- Markens grøde ved Obrestad fyr I -
Inspirert av Ole Endresen sitt vakre vårbilde frå Obrestad fyr, drog eg dit 30.juni om kvelden. Nå er det frodig vekst her, spesielt potetplantene er store. Då eg kom heim såg at eg nok skulle gått litt meir til høgre, men linjene og grøda kjem godt fram og Obrestad fyr ligg fint i kveldslyset. Det låg eit tynt skylag over skjøen.
Bildet inngår i albumet - Markens grøde - -
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger640
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198929} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Jan Frode A.

Lyset sammen med linjene i landskapet, er så gjennomført flott i dette bildet. Gir en mykhet i bølgende linjer. Himmel og hav, og fyrtårnet, gir et flott miljø. De grønne linjene i landskapet gir et flott inntrykk av det frodige Jæren. Sommerslig og vakkert.

mvh Jan Frode
Ivar B.

Flott stemningsbilde dette. Linjene drar blikket inn i landskapet, der svingen på åkeren gir en slags s-komposisjon som igjen forsterker dybden, fin kveldstemning , et bilde som formidler ro. Meget bra dette. Mvh Ivar
John Andre A.

meget fint komponert!
et varmt og fint sommerbilde, med mange fine elementer.
skal jeg pirke, synes jeg kanskje det er bittelitt mye jord i front her. skulle gått en meter fram da du tok bildet;-)
fint dette Tone!
John
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var utruleg flott!

Velkomponert og med eit stemningsfullt kveldslys.

Fine fargar på åker og eng, flott med fyret der i enden, og fine pastelltonar på himmelen og i horisonten.

Mvh Inger Anne
Geir F.

Gratulerer Tone.
Dette er et av dine beste.
Åkeren som bølger seg frem mot bebyggelsen i bakgrunnen. Og lyset som også gir liv i høyresiden av bildet. Alt dette gir bildet noe som løfter det høyt over det ordinære.
-geir f-
Steinulf L.

Enig med Jan Frode. Lyset og linjene gjør dette bildet. Et gjennomført godt landskapsbilde.
Kurt S.

Hei Tone.
Enig med de andre. Her fikk du til et gjennomført og flott landskapsbilde.
Veldig fin linjeføring som ga en super dybde i bildet.
Flotte farger og ikke minst et deilig lys.
Ser du nevner at du skulle gått mere til høyre.
For å si det slik: Mange forskjellig standpunkt hadde sikkert fungert.
Bildet ble iallefall flott som det er.
Lys som dette må bare utnyttes -:)
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Sjelden har vel potetplanter gjort seg så bra på bilde. Av hensyn til linjeføringen er det jo fordelaktig at fårene står så langt fra hverandre og er så distinkte. Korn er vel mer romantisk, men hadde neppe gjort jobben så bra.
Lyset er herlig.
Kanskje skulle du gått litt mer til høyre? Linjer i forkant som peker rett mot fyret kunne vært en grunn. Jeg synes muligheten for at det kunne være fårer med potetgras helt fram kunne vært like viktig. Den ene som er noe snau i forgrunnen gjør at det blir nok jord her.
Men for all del, dette er småpirk i forhold til det lys og de linjer som er på bildet.
Odd Tore
Torbjørn K.

Ååh! Knallbra. Tror dette må være ett av dine beste landskapsbilder hittitl, Tone. Ikke spektakulært og ''voldsomt,'' men rolig og harmonisk. Nydelig lys, linjeføring og farger. Synes du har gjort det meste riktig her, men skal jeg pirke så kunne jeg tenkt meg noe lysere forgrunn og kanskje 1cm kutt i toppen.

Torbjørn
Tone A.

Tusen takk til Inger Anne, Steinulf og Torbjørn som anbefalte bildet! Det set eg stor pris på!
Takk også for gilde tilbakemeldingar og gode råd. Eg hadde parkert litt dumt, pga at eg skulle heilt ned til sjøen. Då hugsa eg det vakre bildet til Ole Endresen, og berre måtte stoppa. Litt meir til høgre skulle eg ha gått, pga fyret si plassering og den bare jorda med traktorspora.
Torbjørn: bildet var eigentleg ganske lyst, og er justert med levels og shadows/highlights. Eg skal prøva ein ny versjon, i natt pga at det er tropevarme på dette rommet heile dagen! Ps! Bilda ved sjøen vart ikkje så gode pga motlys.
Helsing Tone
Avsluttet .

Hei
Dejlige Danmark rant meg i tankene med det samme jeg så bildet:) Synes du har vært heldig med dette bildet. Fint lys, og en veldig fin komposisjon, tenk at en potetåker er så fin. Det var så fint med linjene som skapes i bildet og avsluttes med fyret lenger bak.

Nesten blinkskudd:)

mvh arild i sommervarmen
Bjørg Hexeberg S.

Dette var et virkelig fint landskapsbilde! Fin dybde og spennende former. Det gylne snitt funker alltid og er da ganske godt tilstede her. Jeg ble umiddelbart trukket inn i bildet, så jeg la først ikke engang merke til at det var litt mye jord i forgrunnen - uansett; bildet er godt å se på.
Avsluttet .

Veldig fint bilde! Likte bevegelsen, fargene og lyset. Virker som om det er litt støy i bildet fra den skjermen jeg ser på nå men ellers var dette et nydelig bilde!
Mvh. Mats Oftedal
Fred S.

Bortsett fra en liten følelse av at bildet heller en anelse mot venstre ( tror egentlig ikke det gjør det), sitter jeg igjen med mange fine tanker i forhold til dette bildet. En buktende potetåker skaper gir både linjer og dypde, jeg aner furene til og med helt i bakerste del av bildet. Nydelig kveldslys, fin plassering av fyret. Ikke rart at dottens særvestlendinger valfarter hit.

vh fred
Ole E.

Ser man det! Skikkelig flott, lyset er bare helt perfekt. Jeg synes dette er bedre enn mitt eget bilde av fyret. Hyggelig at du lot deg inspirere :-) Dette er en ''spot'' som jeg har notert, jeg venter bare på litt mer dramatisk vær.
Jacob V.

Hei, Tone

Alt er sikkert sagt her, så jeg kommer dessverre ikke med noen særlig konstruktiv kritikk.
Flott linjeføring. Blikket mitt ble ledet inn i bildet. Ellers så er utsnitt og komp bare vakkert.


Mvh

Jacob
Stig Børre E.

Ja dette motivet har jeg sett før.
Uansett er dette et veldig bra bilde. Flott komponert med linjene som leder blikket mot fyret. Herlige myke toner. Delikat og dekorativt.

StigB
ingebjørg fyrileiv g.

Tok meg tid til å lese kommentarene mens bildet ble lastet opp. Jøss, tenkte jeg. Det så da ikke såå bra ut, som kommentarene ville ha det til, på thumbnailen. Så scrollet jeg omsider opp, og OI !! Noe så utrolig flott potetåker har jeg ikke sett makan til!! Komposisjonen, lyset og fargene er virkelig perfekt. Veldig flott, Tone. Og ja, ett av dine beste. Jeg kan ikke si ditt beste da du har så mange fine med steinforgrunn.

~ingebjørg
Avsluttet .

Hei Tone
Måtte bare nevne at jeg så bildet ditt i Stavanger Aftenblad. Husker du hadde et i fjor også, et innsekt med noen røde prikker på så vidt jeg husker.

mvh arild
Tone A.

Tusen takk til de siste for kommentarar! Eg var nok heldig med lyset den kvelden, pga ein annan kveld vart bilda nokså annleis då eg prøvde på det same motivet.
:) Tone


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu