Fra Smeerenburgfjorden, Vestspitsbergen
Opptak ved midnatt fra skip
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1264
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207241} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inge S.
Hei.
Et nydelig motiv med både høyt og lavt skydekke. Det jeg reagerer litt på
er den tukise himmelen. Syns også det er en merkelig skygge på
høyre side rett over fjellet.
Dette er jo bare småpirk, men alt i alt et nydelig motiv.

Mvh Inge
Carsten A.
IS: bilde nr. 254000 er tatt omtrent på samme sted og omtrent til samme tid, og har turkislignende himmelfarge på omtrent samme sted. Hvor mange lag skyer det var her er ikke godt å si, utover at det var mange, herunder med lave dotter og formasjoner som stadig skiftet, oppløste seg, kom igjen osv..

MVH CA
Øyvind A.
Jajo, det er vakker og flott natur så klart. Og lyset på fjellet er fint. Men jeg synes totalinntrykket blir litt dødt med såpass mye grå skyer og en ikke alt for spennende vannflate.
Ø.
John S.
Nå er det en kjent sak at jeg er litt sær og vanskelig å ha med å gjøre, men for meg ble dette litt ''unaturlig'' (Bruker unaturlig da jeg ikke kommer på noe bedre ord). Unaturlig fordi jeg ikke greier å forholde meg til alle lys og farve varienatene i bilde.

Men jeg respekterer at det er slik fotografen ønsker å presentere bildet. Av erfaring så vet jeg at presentasjonen ikke er overlatt til tilfeldigheten.

John.
John S.
Skrivefeil i forrige inlegg.

Riktig skal være:
Men jeg respekterer at det er slik fotografen ønsker å presentere bildet. Av erfaring så vet jeg at presentasjonen ikke er basert på tilfeldigheter.

John
Terje K.
Spennende syns jeg. Blikket dras inn mot det lyse partiet i bildet. Mange, meg selv innkludert ville kanskje zoomet inn på dette, i stedet for å bruke de mørke og litt ''dystre'' tonene til å ramme inn det vakre?
Når det gjelder fargene, tror jeg absolutt de er som her presentert, som John sier....ikke bassert på tilfeldigheter her :-)

Terje
Odd Tore S.
Nå begynner jeg å lure på om min kommentar til Ketils bilde om at himmelfargen på hans bilde var utenomjordisk var noe forhastet.
Fellestrekkene her er mange, himmelfarge er bare ett av dem.
Det at den gjentar seg i den ene lave skya er oppsiktsvekkende.
Dette må virkelig ha vært et syn! Fint at dere deler det med oss.
Odd Tore
Carsten A.
Takk for kommentarer fra samtlige!

OTS: Ketil m.fl. sto ved siden av meg, vi var vel alle så godt som fjetret av dette synet. Selv har jeg en lang serie opptak her, tatt med 1-2 minutters opphold, alle atskiller seg fra foregående og etterfølgende, der vi seilte stadig nærmere under sterkt skiftende lys og (tåke)skyforhold. Ikke bare et syn, en opplevelse!!

MVH CA
Tom B.
Nydelig CA ! Det virker litt ''møkkete'' med de grå skyene, men det får meg til å lengte tilbake, og da har du jo oppnådd en del :). Jeg vet av egen erfaring hvordan det kan skifte der oppe og hvor merkelig flotte farger og lys kan være. Jeg har aldri sett denne varianten for jeg har bare vært der på våren. Det er umulig å rekreere stemningen, men jeg er sikker på at dette er et godt forsøk og et godt resultat.
TomB.
Kjell Sigurd S.
Mektig! Kan tenke meg dere hadde en fin opplevelse der oppe ja. Det eneste som kunne vært forandret her måtte vel være om sjefen hadde servert deg litt lysere skyer i forkant av himmelen synes jeg. Fin komposisjon, nydelige farger og en slående vakker natur.

Kjell S
Ketil K.
Joda, jeg kan bekrefte at denne varianten så absolutt formidler mye av stemningen den 1. juli 2006 ca. kl 0100 sommertid, dvs. kl 2400 korrigert! Så absolutt midnatt, dersom man skal snakke om natt i det hele tatt?

Hvor man skal legge bildet i farger og toner er dels en smakssak, dels må det nok tas i en del, skal man unngå at inntrykket forflates, naturlig gjengitt eller ikke. Personlig liker jeg ditt forsøk her, hvor du har et naturlig blikkfang i det lyse fjellet, og der skyene skaper diagonaler som leder øynene samme veien. Fin bruk av det negative og positive rom, som nettopp formidles ved bruk av lyse og mørke flater. At skyene er mørke er et riktig bidrag i så måte.
Kjell G.
Jeg slutter meg til ''bekrefterne'': Det var virkelig så flott!

Forholdene skiftet uavlatelig. Det var midnatt, og du skulle ha hatt en dårlig utviklet sans for natur og fotografering om du hadde syntes at søvn hadde vært noe aktuelt alternativ der og da.

Bildet representerer en fin tolkning av dette fascinerende skue på ett bestemt tidspunkt. Bare minutter etterpå var det helt annerledes.

De mørke skyene som omkranser den intenst turkis-blåfargede himmelen bidrar godt til at dette ble så bra!
Andreas L.
Hei. Jeg synes dette var et veldig flott motiv, men jeg synes bruken av kontrast og farge var noe overdrevet. Det ser ut som du har forsterket fargene så mye at det går utover kvaliteten på bildet. Jeg synes fargene ble overnaturlig skarpe og fremtredende, men det er da min mening. Det funket ikke for min del... Jeg vet du er en erfaren fotograf, så dette er kanskje hva du vil uttrykke? Du vet jo hva du gjør :)

-Andreas
Robin J.
Vakkert landskapsbilde. Utrolig skiftende farger og lys. Dette måtte ha vært en mektig opplevelse som forsåvidt bekreftes av andre kommentarer. Det tekniske er som vanlig bra.
Mvh RJ
ingebjørg fyrileiv g.
Storslagne fjell i flotte omgivelser. Bildet viser jo godt at himmelen alltid er blå bak skyene. Stemningen her er meget godt og jeg kan tenke meg at det var en utrolig følelese å være til stede på dekk.

Fargene er gode og bildet har sterke kontraster, noe som bidrar til srørre interesse for betrakteren. Utsnitt og flateinndeling fungerer bra. Men også jeg litt lurer på hva den merkelig skyggen på høyre siden kommer av.


vh ingebjørg
Kacper R.
Enda et flott landskapsbilde! :o
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu