Strek-kodet
Et forsøk på å beskrive ''strek-kodemenneskene'' - mennesker som blir små med sine følelser og bekymringer - i omgivelser der mer og mer registreres i for oss uforståelige, fremmendgjørende svart-hvite streker.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKraftig kontrastøkning og tilpasninger.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger799
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182651} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Venche J.
Hva du har gjort her aner jeg ikke, men det tok seg mer enn godt ut i fullskjerm.

Får en følelse av sorg og omsorg. Jeg likte det - rett og slett.

Wenche.
Ketil K.
Takk for det Wenche. Bildet er en ny utgave av bilde nr. 177694. Har forsøkt å forbedre svakhetene fra den utgaven.
Odd Tore S.
Jeg husker godt originalen, den kom jeg ikke helt til bunns i.
Nå har du speilet den og massert med bl.a. Threshold etter det jeg kan se.
Jeg synes at koblingen moderne menneske - strekkode er svært relevant, og typisk for dagens fremmedgjøring. I bedriftssammenheng synes mennesket å være redusert til en produksjonsfaktor, hvor økonomi er en viktig del av strekkoden. I sykehuskø og trygdesammenheng kan det samme oppleves i forhold til byråkratiet og dets regler, men heldigvis har jeg sett gode eksempler at mennesker blir til mennesker igjen når de først kommer gjennom byråkratiet og får direkte kontakt med mennesker, og ikke bare paragrafer, på motsatt side.
Bildet er betimelig og illustrerende i forhold til tittelen, men ikke slik at jeg ville assosiert direkte til strekkode i forhold til mennesket uten din hjelp.
Odd Tore
Ketil K.
Takk for det Odd Tore. Å gjøre et bilde tydelig for andre er ikke alltid så lett. Og et bilde som må forklares? Det er bare brukt ren kontrastøkning og levels. Men det ligger vel antagelig bruk av threshold innebygget i kontrastfunksjonen.
Steinulf L.
En rendyrket abstrakt som dette fungerer svært bra. Hvilke teknikker du har benyttet er ikke så interessant,det er flere veier til målet. Gjør seg i storformat.
Kjell G.
På et bilde som dette er den elektroniske prosessen som ligger bak av underordnet betydning. Mer interessant er hva den som har trukket i spakene har hatt som motiv til ''litt mer'' eller ''nok''.

Jeg synes bildet er interessant. Ikke minst sett i sammenheng med strekkode-symbolikken. Forstemmende, og langt mindre tiltalende enn et vakkert naturfoto. Men det betyr ikke at det er mindre severdig!



Asbjørn Hammervik F.
Liker denne komposisjonen bedre, men er svært lite begeistret for effekten. Et svart/hvitt bilde er jo ikke bare det svart og det hvite, men også alt det imellom. Det blir rett og slett litt for fjernt fra fotografiet. Var jeg deg, ville jeg tatt bildet om igjen, og prøvd å låne et telelinse, så kunne du fått til det samme utsnittet uten å måtte beskjære det så kraftig at treshold blir nødvendig for å fjerne alle de problemene digitalt gir deg.

Som idé er det derimot flott, og jeg liker tittelen veldig godt.
Ketil K.
Takker for de siste kommentarene. Når det gjelder effekten som fremkommer er jeg enig i at det er fjernt fra det opprinnelige, uten at jeg vil slutte å kalle dette et fotografi for min egen del. Tvert i mot mener jeg som alltid at det er viktig å kunne bruke det eventuelle potensialet som finnes i bildet. Jeg oppfatter likevel at det vel er selve behandlingen som sådan (og ikke bruk av effekter) i dette bildet du ikke liker her Asbjørn?

Bildet er tatt på Moscow Hotel i St. Petersburg - så ikke så lett å ta det eller noe som ligner om igjen. Å ha riktig objektiv på rett sted - det er jeg også enig i!
Asbjørn Hammervik F.
Ja, selve effekten er ikke det så dum, som virkemiddel. Men jeg er ikke så glad i treshold, fordi det gir en veldig pikslete effekt som jeg ikke er så glad i. Kanskje om du hadde økt størrelsen før du påførte effekten, og så tatt den ned i størrelse igjen, så hadde du fått mindre synlige piksler.

Det er veldig vanskelig å ta samme bildet om igjen. Umulig, faktisk. Du kan jo dra tilbake dit (St. Petersburg var sikkert verdt et gjensyn) men det vil ikke bli det samme.
Hallvard S.
Skjønner ikke helt hva Asbjørn vil fram til her. Dette bildet i gråtoner ville jo ødelagt hele budskapet ditt her (mulig jeg missforstår kommentaren). Jeg synes dette fungerer svært bra, og det viser at det finnes potensiale i nesten hva som helst, bare personen bak kamera er kreativ nokk! :)
Ketil K.
Takker for siste kommentarer - jeg tar den presiseringen om at det er treshold som gir pikselering du sikter til Asbjørn. Jeg skal gjøre et forsøk i tråd med forslaget ditt og sammenligne - så finner jeg vel ut hva som funker best. Hallvard: He-he originalbildet var ikke mye å skryte av nei.
Stine J.
Hei Ketil,

Strekkoder var det første jeg tenkte på når jeg så bildet ditt, før jeg leste teksten.

Den grafiske effekten du har fått til her har jeg sansen for, har brukt den selv i ett par bilder. Her er det grafisk enkle med å understreke følelsen av en kald og kynisk atmosfære.

mvh Stine
Eyvind R.
Mye er allerede sagt.. Jeg synes effektbruken her er vellykket og interessant.. En fin innramming av personene..

Mvh Eyvind
Avsluttet .
Jeg fikk litt Matrixfølelse her :-)
Her henger bildet, overskriften og beskrivelsen meget godt sammen. Jeg skal holde meg unna temaet, men de elektroniske sporene etter oss er sterkt økende, noe som er bekymringsverdig. Selve bildet er meget godt utført på alle måter.

MvhJRH
Thorfinn B.
mystisk grafikk med fin dybde. Fikk også Matrixfølelse av bildet. Knallbilde i mine øyne og thresholdeffekten er ikke noe som direkte plager meg :-)
Nina S.
Dette er absolutt godt jobba. Threshold eller ei, resultatet er bra. Matrix er nevnt, strekkode-menneske likeså.
Dette bildet appellerer ikke til en sånn trang fremmedgjørende følelse hos meg, snarere synes jeg bildet har en lett fin strek, mye luft og sender meg mer til luftige bueganger i Italia/Frankrike.
Mvh Nina
Julie E.
Hei!
Som tegner som har jobbet mye med flytende tusj (stort sett bare svart), er det vel ingen stor overraskelse at jeg er veldig svak for slike bilder. Ingen kan jo være uenig i at i svart hvitt foto finnes alt som er mellom svart og hvitt også, men for mine øyne er det noe som er så enkelt, rent og vakkert med knallsvart og hvitt. Jeg er heller ikke opptatt av om et bilde nærmer seg grafisk uttrykk eller om et bilde kommer et stykke vekk fra hva vi tradisjonelt har kalt foto. For meg er det bildet og bildets uttrykk som gjelder, og dette funker så det suser for min del.
Bildet er etter mitt syn veldiog godt komponert med gode flater i hele bildet. Ideen er også god. Jeg ser kanskje bare en svakhet. Etter mitt syn bør slike bilder oppleves på vegg på et deilig papir. Heldige er de som får se det!
mvh Julie
Kurt S.
Et flott grafisk utrykk med god symbolikk.
Sammen med tittel og tekst gir bildet en masse rom for ettertanke.
Gjør seg flott i fullskjermvisning.
Meget bra!! En flott jobb som absolutt ble vellykket.
Mvh Kurt

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu