første bildet på dotten med D1! :D
skaper kanskje litt ubalanse at det ene bladet er skåret av?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-25 11:55:56
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-10-25 14:22:46
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger414
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161373} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Christian H.

Jeg ville sørget for å gå nærmere, jobbet mye mer med utsnittet, passet på at eksponeringen satt og at den nødvendige etterbehandlingen ble gjort.
Stein Oleiv B.

takk for komentar:)
kan du forklare nærmere slik at jeg kan forbedre det?
Christian H.

Klart det.

Gå nærmere. Er vel selvforklarende, men det betyr altså at du bør forsøke å isloere deler av motivet som har spesiell interesse. Nå blir avstanden for stor og utsnittet rett og slett kjedelig. Dessuten er det litt mye luft på toppen.

Jobbe mer med utsnittet. Mye av det samme som gå nærmere.

Eksponering. Se på histogrammet på kameraet. Eksponeringen er riktig når histogrammet går helt ut til høyre, uten å klatre. Det betyr at bildet blir undereksponert.

Etterbehandling. Spesielt når eksponeringen ikke er helt god, er det viktig med etterbehandling. Se på bildets histogram i PS, der ser du at histogrammet bare går litt over halvveis. For å rette på dette kan du bruke levels (image - adjustments - levels i menyen). Dra den hvite pilen mot venstre. Eller du kan bruke curves. Det kan være en fordel å arbeide med lag for å få bedre kontroll dersom det er behov for etterjusteringer.

Noe mer du lurer på?
Stein Oleiv B.

tusen takk for konstruktiv kritikk, og takk for hjelpen
Christian H.

v2 ble mye bedre mht til lys! Ser av fil-infoen at du har brukt 105mm brennvidde og 1/50 s lukker. Har du brukt stativ? For meg så ser det håndholdt ut, altså uskarpt. Du bør ha 1/100 s - minst, gjerne 1/200s - for å få skarpe bilder uten støtte.
Stein Oleiv B.

ja, du ser rett, jeg hade kamera bare i håda når jeg tok bildet. men når jeg hadde kortere lukkertid ble det bare så altfor mørkt, og stativ var ikke tilgjengelig. så bildet ble som det ble
Christian H.

v3 er bedre mht skarphet. Hadde du ikke mulighet for å gå opp på ISO?
Stein Oleiv B.

jo, må innrømme det. glemte det bare... dårlig av meg:D men om jeg hadde gjort det, hadde det ikke blitt litt ISO støy da? oppi 1600 blir det en del
Christian H.

Jo, det stemmer det, men når man er nøye med eksponeringen så blir ikke støyen så fremtredende. På høy ISO er det spesielt viktig at histogrammet går helt ut til høyre, uten å klatre. Dersom du bruker en automatisk/halvautomatisk eksponering bruker du eksponeringskompensasjon for at histogrammet skal gå langt nok til høyre. Ved bruk av manuell eksponering endrer du lukkertiden. Kjenner ikke til støyegenskapene for D1, kanskje noen andre har erfaring med det. Det er også enkelt å finne ut av selv. Finn lignende motiver og prøv! Men husk histogrammet!
Stein Oleiv B.

jess, skal se om jeg finner noe lignende og teste meg fra. takk for hjelpen
Avsluttet .

Den siste versjonen var best;)
Stein Oleiv B.

hehe, jo enig. takk for komentar;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu