snøkaos
Et bilde tatt i forrige uke under en kraftig snøbyge. Har tidligere lagt ut bilde fra dette motivet, men nå i betraktelig kraftigere snøbyge samt at jeg prøver meg i farger. Jeg fasineres av kaoset.
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikon 300 mm med 1,4 conv.
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger679
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_242488} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Avsluttet .
Jeg må bare si at jeg faktisk blir fascinert av kaoset her jeg også.
Men det er sikkert fordi det er system i kaoset,det føles ikke rotete.
Liker godt de duse fargene som liksom gjemmer seg bak snødrevet som egentlig ikke ser ut som snø,men en eller annen effekt.
Vel,jeg liker det,spennende å sitte å se på.
Hilsen Tone!
Cornelia T.
Hei, jeg liker bildet ditt, det er veldig 'soft' og rolig til tross for kaoset, liker stemningen. :)

_Lia_
Robin J.
Hei Ivar
Likte dette kaoset ditt. 3 rette trær og snøen sløret på skrå gir et spennende bilde.
De duse fargene hever bildet etter mitt skjønn. Bra dette. Mvh RJ
Tor Olav O.
Stussa litt når jeg så thumpnailen. Tenkte det ikke var all verden, men det var det! Enda et bra bilde fra deg med fin sløret effekt. Dette kan du! Allikevel synes jeg nok S/H utgaven av samme bilde tidligere var et bedre bilde.
mvh
Tor Olav
Stig Børre E.
Veldig bra Ivar!
Dette gikk rett hjem hos meg. Tre og grener skaper fine linjer og snøen gir en utrolig flott struktur i bildet. Fint med flekkene av varme toner som bryter opp. Hvor lang lukkertid har du brukt her?

StigB
Magnus R.
Hei Ivar !

Bildet er bra det, men det forrige du tok (Første snøfall) er MANGE klasser bedre. Den trolske mystiske stemningen er borte. Dette bli mere tradisjonelt og vanlig. Her ser vi tydelig at det er mye snø i lufta, på forrige versjon er snøen vanskelig å se, den slører bildet og skaper stemning. Mye snø er ikke alltid løsningen, litt snødryss er ofte å foretrekke, dette er et godt eksempel på det.
Jeg synes fargeversjonen er fin, men ville nok valgt en s/h versjon selv.

Med vennlig hilsen
Magnus
Kjell Ivar Ø.
Dette likte eg Ivar. Støtter Tone S sin komentar her. Flott.
Espen A. I.
Spesiell og faktisk noe av det bedre innen snøfallklassen. Liker det rene, selv om konturene ikke er noe i nærheten av det. Nydelig.

Espen
Anne-Lise S.
Snøfallet gir denne helt egne strukturen i bildet som jeg lett fascineres av, og som kan brukes for å fremme linjer og mønstre ellers i bildet. Den gir også en malerisk effekt, men så er den helt naturlig. Liker måten du har fått ''orden i kaos'' på her. De varmere brunlige fargene gir øynene hvile, og jeg synes du har lykkes godt! Fint utsnitt og bra valg av format.

Anne-Lise
Arvid M.
Hei Ivar!
Dette var eit fint kaos med tre og snø, som du har fanga fint gjennom kamera-linsa. Lika linjene i tre-formasjonen plasert i bilde og snøen som kjem litt på skrå i bildet. Lika dette.
mvh Arvid
Avsluttet .
Hei Ivar!
Så mange greiner på kryss og tvers, men samtidig så strukturert....... utolig bra. Komposisjonsmessig meget vanskelig slik jeg ser det, og du har truffet blinken. Tar av meg hatten for dette bildet også!

Mvh JanRoar
anders s.
utrolig flott bilde dette her,jeg likte godt det lille urumomentet med kvisten på treet til venstre.dette er kunst.
Jan Frode A.
Trær er fasinerende, men kan lett bli kaos i den forstand at det blir uryddig og forvirrende å betrakte. I alle fall er det min erfaring etter prøving og øving.
Her balanserer du akkurat på grensa til at det blir kaotisk, men kommer allikevel godt ut av det med et detaljrikt bilde med spesielle fargetoner. Det som fasinerer meg, er den strukturen som snødrevet gir. Dette sammen med innslag av varme fargetoner, setter sitt spesielle preg på bildet. Du treffer godt her med utsnittet, der de tre trærne er i god balanse.

mvh Jan Frode
Steinulf L.
Er ikke helt sikker her, synes det blir for uryddig og for kaotisk. Blir sliten i hodet av å betrakte dette.
Ivar B.
Hei folkens!
Takk for kommentarer.

Stig Børre: Lukkertiden er 1/20- dels sekund og blender f 10.

Magnus: Du har helt rett i at det forrige bildet av dette motivet var flere hakk bedre, men så er kanskje det et av de bildene jeg har tatt jeg er mest fornøyd med selv. I mine øyne er det to totalt forskjellige bilder. Det forrige har mye mystikk og eventyr i seg. Dette formidler mer i mine øyne rett og slett snøkaos, uvær og vind og gir meg personlig en god opplevelse. litt fasinerende å se hvor mye lys, tid på døgnet og antall snøfnugg og lukkertid kan forandre et motiv totalt.

Anders: Hyggelig å se at du har blitt aktiv her inne. Blir det lenge til vi får se noen bilder? Gleder meg!

Igjen, takk alle sammen. Mvh Ivar.
Bergliot E.
Heisann,
Råstilig bilder som i utgangspunktet ville blitt både kaotisk og uryddig om du ikke hadde fått med deg snødrevet. Syns alt fløt i ett her og skapte et skikkelig flott kunstverk som inneholdt både linjer og farger. Dekoriativ.
Bra du er kreativ.

Bergliot:)
Brita Helen E.
Hei!
hehe,jeg føler jeg får synsforstyrrelser av å se på bildet ditt,men det er positivt ment! :)
Det var mye kaos her gitt. Likte spesielt godt at snødrevet går en vei,greiner andre veien og kraftige trestammer som bryter med å stå loddrett her. Veldig bra sett! Liker bildestilen din! Den fascinerer meg.

Mvh Brita...
kåre l.
Meget bra :-)
Liker at det fremdeles henger noen fargerike høstblad igjen på trærne.
Slitsomt å betrakte lenge for mine øyne, men jeg blir sittende å studere det likevel...
Et heftig bilde :-)
ingebjørg fyrileiv g.
Sjangeren snøfall er virkerlig spennende, og det er utfordrende å få et godt resultat. Jeg synes at du har kommet godt ut her, og bladene som gir en litt annen form enn kvistene gjør seg. Bildet har også en fin rytme som kommer frem mellom de tre sentrale trærne. Det gir et stødig og ikke rotete preg.

vh ingebjørg
Torbjørn K.
Flott kaos, men jeg likte ditt forrige bedre. Jeg synes det hadde litt bedre tegning av greiene, og så syntes jeg at det var bra at man så at snøen la seg på greinene. Bildet synes jeg også tar seg bedre ut i S/H. Så alt i alt er bildet veldig bra, men den forrige versjonen er etter min mening et par hakk bedre.

Torbjørn
Rune S.
Jeg har sett lenge på bildet og lest de forskjellige kommentarene. Jeg føler at det som Jan Frode skriver er nærmest det jeg kjenner. Det er en litt vanskelig stil, synes jeg. Der det er kort vei mellom innertier og skivebom. Så jeg tror du får en åtter:-)

Mvh
Rune S
Ketil K.
Går ut fra at dette er fargeversjonen av bilde nr. 273385? Likte sv/hv versjonen bedre, fargene forstyrrer stemningen litt.
Ivar B.
Hei folkens! Takk for kommentarer!

Rune: Jeg er fornøyd med en åtter jeg:-)

Ketil. Dette er ikke fargeversjonen av det bildet du referer til. Samme motiv, men tatt i vinter i en kraftigere snøbyge. For meg er dette ulike bilder som formidler to ulike stemninger.

Mvh Ivar.
Ole E.
Heisann Ivar. Med første øyekast kan det kanskje minne om kaos, men vi mennesker har en eksepsjonell evne til å sette ting i system og å se mønstre i ting som det ofte faktisk ikke er noe mønster i. Du har ordnet kaoset på en bra måte. Liker de duse fargene og hele situasjonen med det grå været og snøen. Liker denne versjonen bedre enn den tidligere sort/hvitt versjonen.
willy m.
Ser ut som et maleri... :) impasto...orden i kaoset ja og flott...
mvh willy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu