Påskeforberedelser...
Med kamera på stativ, vr på og 2x converter på zoomobjektiv har jeg vel gjort de feil som er mulig her....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-22 10:56:39
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-IF VR
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Annet
    Minipåskeliljer,stativ,trådutløser. Sidelys fra vinduet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger365
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246188} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Geir Helge S.
Hmmm, det ser ut som om at det er lite toneomfang i bildet, noe som sikkert kan tilskrives bruk av konverter. Ellers kan det se ut som om at bargebalansen er litt feil...? For mye rødt i forhold til min oppfatning av den typeske påskelilje. Ellers greit, men hva med å prøve en annen bakgrunn? vet ikke helt hva jeg synes om en slik beksvart bakgrunn til dette motivet.
Mvh Geir
Rune S.
Bortsett ifra det tekniske som er nevnt og som jeg vel ikke hadde sett, så synes jeg det er en flott komposisjon med fin vårstemning. Jeg synes svart bakgrunn går fint til gul- og grønntonene. Et bilde med litt vårglede:-)

Mvh
Rune S
Ann F.
Nei, ''alle'' feil har du ikke gjort.
Du har i alle fall gitt luft både over og under kronbladene.
:-)

Men når det sagt, synes jeg komposisjonen kan forenkles betydelig, færre blomster og flere rene linjer. Den nede t.h. bak stilken kan godt vekk, og den orange til venstre for den også. Den bakerste av de to til venstre kunne nok vært enten hevet eller senket noe, og det stikker opp en svak anelse av et grønt blad bak den bakerste . . .

Lyset virker også litt hardt. Og vr skal vel helst være av ved stativbruk, som bildestabiliseringen bør være på mine Dynax 7d og Sony Alpha 100 ved bruk av stativ.

Fremdeles venner? Og buketten har du sikkert fremdeles - for nye forsøk.

Mvh Ann
Bergliot E.
Når jeg vurdere bildet så er det ok bortsett fra litt blasse farger. Komposisjon er også bra. Men så er nå jeg en amatør og ikke så drevet i faget. Etter å ha lest Ann sin detaljebeskrevne kommentar forstår jeg at her er det rom for ulike motiv for forbedringer. Utrolig lærerikt med sånne kommentarer. Så lykke til med påskeforberedelsen din. Kom i vårsetmning av bildet ditt så jeg tror jeg må kjøpe meg påskebukett jeg og.

Bergliot:)
Steinulf L.
Takk for kommentarer. Noe er jeg enig i, det kan bli mange elementer og det grønne bladet som stikker opp bør vekk. Fargebombene i bakgrunnen synes jeg gir bildet dybde. Lyset var veldig direkte, men synes det gir fine skyggevirkninger og fin gjennomskinnlighet i kronbladene. Skal legge ut en noe enklere versjon, hvor også fargene er justert noe.

Ann, enig i at læreboken sier at vr skal være av når kameraet står på stativ. At resultatet likevel blir skarpt, øker min fotografiske forvirring.
Siri Elisabeth J.
Hei!

Synes nesten du er i boks med dette bildet.
Men en liten påske opprydning hadde kanskje gjort seg her.
Synes det er for trangt nede ved bladet og jeg ville ryddet bort
de gule ''flekkene'' nede ved stilken.
Ellers er bildet en fin liten farge bombe.

Hilsen Siri :-)
Kathe N.
Jeg synes komposisjonen fungerer bra! Enig i at de to diffuse blomstene nederst til høyre ikke skulle ha vært med. Bildet ville da gitt et renere synsinntrykk. Ikke godt å få alle blomstene skarpe, men jeg synes forsøket ditt var bra! Når det gjelder fargene så har du litt utbrenthet på noen av kronbladene.
Mvh.
Kathe.
Tone B.
Jeg holder en knapp på v 1 og er veldig enig med Siri Elisabeth i sitt forslag til påske opprydding :-) Bort med påskeliljene som skimtes nede ved stilken og litt mere luft nederst så er du i mål med et fint påskebilde :-)

Hilsen Tone
Espen A. I.
Litt uryddig! Men jeg liker det litt, kanskje pga årstia.

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu