Lyngsalpene ruver i tåka
Har vært en snartur i Alta. Opp og ned på fire dager. -Med bil... Jeg har aldri vært nordpå (bor på Salsnes i Nord-Trøndelag), så det var en utrolig flott opplevelse å se de mektige fjellene. Toppene var stort sett tåkelagt hele tiden. Men tåke...Hva gjør det vel da!?

Det jeg også merket meg var at lammene ble mindre og mindre jo lenger nord vi kom. Logisk, men komisk.

Nord er utrolig nydelig og jeg lurer på om jeg legger om planene mine til neste år og tar et år på Lofoten folkehøyskole, naturfoto.
Så får utlandet vente...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-02 17:06:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger835
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194321} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Peter M.
et ganske så klassisk motiv som du har gjennomført bra. men må vel nesten si at teksten under var mer spennende denne gangen :-)
Ønsker deg lykke til uansett hva du velger til høsten, du er flink og det skal bli spennende å se videre utvikling.
en god natt fra Peter
Robin J.
Klassisk bilde du presenterer her med fine farger. Tror ikke du vil angre dersom du tilbringer 1 år her i nord. Det kan være utrolig vakkert og lyset er til tider perfekt for foto. Lykke til.
Mvh RJ
Dag T.
Pent. Jeg kunne likevel tenkt meg litt mer lys i sneen.
Eyvind R.
Et noe dystert og pent bilde. Velvalgt utsnitt. Litt lite detaljer i fjellet på min skjerm. Kunne kanskje vært litt lysere?

Mvh Eyvind
Inge S.
Hei.
Syns dette ble et fint avstandsmotiv med en fkott himmel.

Mvh Inge
stein l.
Heisan !

Velkommen til Lofoten, - (Guds gave til naturfotografen :)), skal du være om du realiserer planene dine. Skal gjerne guide deg i spektakulær og monumental natur, om du vil ):

Bildet du denne gangen presenterer synes jeg faller litt utenfor din ellers så sikre formsans. Det flotte fjellet mister litt av sin monumentale '' kraft '' i og med at det blir litt for mye himmel, - vidvinkel. - Mulig denne komposisjonen gjør seg bedre i stort format.
Er litt enig i Eyvinds utsagn.
Litt for dystert, nærmest '' høstpreg '' i lysballansen. Kanskje letta opp mellomtonene litt i et kurvefilter. Bildet fremstår også litt uskarpt på min skjerm.

Mvh
Stein liland
Odd Tore S.
Bilde med din signatur: Der andre satser på liggende går du til stående format, gjerne med mye himmel.
Naturen er mektig og vakker her, men jeg fant den vanskelig å fotografere fordi den så lett mistet størrelsen. På en måte synes jeg at bildet ditt har noe av det problemet også, fjellet blir litt lite i helheten.
Du har kuttet før du når ned til fjorden. Jeg synes ikke at det bidrar til å øke følelsen av mektige fjell, men det er ukonvensjonelt. Bildet er også ganske mørkt, typisk det, men ble det ikke vel mørkt denne gangen?
Jeg fant ut at tele var mest spennende for denne typen landskap, men min 200 mm var litt for lang også for stående bilder. Du har brukt enda lenger tele, og enda ser det ut til at du heller har gått i motsatt retning. Inntrykket blir et helt annet, og jeg trodde først du hadde brukt litt vidvinkel som pekte oppover. Rart hva mangel på tilvant referanse kan gjøre.
Om du flytter nordover, får vi nok se hvordan du eksperimenterer deg videre fremover.
Odd Tore
Espen A. I.
Utrolig deg dette. Og det holder for meg. Trenger ikke å være perfekt, det nærmest signaturaktige bildet er veldig viktig i fotografien!

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.
Takker for kommentarer.

Peter - Solen er også klassisk, er den ikke det? Jeg skjønner hva du mener.

Stein - selvfølgelig vil jeg ha personlig guide! Men det blir nok enda ett år til. Må bli ferdig med vgs først. Men det er greit å vite hva man skal etter!

Odd Tore - Jeg legger ut en ny versjon med fjord og annet utsnitt. v1 blir nok litt mørk (og også med noe støy). Jeg liker dramatikken godt. Det er også fint å se at dere nevner signatur. Angående det Espen sier om det, er jeg enig i.

~ingebjørg
Roger K.
Hei hei Ingebjørg!
Denne form for fotografering rett på fjellet er ikke helt enkel og spessielt i stående format. Det blir da viktig med avstand og valg av objektiv som gir det ønsede resultat. En må ha god tid for planlegging for slike bilder og ikke minst fått prøvd litt her og der. Det stående bilde ditt her blir nok litt mørkt (sitter på en lys skjerm) og fjellet blir litt lite til å fortelle dimensjonene her. Versjon 2 synes jeg mere om der dimensjonene kommer bedre frem. Her har du også en god del tegning på himmel og kunne valgt mere av den. Gjerne ta fjorden helt bort da innteressen ligger i fjellpartiet.
Så stakk du ikke innom Lofoten da du var på tur. Blir det et år i Kabelvåg på folkehøgskolen si fotolinje skal det bli artig å følge med hvordan du tolker motivene her. Litt spennende å se hvordan andre ser ting i forhold til det vi fastboende gjør. Velkommen er du og regner med ar du får nok å sondere i.

Mvh RK
Jóhann Á.
Hei Ingebjørg!

Ja, litt annerledes en Salsnes alpene det her. Men ikke så veldig! ;o)
V1 syns jeg blir vel langstrakt. Såpass at jeg ikke får den helt til å henge sammen. Blir delt i tre; fjell, blå himmel og skyer.
Men v2 liker jeg bedre. Da faller fokus på det som er viktig og resten henger bedre med. Ville forsøkt med konvertering til sv/hv og arbeidet litt videre med toner og kontraster. For her er det mye å spille på! Og vannlinjen ville jeg helt klart hatt med.
Skjønner godt at du kan tenke deg tid i disse omgivelsene!

MvH, Johann
Ketil K.
Går for v#2. Synes naturbilder normalt gjør seg i widescreen. Skyene ble bra, og gir et mektig dramatisk resultat, selv om fjellene ble for mørke synes jeg. Har du brukt layermasking for å få mer detaljer i mørke partier?
ingebjørg fyrileiv g.
Takker

Roger - Jeg liker denne måten å fotografere natur på. Men her liker (også) jeg v#2 best da det har bedre linjer og, som du sier, bedre dimensjoner. Jeg tror jeg har bestemt meg for Lofoten:) Friluftsliv fjell høres ut som noe jeg kan like svært godt..!
   
Jóhann - Salsnesalpene blir bare små hauger i forhold.. ;) Skal prøve å jobbe litt mer med svart hvitt etter eksamen.. Om det blir tid. Enig ang.vannlinjen.

Ketil - nei, ikke noe layermasking her. Er ingen mester i photoshop..!
Mildt sagt :)

-ingebjørg
Kurt S.
Hei,hei.
Kommer litt sent inn her. Bedre sent enn aldri, heter det vel.
Ser du har tenkt deg nordover. Det tror jeg ikke du kommer til å angre på!
Uansett:Som i foto gjelder det å følge magefølelsen når beslutninger skal tas.
Når det gjelder bildet tror jeg faktisk jeg foretrekker V1.
V2 ble litt for tradisjonelt.
Det å se naturen på sin egen måte tror jeg er viktig å holde fast på.
Der har du nok lyktes best i V1.
Ville kanskje hatt litt, og bare litt, mer i bunn og det rådet Johann kommer med om å arbeide litt videre med toner og kontraster har absolutt noe for seg.
Mvh Kurt
ingeborg w.
V1 er mer deg og det er fint. Men de ser ikke så store ut de fjellene som de sikkert er. Derfor velger jeg meg v2 hvor jeg får mer inntrykk av størrelsen på fjellene.
Morten W.
Jeg liker bildet som gjengir det ofte dramatiske været der nord! Hadde likt om noe av strukturen i flellet syntes mer.
Tone B.
Heisann,

Velger meg v 1 jeg. Synes det er flott med skyene som henger nedover fjellet og den blå himmelen over. V 2 er slik en ''forventer'' at det formidles og v 1 ble derfor en fin variasjon i mine øyner.

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu