Utstyr
  • Graflex Crown Graphic
  • Fujinon-W 150mm f/5.6
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/11
  • FilmtypeJandC Pro 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1285
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180192} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tormod I.

Likte bildet ditt godt. Enkelt stilreint og vedig morsom effekt også på bildet ditt (ref: http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=223074)
I motsetning til det jeg la ut har jo du ikke 'joksa lite' slik som jeg ;)
Tormod I.

..ja og slik: bilde nr. 223074 skal linken jeg prøvde å legge inn være :)
Eirik H.

Stilig bruk av perspektivkontroll. Du oppnår ei effekt som får meg til å tru at eg ser på eit leiketøy i staden for ei stor maskin. Eg har sett denne effekten brukt på bilete frå japanske storbyar og det blir veldig stilig. Men med storformat er det jo ekstra kult!
Amund Blix A.

Takk.
Jeg har lest at man må litt opp i høyden for å utnytte denne effekten max. Så jeg har ordnet tilgang til taket på ''skyskraperen'' ved siden av Colosseum kino :) Kommer nok flere bilder med ''leketøysperspektiv''

Mvh
Amund
Avsluttet .

Tøff effekt! Er det ved hjelp av tilting av belgen at man får en slik effekt ?
Amund Blix A.

Tilter ikke belgen så mye, men objektivplaten foran er tiltet så objektivet svakt peker oppover :-)
Espen A. I.

Det som gjør at jeg liker dette så godt må være den assosisasjonen den starter for meg. Det minner meg rett og slett om en liten lego dings. Kanskje fordi du får den til å virke som et makro med den rare fokuseringen, bruken av billedflaten osv.

mvh Espen
Petter H.

Liknende bruk av perspektivkontroll i bildene til Argentinske Esteban Pastorino Diaz. Diaz bruker flyr bl.a. kameraene sine i drager for og få høyden som trengs, sett i gang den som tør... Diaz tar også laaange panoramabilder fra storbyer med lignende uttrykk, så det er mulig jeg og EH viser til samme fotograf/kunstner. Er ikke helt konfortabel med dette utrykket, så vil ikke sette ord på min usikerhet om bildet ditt, men tenkte kanskje referansen kunne være interessant.
Amund Blix A.

Dette bildet hadde ikke blitt tatt uten at jeg hadde sett Diaz sine bilder først, for å si det sånn :-) Men min favoritt innen denne type bilder er uten tvil den amerikanske pressefotografen David Burnett : http://www.davidburnett.com/index.html

Mvh

Amund
Petter H.

Takk for opplysningen, Amund. Burnett var ny for meg. Spennede og se hvordan denne effekten virker på forskjellig motiv
Asbjørn Hammervik F.

Tilt shift er noe jeg har enormt lyst til å prøve. Er storformat og objektiv noe du eier, eller får du låne det noe sted?

Bildet er nydelig, og hadde sikkert vært flott uten den effekten også, men det løfter nok bildet et ekstra hakk. Litt usikker på om jeg er enig i skarppunktet dog. Hvis det hadde vært et faktisk bilde av en miniatyr, hadde det jo vært best å få fokus på førerhuset, samtidig som det er veldig synlig der det ligger nå. Prøvde du begge deler?
Amund Blix A.

Takk Asbjørn.
Jeg eier flere storformatkameraer, Graflexen jeg brukte her kostet meg ca 1200,-..... Siden jeg har fjernet rangefinderen fra kameraet, så måtte jeg prefokusere når ismaskinen var på andre siden av banen og trykket inn utløseren når den kjørte forbi. Ingen nøyaktig kontroll på fokuspunkt her, med andre ord :-)
Bjarte B.

Henning L.

Jeg elsker denne effekten. Du har fått det bra til, og motivet var også et godt valg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu