Selvpotrett med hund III
Ulvehunden, vikingenes trofaste følgesvenn i strid og fred omtalt i Njålssaga.
Hårete
Bildet inngår i albumet Vikingtid - Bilder fra nasjonale og internasjonale vikingmarkeder 2006
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Nikor 28 - 105mm
  • Brennvidde32mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger509
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204986} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Eg likte uttrykke i ansikte ditt! Det var noko mystigt med uttrykket ditt, lurt.
Men dette var mer som et dokumenterende bilde, så, ikke noe å si på det! Men et spørsmål som ikke har noe med fotografering å gjøre; hvor stor kan denne hunden bli?=)
mvh Richard GT
Helge R.

Hei!!
Jeg hadde en fotosesjen i dag, noen gruppebilder og enkelt potretter, begynner med dette.

Den som i vikingtid fikk en irsk ulvehund som gave, ble stor gave skyldig.
Hundene har en lang historie fra romertid, gjennom vikintiden til de nesten var utryddet på 1800 tallet.

Folk som dro i viking var dyktige sjømenn som visste hvordan en øks kunne brukes. Nettopp denne skarpslipte kunsten skapte frykt rundt i Europa.
De var pirater, slavehandlere, ransmenn, mordere, skitne hunder, satans avkomm eller djevelens oppkast. Velg selv, noe stemmer, noe er kirkens syn på våre nordiske forfedre.
Dyktige håndtverkere skapte langskipene og med dem hersket vikinghøvdinger over havet.
Handelsmenn og krigere fra skandinavien slo seg ned i Russland, Irland, Englan, en av dem fikk til og med sitt eget land i Frankrike, Normandie.

Helt fra den gang nordmenn vervet seg i legionerer i Rom hadde den Irske ulvehunden fulgt dem.

Sverdet jeg holder er damaskert, kopi av en frankisk kling. Rundt halsen er et sølvkjede, kopi av kongekjedet. En fibula i sølv holder linskjorten sammen. Brikkebånd dekorerer skjorten. Buksene er typiske for vikingenes ekstravaganse, her har det gått med 5 meter dyrt linklede.
Skinnskoene er kopi av funn fra York.

Det kommer fler viking bilder, hilsen
:)Helge
Helge R.

Hei Richard!!
Opp mot 80 kg, en mankehøyde som rekker meg til brystet, verdens største hund. Gemyttlig, familievennlig, litt lat, men husk det er en mynde, stor fart i den kroppen, hilsen
:)Helge
Lars-Anders M.

Eller selvportrett med menneske. Både du og hunden er fine. Ett av de beste i denne serie. Ok.
Gerry F.

herlig portrett! to flotte og stolte krigere som i sin helhet utfyller hverandre på en perfekt måte! du sa hårete og det er en riktig følelse her...ikke negativt altså :)

farge skarphet og plassering av modellene er bra! et bilde hvor hunden står på to oppetter deg violle jo gjort susen!

ha en strålende fin søndag!


Gerry
Geir F.

Hei
To stolte og rufsete skikkelser.
Blikket mitt blir ledet innn i bildet av hunden og videre oppover av den stolte kriger.
I de øverste fleltet til venstre begynner bildet å halte litt. Det blir litt tomt. Ser en lysning der bak. Hadde denne fylt ut dette feltet litt mer og fått sterkere lys vil bildet blitt serdelse bra.

Likevel er vel dette mer et øyeblikksbilde og slik fungere det mer enn bra nok.
Ser frem til videre bruk av dette bildet. Blir ikke overrasket om jeg møter på disse to sjarmerende skikkelsene i en aldeles halsbrekkkende manipulasjon senere...
-.geir f-
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg liker blikket ditt og hundens avslappende positur. Kongekjede...ikke verst;) Farger og lys ser bra ut. Men jeg ville ha rettet opp bildet så ikke hunden står skjevt (selv om det er nedoverbakke tror jeg det kan bli bedre å se på. -hvis ikke du bikker helt da..).

Jeg gleder meg på flere i serien. Spennende og interessant.


hilsen ingebjørg .
Helge R.

Hei alle sammen og takk for interessen for vikingenes verden.
For oss som driver med dette er realisme en viktig faktor. Klær og sko skal være skåret etter en ekte vikinglest, ingen maskin søm i vikingenes stue, der skal det hele sammenføyes for hånd.
I dag sitter de tøffeste gutta med nål og tråd og syr sine egne skjorter. Akkurat det håndverket hadde vært en æreløs handling i for en mann i vikingtid. Kvinner og menns domene var klart adskilt, alt innomhus pluss fjøset var under husfruens kontrol. Hun hadde uinskrenket makt over de andre kvinnene og ikke minst trellene.

Mennene hadde ansvar for det som grodde utenomhus, fra korn til treemner. Det er utenkelig at en mann ville gjøre en jentejobb som å melke ei ku, heller daua dyret før han dro henne i pattene. Å få et stempel som ægir gikk på æren løs og nettopp ære er et nøkkelbegrep hos vikingene. Menn hadde plikt til å skaffe gården og ætten ære, enten som dyktig håndverker, bonde eller handelsmenn.
En tur i viking kastet glans over deltagerne, selv yngstesønnen skaffet seg masse ære på den måten. Ikke rart at gutta tok seg en sydentur i ny og ne, gevinsten på en raid langs Frankernes rike ville gi så mye gull og sølv at gårsdriften var sikret, uår eller ikke. Dessuten, hadde de gudene på sin side ville utenlandstur gi den rike gaver, ikke minst gull og sølv. Gjengen med unggutter opparbeidet ære og skaffet ham også en formue som han delte ut som gaver. For gaver er viktig for vikingen, det er ved sin gavemildhet gårdene knytter bånd til de fjerneste slektningene.
Ætten var som en klan, mennesker som sto skulder ved skulder, drap på en i ætten førte til et nytt drap mot den andres ætt. Om den første drapsmannen ble rammet spilte liten rolle, bare en i hans ætt ble drept, fjern fetter eller søskenbarn i fjerde ledd, ættens ære måtte gjenopprettes.

De dyrker forfedrene som ga dem en arv av jord og ære, for tidligere tiders bravader ble gjenfortalt i nøye innøvde historier generasjon etter generasjon, historier spekket med mannsmot.

Denne ærefølelsen blandet med en dødstro om en evig orgie i Valhall om bare dødsøyeblikket var riktig, forklarer hvordan denne gjengen med topptrente, uredde, samkjørte ungutter fra 11 til 20 år kunne plyndre og handle med de ytterste europeiske utpostene.
Langskipene og mennenes stridsdyktighet gjorde dem nærmest uslåelige.

I over 300 år hersket skandinaverne over havet fra england til spania, nord til Island og New Foundland.


Det er en spennede tid, det kommer mer, hilsen
:)Helge
John Andre A.

artig å se, men minst like spennende å lese!! som vanlig.
mye kultur og kunnskapsformidling i dine fotosamlinger!
flotte farger her forresten!
John
Tove Å.

De er virkelig flotte, disse vikingbildene dine! Og spennende lesing i tillegg :)
Dette er et selvportrett du bør være godt fornøyd med. Fargerikt, godt komponert, fine positurer på både deg og ulvehund (utrolig flotte hunder forresten) og bra teknisk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu