Gyllent samspill
Bildet inngår i albumet Roma - Den evige stad og Vatikanet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-01 02:44:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-02 13:13:37
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-08-02 20:35:41
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-08-03 11:18:18
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon Powershot S230
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger437
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203003} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Lars-Anders M.

Bra perspektiv og utsnitt. Men jeg syns ikke fargetonen er bra. Prøv litt mer blå.
Nikolai E.

Er ikke enig med kommentaren fra Lars-Anders. Synes du har fått fram en nydelig gyllen fargetone. Det er jo akkurat slik vi ser Colosseum seint på kvelden/natta.
Nikolai E.

Bra komponert, men kanskje litt mye av treet i forgrunnen? Synes kanskje det dominerer og tar litt av oppmerksomheten bort fra bygningen. Foreslår å beskjære høyresiden slik at du får ca 1/3 med veggen og 2/3 med treet. Dvs at du kutter bort treet der det er høyest. Da blir toppen på Colosseum høyere enn treet, og perspektivet virker litt bedre. Vanskelig å finne gode standpunkter for å fotografere Colosseum, men her har du lykkes bra. Der de to øverste etasjene av veggkonstruksjonen avsluttes, anes bare såvidt, og gir et inntrykk av et monument. Veldig bra fotografert!
Anne-Lise S.

Nå fulgte jeg rådene deres under ett. Jeg croppet bort det høyeste av treet, noe som ga et kvadratisk utsnitt, og det tror jeg ikke jeg liker. Synes bildet mista noe av det stemningsfulle som lå over det, og det ble et mer statisk bilde som ikke passer til et så mektig byggverk. I alle fall ikke med disse fargene en sen kveld/natt. Men det var spennende å prøve, og kanskje gjorde jeg det ikke helt slik du foreslo?

La på mer blått. Synes kanskje bildet ble noe mattere da, og det var virkelig så gullfarga ser du, Lars-Anders. MEN når det er sagt så ble kanskje toppen av stadion enda skarpere? Så jeg vet ikke jeg...

Tror nok jeg holder meg til originalen (og kanskje liker jeg det med mer blått), men takker for gode råd!

Hva synes du forresten om bildet når det ble kvadratisk, Nikolai?

Anne-Lise

Nikolai E.

Spennende så se ny versjon, Anne-Lise! :) Umiddelbart er jeg enig med deg, det ble ikke den effekten som jeg hadde tenkt meg... dvs det ble et helt annet bilde, faktisk. Der ser du hvor mye formatet og utsnittet har å si for bildet.

Tror man trenger litt tid på å ''fordøye'' #3. Etter hvert som jeg ser på bildet har det kvaliteter som er unik i forhold til første utgaven (som er mer standard format).

Når det gjelder kvadratiske format er det noe jeg selv eksperimenterer med. Noen bilder gjør seg absolutt i dette formatet. For andre passer 2:3 (småbildeformatet) bedre. Det kvadratiske formatet er kjent for å formidle ro og verdighet, men samtidig er det noe statisk. Nettopp slik du selv sider det som kommentar til #3.

... jeg liker #3 bedre og bedre etter mer jeg ser på bildet :)
Anne-Lise S.

Jeg har også studert v3 flere ganger nå... Jeg liker det bedre nå enn hva jeg gjorde med det samme. MEN det jeg nå ser er nok at bildet ble mer postkortaktig, etter min mening da, enn hva det var som originalt. Nå kunne det hatt ei tynn, hvit ramme rundt, med bredere nedrekant, og der kunne det stått... Ja, you know.

Har sett kvadratiske bilder her inne som skaper ro og og verdighet, som du sier, bl.a. stillbilder og enkelte bilder av insekter som stillbilde oppi et glass eller noe sånt. Der synes jeg det har fungert veldig godt. Men er fortsatt i tvil her...

Anne-Lise
Lars-Anders M.

Det ble mye bedre. ok.
Odd Tore S.

Jeg synes at v3 ble best her. Ikke fordi jeg er noen stor tilhenger av kvadratisk format eller at det ble for mange trær i v2, men fordi den mørke flaten over til høyre ble mindre. Lyskilden til venstre forsvant også.
Bildet må sees i fullskjerm med ramme for å komme til sin rett.
Du ordner selv ramme i PS ved å velge resize>canvas og legger på to eller fire pixler i ønsket bakgrunnsfarge i forhold til image size. Da slipper du ujevnt brede og tykke rammer om du må forandre dimensjonene (i pixler) på bildefila.
Odd Tore
Anne-Lise S.

TAkker, Lars-Anders!

Odd Tore: Jeg gjorde litt mer enn å bare croppe bildet. Jeg fjerna lyskilden til venstre (fra bil), fjerna noen lysprikker der, + et ''støv''korn over treet som jeg ikke hadde sett før. Skal prøve ut rådet ditt om rammelaging i PS, om jeg finner frem til hvor resize canvas er hen... :-) (smiler forlegent...) Har ikke gjort det før, ser du, så har kun brukt de rammene man kan legge på her... DET har du sett da!

TAkk for at du kommenterer!

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Fant ut av det med å lage ramme! Jøsses! :-) Dette er rene skolen for meg! Takk igjen, Odd Tore!

Anne-Lise
Avsluttet .

Kjempebilde Anne Lise. Jeg har fått en reise til Roma i bursdagspresang, gjett om jeg gleder meg når jeg ser på ditt mesterverk.

Arne
Anne-Lise S.

Takker, Arne! :-)

Jeg håper du tar med deg gode sko, og at du har tid nok! Her er så mange herlige motiver. Tips: Trastevere på andre siden av elva. Der er det virkelig mange perler motivmessig! Husk nok minnebrikker og batterier! :-)

Flere bilder fra Roma kommer etterhvert!

Anne-Lise
Bjørn J.

Ok motiv som skjemmes av et kraftig rødstikk. Fargestikket er det vanskelig å få gjort noe med så jeg forslår at du presenterer bildet i S/H.
Anne-Lise S.

Hei Bjørn! :-)

Jeg ble sittende og måpe da jeg så din versjon av bildet mitt!! Når man virkelig kan etterbehandling, hva kan man ikke da gjøre?! Dette ble jo et helt annet bilde, og byggverket/bildet ble rett og slett mektig! Hvordan har du gjort dette her?

.....og så ble jeg jo plutselig litt imponert over meg selv også..., for det er virkelig et fint bilde jeg har tatt! ;-) (synes jo det var fint fra før også da...)

Ja, det er mye rødstikk i bildet, men vet du noe? Det var slik lyset var der akkurat da...., så det var vakkert! :-)

Tusen takk for din versjon og for at du viste meg hvordan dette bildet kunne bli!

Anne-Lise
Nikolai E.

Ja, fy søren, dette bildet gjorde seg knall bra i s/hv! Nå kan du skrive det ut, bestille hvitt passepartout med sort kant (eller omvendt?), en fin ramme, og henge på veggen :)
Anne-Lise S.

Virker som du ble like imponert! Det er når man ser slike flotte resultater at man ser hvor mye man har igjen å lære, og hvor utrolig spennende Photoshop er, når man kan det! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Så flott bilde da!!!! Likte spessielt v3 og fargene i roma bilde. har ikke vært utenfor norge selv ennå, men tenkte å få meg pass i vinter. Anbefaler du meg roma da Anne Lise??? Klemmis fra Øyvind.
Odd Tore S.

s/h versjonen er vellaget og spennende, men jeg synes at idéen om gyldent rimeligvis går fullstendig tapt.
Uansett hva man vil anføre om fargestikk, så synes jeg at det var et viktig element i motivet, og jeg har selv ikke nølt med å forsterke slike effekter i f.eks. nattbildene av Follum.
Odd Tore
Anne-Lise S.

Øyvind: Ja, jeg vil absolutt anbefale deg å reise til Roma. Ikke bare fordi der finnes ufattelig mange mulige motiver, men selvfølgelig også pga stemningen der, maten og kulturen! Bare ha med nok batterier og minnebrikker! :-) Ellers finnes man motiver uansett hvor man drar! Takk for ros. Jeg likte også fargene som var den kvelden utrolig godt!

Odd Tore: Ja, dette med gyllent går tapt i Bjørn sin versjon, så tittelen på bildet måtte blitt endret dersom hans versjon hadde vært v1. Men når det er sagt så ble jeg imponert over hva det er mulig å gjøre i PS gjennom at han lekte seg med bildet, og jeg er fascinert av de her inne som ser potensialer i bilder i den grad at de laster det ned, leker seg med det, og sender det til fotografen! Det med å ha respekt for copyrightreglene og for andres bilder er viktig for oss her inne, og det viser disse som griper fatt i et bilde, etterbehandler det og sender det til eieren! Jeg synes det er flott! :-) Jeg er også fascinert og kan falle i staver over slikt lys, som jo gir en helt egen stemning i et bilde, og på et sted! Det er ikke for ingenting at jeg ble gående rundt hele Collosseum med kameraet og knipse i flere timer den kvelden...

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu