Andreas desember 2001
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeDias
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger206
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_19636} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .
Hei Carsten!

først, det er rusk på scannerplata di eller på diasen. Se ca. midt på bildet ca. 1cm tra toppen på det mørkeblå på lua.

Bildet, jeg justerte litt med hjelp av UM (50/10/2) + multiply layer med 35% gjennomsiktighet, det ga litt mer jetaljer i ansiktet og en ''roligere'' atmosfære...

8)
Avsluttet .
Det var da litt av en sjarmør, da! Nydelig, varmt lys, direkte blikk, flott gutt, da kan ikke resultatet bli annet enn godt. Eller rettere sagt, da kan ikke resultatet bli annet enn godt, når man heter CA.
Har liten tro på ''rusk i maskineri''-teorien til Tor, da tror jeg mer på ''vilter-unge-som-spiser-bolle-med-melis-og-klarer-å-få-det-til-og-med-på-lua''-teorien!
Eneste lille innvending jeg har mot dette bildet, og også på det forrige barnebildet fra din hånd, er at bildene er i breddeformat. Det er naturligvis en smakssak, men jeg tror begge disse nære portrettene kanskje hadde vært finere i tradisjonelt høydeformat.
Rune E.
Hva skal man si, helt greit, hverken mer eller mindre.

mvh Rune
Arvid B.
Carsten..
Eg likar å sjå menneske.. Her ser eg eit fint eit..
Gode kjakar..
Arvid
Arne S.
Fin kontakt med gutt i hverdagsituasjon. Røde kinn og matrester rundt munnen er slik vi ofte ser, og helst vil se, små viltre krabater. Liker den ''ærlige'' framstillingen, i motsetningn til forfinede studio-opptak. Breddeformat er etter min mening helt ok i dette tilfelle. Da oppnås bedre kontakt med guttens øyne, som følge av fin beskjæring oppe, samtidig som vi oppfatter at gutten befinner seg i et ''uterom''. Også her er det fint at ansiktet er plassert litt til venstre, på grunn av linjene (diagonalen) i guttens lue. Gjennomført godt barneportrett. Arne

Jørgen J.
Et flott portrett, men er det sterkt digitalisert? den mørke kanten i luen mangler mellomtoner, øynene mangler kontrast, er der en mørk strek under haken, vannrett i det mørke parti? jeg er blitt vant til at bilder fra CA er perfekte, derfor stusser jeg litt over disse detaljer. mvh jørgen
Carsten A.
TSH: Riktig at jeg har oversett noe støv i den mørke luen. Om det vises (godt?) er jeg redd bildet vises noe for lyst i forhold til det som er optimalt etter min vurdering. Ellers har jeg en serie vanlige layers og adjustment layers her - tror jeg har prøvd det meste. Jeg syns metningen i fjeset er passe som det er, med den litt økte separasjon mellom tonene du foreslår samt en gradert multiply-layer er jeg redd det bikker over - etter min smak. Men takk for forslaget. Det blir i alle tilfelle det som passer for utskrift som avgjør, skal ha dette i ca. 30x40.

JJ: Opptaket er selvfølgelig digitalisert, ellers ville det jo ikke vært vist her. Partier i luen er uten tegning - naturlig for en blåsvart lue i skyggpartier. Gutten har helt mørksvarte øyne, og de er gjengitt her slik de ser ut i virkeligheten, slik de ligger delvis i svakt motlys, dels i skygge av luen. En sak for seg at tonene i øyepartiet allerede er svakt løftet (og mer går ikke). Det har i og for seg intet med digitaliseringen å gjøre. Løfting av tonene i øyepartiet er noe jeg har gjort på omtrent alle portretter jeg har laget, i mørkerommet eller på annen måte. Jeg har vel en 20-30 ''brille''-formete øyeløfteverktøy (pappbiter på tynn ståltråd) hengende i mørkerommet fortsatt. En ripe i filmen (under haken) er nok litt slurvete maskert på denne filen, men om dette vises (godt?) er jeg også her redd for at bildet vises noe for lyst i forhold til det som er optimalt etter min vurdering.

OEH+AS: Det er tradisjonelt, kanskje, å lage portretter i høydeformat. Personlig syns jeg det ofte er lettere å komponere portretter med tette utsnitt i breddeformat. Men snart passer det ene, snart det annet.

AB: Jepp, gode kjaker har han. De har fulgt mannlige medlemmer av familien i generasjoner. Gjør det vanskelig å skjule et smil, selv om en vender ryggen til!
MVH CA
Arve k.
CA dette var et varmt og et meget bra bilde.

AK.
Thorfinn B.
direkte og meget bra CA. Bamsemerket forstyrrer etter min mening relativt mye....
Hans- Georg S.
Friskt portrett! Ellers enig med TB.
Begynner å lure på om du forer ungene med kaker eller gotterier for å få lov til å ta bilder av dem....? ;-)
Carsten A.
Bamsemerket kan fjernes, men merket over øyet og lua på snei er nå engang hans stil.

Ingen kaker eller gotterier her nei, men rester etter frokosten er godt synlig, syltetøy på kinnet og melkebarter.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu