Flukt
Vårstemning fra Østensjøvannet i helga.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-18 18:26:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-18 21:48:47
    Versjon #3
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikon AFS 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger803
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245443} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Avsluttet .
Dette var tøfft Ivar.
Du får veldig godt fram farten og farten blir understreket av at hodet er i fokus og at bakgrunnen er så dus.
Dette likte jeg godt.
Hilsen Tone!
Brita Helen E.
Hei!
Dette var bare helt utrolig bra fanget. Tøft hvordan hele fuglen er bevegelsesuskarp,mens hodet er skarpt. Virkelig bra. Flott komposisjon. Synd at den ene vingen er kuttet,men det plager meg ikke mye.
Dyktig utført dette!! :)

Mvh Brita...
Geir Helge S.
Bra Ivar!
Lukketiden kler posituren perfekt, og det ser ut som om hodet og øynene er rimelig skarpe. Det er likevel et par ting jeg vil påpeke...(som vanlig :-)

1. bakgrunnen skulle jeg gjerne sett mer uthvisket, eller gjerne panorert. Jeg ser for meg at bildet hadde blitt enda mer dynamisk da.

2. Vingeklippingen, som for så vidt ikke plager meg veldig mye, men som likevel plager meg litt...

3. Muligens litt mørke mellomtoner?

4. Prøv det med ulike varianter av fargetoner, det tror jeg kan kle bildet. Gjerne litt desaturert.

Du kjenner sikkert til de fra før, men se gjerne på Arne Strømme sine bilder av lignende situasjoner. Bildet ditt kommer ikke helt opp dit, men det er ikke langt unna.

Mvh Geir
Kjell Sigurd S.
Tøft dette Ivar. Liker posituren og bruk av lukkertid. Kutt er nevnt. Kontrastene blir litt i overkant synes jeg. Ellers et kreativt stykke arbeid, som alltid fra deg.

Kjell s
Anne-Lise S.
Her var det fullt liv. Liker hvordan du får til å ha full fokus på hodet og ansiktet, mens vingene viser liv og røre sammen med den diffuse bakgrunnen, og til og med dråpen som faller ned under det ene beinet. Flotte farger. Vingekuttet er nevnt, men det plager meg ikke noe særlig.

Anne-Lise
Rune S.
Tøft måkeaction:-) Enig i at det er fint hvordan du har fokus på hodet, mens resten er i bevegelse. Flott fanget!

Mvh
Rune S
Steinulf L.
Et fuglebilde utenom dusinvaren. Fin bruk av bevegelsesuskarphet.
Ivar B.
Hei! Takk for kommentarer alle sammen.

Gei Helge: Du trekker fram noe av det som også jeg ikke er helt fornøyd med. Bakgrunnen skulle jeg gjerne sett enda mer diffus eller aller helst mer panorert. Har jobbet den del de siste dagene med fugler og lang lukkertid. Ikke lettt å få alt til å stemme. Har lagt ut en versjon som er ganske kraftig desaturert, vet ikke om det var noe slikt du hadde i tankene. Takk for den lille sammenligningen med AS sine måkebilder. Jeg tar det som et komplement, men i mine øyne er det laaaaaaaaaaangt igjen. Bildene du referer til er da også noen av de beste jeg har sett her inne. Takk for at du tar det tid til en så nøye gjennomgang av bildet. Det setter jeg pris på.

Igjen takk alle sammen. Mvh Ivar.
Stig Børre E.
Tøft! Imponert over såpass mye bevegelse samtidig som hodet nesten er sylskarpt. Komposisjonsmessig er det også meget bra syns jeg. Litt urolig bakgrunn er vel i grunnen det eneste jeg kan pirke på. Den desaturerte versjonen er best - kanskje s/hv blir enda bedre?

Håper mange av ''fuglegutta - og fuglejentene'' titter innom dette og får seg en solid dose inspirasjon!

StigB
Inge S.
Hei.
Imponerende att du har fått hode så skarp og fint
under flukten. Synd du ikke fikk med hele vingen:-)
Bra.

Mvh Inge
Geir Helge S.
v2 nærmer seg slik jeg så det for meg, men jeg tror du har mer å gå på...sender deg et forslag. Håper det er ok.
Mvh geir
Arvid M.
Hei Ivar!
Dette var eit bra tøft bilde, lika den farten i fuglen du formidla
og samtidig klart å få hovudet i fokus.
Mvh Arvid
Kristin S.
Hei!

Et skikkelig tøft action bilde av måka.
Virkelig bra.

Mvh Kristin
John H.
Hei
Bilde med action og fart. Likte dette. Det eneste som trekker ned litt er vingeklipp og urolig bakgrunn. Men det er vel aberet med 300 mm.
John
Ivar B.
Hei folkens! Takker for flotte kommentarer

Har nå lagt ut en ny versjon som Geir Helge Solevåg har laget for meg. Den ble jeg godt fornøyd med, bare synd jeg ikke får det til selv :-) Likte spesielt at bakgrunnen ble mer utvisket slik at all fokus rettes mot bevegelsen.

Takker igjen! Mvh Ivar.
Øyvind A.
Fint fanget bevegelse. Utsnittet og behandlingen i v3 fungerer best for meg, selv om jeg synes bakgrunnen blir i mørkeste laget. Den ville jeg heller hatt nesten så lys som i v2. At vingetippen tangerer kanten, oppfatter jeg som et ganske vellykket irritasjonsmoment.
mvh
Ø.
Inger-Lise S.
Et meget bra fuglbilde! Ikke dusinvare dette nei! Jeg liker svært godt bvegelseuskarpheten og posituren. V#1 er god som gull!

Inger-Lise:)
Robin J.
Alle versjonen er på sin måte flott. Spennede bilde med skarphet og uskarphet på rett plass. Mvh RJ
Siri Elisabeth J.
Hei

Liker den første versjonen best.
Uskarpheten i vingene er vakkert skue.
Bra med den lille fokusen i øyet og på nebb.
Skulle ønske du hadde med hele vingen der oppe
og at det var litt mer luft på høyre side.

Har kikket gjennom bildene dine. Du har
utrolig mye bra!!

Hilsen Siri:-)
Tor Olav O.
Bra ! Man må gjerne ta noen bilder for å få slike bilder til å sitte. Dette er bra og har god kombinasjon av skarphet og bevegelse.

mvh
Tor Olav
Rolf S.
Utrolig godt gjort å få hodet så skarpt samtidig som du har mye ( akkurat passe ) bevegelse i vingene.
Så blir det litt smak og behag hvor mye saturering som må til.
Jeg går for en mellomting mellom 1 og 2. Men begge kunne gjerne hatt litt mørkere bakgrunn, dog ikke så mørk som i v3.
Ivar B.
Tusen takk til alle som tar seg tid til å kommentere bildet. Det varmer!
Ser at det det er flere forskjellige meninger om fargemetning og bakgrunnstonen i bildet. Slik skal det da også være vi er da forskjellige alle sammen. Tror likevel jeg gir opp å tilfredstille alle sammen og gir meg med tre versjoner. Dette har derimot vært veldig lærerikt for meg, og er glade for alle kommentarer

Vingekuttet plager meg slettes ikke. Det er jeg rett og slett fornøyd med:-)

Mvh Ivar.
Ketil K.
V#3 ble meget bra, med fin fordeling mellom skarpt og uskarpt. Ikke så vanskelig å få til som man skal tro, siden hodet ofte holdes i ro mens resten av fuglen er i bevegelse. Det er vel fuglenes teknikk for å kunne holde blikket best mulig. Bra bevegelseslinjer og skråstillingen gir mye liv i bildet.


Har et måkebilde med lignende positur sebilde nr. 59184, men tatt i sollys.
Arne S.
Bra bilde av hissigproppen. Vingekuttet der opp må være slik. Jeg liker også at det er luft til venstre. Linjene i bakgrunnen forstyrrer litt, men bare litt.

:)
Odd E. k.
God kveld Ivar!

Flott fanget dette, der måken innehar en fin action. God skarphet på vingene, der bare hode ligger fint i fokus. Liker nok Versjon # 2 best, der de naturlige fargene kommer fint frem. Bakgrunnen synest jeg er veldig bra, passe mye ute av fokus, der fargene blir gjengitt i de mørke partiene til måken. Skulle gjerne hatt med vingetuppene, men bildet står seg veldig bra uansett. Flott fanget i et fint utsnitt Ivar!

Mvh

Odd E
Ole E.
Flott positur, passelig uskarp til at det blir svært så dynamisk. Bakgrunnen trekker litt ned, så jeg liker V3 best, men det blir litt trangt til venstre her. Liker veldig godt de to dråpene som skvetter av føttene! Synd de er borte i V3. Spennde bilde.
Bjørn H.
Heisan Ivar..

Først vil jeg få skryte litt av mappa di, der er mye bra :)

Dette er meget visuelt og severdig på alle måter.

Jeg tiltales mest av V2. Liker den desaturerte utgaven, og, helt klart versjonene som gir mest luft foran venstre vinge. Bakgrunnen kunne selvfølgelig vært dempet ned i noen grad.

Tøft så det holder det her. Vingeklippingen gjør det frekkere.

Bjørn.



Espen A. I.
Utrolig lekkert bilde. Jeg liker det enkle og rene!

Særlig v3 er mer min stil, rent og pyntelig.
Du er produktiv og flink synes jeg, en spennende utvikling!

Espen
Tone B.
Hei Ivar,

kommer seint inn her jeg. Det blir absolutt v 3 for meg hvor bakgrunnen ikke er så fremtredende. Som Espen sier det over; rent og pyntelig!

Nok en gang meget bra fra deg!

mvh Tone
Magnar B.
Godt fanga m skarphet akkurat på hovudet! Likar v2 best i tone og farge, kanskje eit litt tettare utsnitt ? Flott måseportrett anyway, måsen sin hektiske og bråkete personlighet kjem godt fram! Du har mykje fint!
Terje S.
Kjempeforsøk på å kopiere Arne Strømme sin knall serie ? Men det blir som å hoppe etter Wirkola. Ikke dårlig men bakrunnen falt ikke helt i smak.

Mvh Terje
Ivar B.
Hei folkens!

Takk for kommentarer!

Selv har jeg kommet fram til at en versjon med en mellomting mellom 2 og 3 er min favoritt. Utsnittet i versjon 2, men litt mørkere bakgrunn, kanskje ikke fullt så mye som versjon 3.

Terje: Dette er nok ikke et kopieringsforsøk av AS sin serie. Joda, kanskje samme fugl og elementer av bevegelse, men jeg ønsker å lage mine egne bilder med mine egne uttrykk I de siste månedene har jeg prøvd å trekke inn elementer av bevegelse i mine bilder. Dette gjelder både landskapsbilder som fuglebilder. Dette er ingen kopieringsforsøk, men selvsagt henter jeg inspirasjon fra andre, og da er vel AS sammen med svært mange andre her inne viktige inspirasjonskilder. Men jeg skjønner at jeg ligger tynnt an dersom bildene skal sammenlignes med de du referer til;-)

Igjen takk alle sammen for kommentarer. Mvh Ivar
Terje S.
Tviler ikke på at du har din egen stil og mente på ingen måte at du kopierte AS. Du er faktisk bokmerket som en av mine favoritter Ivar så jeg tviler ikke på dine ferdigheter. Flott med slike bilder og nytenkning.


Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu