• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-04 18:01:54
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger871
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184742} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .
Hei John.
En kvelds-kopp kaffe på ''Alders Hvile''....
Mye arbeid og lite med håndkrem på disse hender. Og koppen har et gamlehjemspreg over seg.
Jeg liker fargeversjonen absolutt best.
Meget bra
mvh Erik J
Carsten S.
Begge versjoner har sitt men jeg gå absolut for s/hv.
Første intrykk: nydelig bruk av lys! Bare det er herlig.
Så kan man gå videre og tenke over et gammel liv. Flere detaljer finnes for å 'strikke' en historie. En ring på høyre hånd. Giftering? Lever ektefelle?
En kop som er tom. Er det ment symbolsk for at livet sluter en gang?
Hvis man vill er bilde bare helt fullt med masse tanker. Jeg kommer bare på en (tullete) ting, næmlig at koppen stå ikke i stil med de gammle hender. Det er sikkert smaksak.
Igjen, nydelig s/hv arbeid.
John G.
Takk til Erik og Carsten!
Tja, det er ikke kaffe på Alders Hvile, men derimot på en lokal Café :-)
Lys inn fra sidevinduet.
Jeg la ut to versjoner fordi jeg selv ikke helt greide å bestemme meg.
Carsten, det er vel ikke sikkert at koppen er tom...
John :-)
Venche J.
Jeg syntes også s/hv-versjonen ble best. Likte lyset og symbolikken i det veldig godt.

Wenche.
Lars-Anders M.
Meget fine hender. Ok.
Avsluttet .
Hei igjen John.
Dette er et bilde som gir meg assosiasjoner. Den tredje dimmensjon som kun mottager subjektivt kan tilføre. Derfor Alders Hvile ( et godt gamlehjems navn forresten); derfor kaffekoppen som jeg synes jeg har sett der; litt grovt stengods med halvmatt innside.
Ringen klarte jeg ikke å plassere helt, men den har han sikker hatt lenge; svært lite brukt; tatt den fram nå på eldre dager.....stolt av den......Fikk den av XX sier han kanskje...for et godt arbeide.
Enkelte bilder gir meg mye; setter igang tankene.
Dette er et slikt bilde.
Takk
mvh Erik J.
PS Håper du forstår at jeg ikke går inn på teknikken......DS
Frank W. G.
Sterkt og inderlig. Ringen er sluttet.
Bra!!

Frank
Thorfinn B.
bilde med stor symbolikk. Man har vel sett bilder av samme idé mange ganger før, men denne synes jeg er meget stilrent utført. Liker godt at bakgrunnen er mørk slik at motivet blir rendyrket på kopp og hender.

Liker fargeversjonen klart best. Synes blodårene tilfører bildet det lille ekstra og forsterker symbolikken ytterligere. SvHv versjonen er kanskje (!) bedre konkurransemessig (!), men også mer klassisk og forutsigbar....!

På fargeversjonen ville det muligens gjort seg med 'litt' demping av bordplata nede til venstre. Denne tar muligens mer oppmerksomhet enn man ønsker, men det blir mest pirk pirk. Meget bra John.
Avsluttet .
Et nydelig bilde som jeg absolutt foretrekker i s/hv. Konturene i de rynkete hendene kommer nydelig frem. Ville gjerne sett en versjon med litt mer på sidene og et kvadratisk format. Pent stykke arbeid.
MVH JOO
Chr. G.
Gjengivelsen av disse hendene fungerer på samme måte som et portrett. En sterk invitasjon til å gjøre et forsøk på å lese et menneske. Kaffen an nytes mens historien blir til, jeg kan godt forestille meg at jeg sitter ved samme bord og lytter. Kontraster og lys bidrar i stor grad til denne atmosfæren og nærheten til personen. Sorthvitt for meg.
Arne S.
Hender kan ikke snakke, bare nesten.. Hender gir assosiasjoner til ''berøring'' og forteller en historie i seg selv. Disse hendene er slitne, men fornøyde. Begge versjoner fungerer for meg. Bra!
Anne A.
Hei. Første tanken som slo meg var at dette bildet minnet meg om min gamle bestemor (det er vel kvinne-hender?) som alltid satt ved vinduet med en kopp kaffe hver eneste dag under skumringstimen. Jeg synes (som TB) at fargeversjonen er best pga blodårene som tilfører bildet mye.
Likte dette kjempegodt.

=) Anne
Kjell G.
Dette er veldig bra!

Fargeversjonen har jeg mest sans for. Mulig koppen kunne vært trukket litt lenger bakover / opp mot høyre og gjort mindre dominerende, men slikt blir jo en smaksak.

mvh kjellg

Anne-Britt L. M.
Et sterkt bilde. Fargeversjonen trigger mest, men utsnittet og dempingen av lyset på bordflaten på sorthvit versjonen gir meg mer ro. Flott arbeid og det å kunne se slike motiv i hverdagen fenger veldig!

Anne-Britt
Steinulf L.
Synes begge versjoner fungerer i dette enkle og stillfarne bildet. Sv/hv versjonen har kanskje mer avdempet ro. Fint bilde.
Stian G.
Tror nok det meste som er å si om dette bildet i og for seg er sagt, men jeg kommer med noen ord for det.

Min favoritt er definitivt den i sort/hvitt. Det har noe med enkelheten som oppstår, så man kun gjenstår med lys og skygge. Dette er defintivt et godt portrett som forteller mye om et langt liv, selv om man ikke ser noe ansikt. Enkelheten med den midtplasserte kaffekoppen og de furete hendene som på sin egen sjarmerende måte skaper en tillit til at dette er en god person, som nok har mye å fortelle. Nei hender, spesielt på gamle mennesker, er fantastiske motiver. Godt jobba!
Linde G.
Hei der

Veldig flott bilde der jeg ganske kjapt falt mest for fargeversjonen for en gang skyld. Det har med å gjøre at alle blodårene spratt opp på overflaten på en helt annen måte enn på s/h bildet og liksom understreker tidens tann her. Enkelt, stilrent og lekkert gjort. Så du hadde med bilde i fotokonkurranse, me too, du får bok i posten !.

Hilsen
Linde Gilberg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu