- Vårteikn på Jæren -
Denne våren har nokre bønder starta våronna ei veke tidlegare enn normalt. Dette er frå Orre kor bonden har planta kål tidlegare i veka.
Eit litt vanskeleg lys å fotografera i pga at det var disig og sol på same tida. og eg gok dette bildet kl.16.30 og hadde ikkje tid til å ta det seinare på kvelden.
Her er eg ikkje sikker på utsnittet, om eg bare skal la linjene dominera utanittet utan tanke på dei småe husa langt bak.
Bildet inngår i albumet ~Vårkjensle~ - Det er lyset eg prøvar meg ut på.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-25 23:57:26
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger380
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246969} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Lars Ivarson F.

flott komp der linene i såbedda strekkjer seg mot husa og havet..lika dette...men korleis ville det ha vore om du dramatiserte det enno meire i svart kvitt?
Arild P.

Det som er typisk for jæren er de lange jordene og brede horisonter. Så etter mitt syn er det furene som er det viktigste i dette bilde. Den lave kameravinkelen forsterker effekten av at jorde er stort. Når det gjelder husene etc i bagrunnen så passer de bra slik det er synes jeg. Du har en klynge med hus og en skrothaug utenfor, altså ett typisk jærbilde. Bakgrunnen med de disige fjellene gir en fin dybde i bilde.

mvh
Arild
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var skikkeleg flott Tone, både i teknisk kvalitet og i komp. og lys.
Fin dybde og fine linjer.
Men det heller vel litt mot høgre, eller skal det være sånn?
Uansett ein liten ''bagatell'' for bildet er kjempebra;-)

Mvh Inger Anne
Geir F.

Hei Tone.
Likte det. Får vårstemning av dette.
Men jeg ville nok latt horisontlinjen ligge høyrere i bildet. Da ville du fått mer av linjene i bakken og et mer dynamisk bilde. Så ville jeg stått slik at en av linjene gikk rett inover i bildet midt på.... om du skjønner.
Ellers mer ennn godkjent.
synes fløde
Tone A.

God kveld!
Takk for raske kommentarar.
Lars: her står eg med ryggen til sjøen som ligg nokre hundre meter bak. Det du ser i disen bak husa er faktisk Lyefjell som også vert kalla Jærens tak. Der bur altså eg og kan sjå til sjøen frå huset mitt.
Eit godt forslag om bildet i svart/kvitt som eg treng å øva meg i.

Inger Anne: Takk for rådet. Eg hadde retta opp bildet i v.1 pga at eg såg at det var skeivt og nå er det meir retta opp i vers.2. Eg brukar hustaka for å sjå om bildet er beint, men her er husa så småe.

Geir: Takk for gode forslag, dei er velkomne. Bonden lot ikkje alle rekkene starta frå same staden. Den som startar i ventrehjørnet starta lengst nede og så kom dei andre rekkene med ulike starstandpunkt og då er det mykje sandblada jord framfor. Pga at eg gjekk i sko, så seig eg ned i den porøse jorda då eg gjekk innover og difor er fotostandpunktet slik det er.
Men eg skal neste gong ha med meg støvlar og då skal himmelen vera meir blå.
Me har hatt varmt vår ver spesielt om helga med 10 gr, men med ein dis som har lege over landskapet frå morgon til kveld. Bøndene har hatt det travelt med pløying og nokre med gjødsling, så hævdalokta æ eit sikkert vårteikn.
:) Tone
Avsluttet .

Kjenner meg igjen her Tone:-)
Dette er jæren for øyeblikket.
Bildet ditt har flott dybde som fører oss innover i bildet,mot husene.
Liker fargene for det er sånn det er her nå om dagene med det deilige vårværet.
Syns dette var veldig bra.
Hilsen Tone!
Ole-Kristian T.

Hei Tone! Slutter meg til de andre her, et spennende bilde der kontrasten mellom de brede furene mot de små husene er iøyenfallende. Stilig bilde!
Wenche J.

Liker at du holder kameraet saa lavt. Det gir en flott dybdefoelelse inn mot de smaa husene. Versjon 2 for meg. Et bilde som vitner om vaar.
Mvh Wenche
Stig Børre E.

V2 takk!
Flott komponert. Stripene med jord og plast skaper fine kontraster og linjer som leder blikket innover i bildet. En ting som kunne gjort bildet bedre hadde vært om det var noe iøyenfallende og interessant i enden av den mørke stripen som det er mest naturlig å la blikket følge.

StigB
Eva Marie P.

Heisann, her blir eg sugd inn i det flotte landskapet på Jæren. Dette var flott, akkurat slike bilda eg like så godt:)
Spennende komposisjon, du e flink. Ha en fin dag!!
-epl
Marit O.

Hei Tone
Versjon 2 for meg, herlige linjer og flott dybde som leder meg vidre innover i bilde :)
Mvh Marit
Avsluttet .

Med dette bildet får jeg nesten lyst til å bli bonde og komme meg ut med traktoren..:-) Bare synd at lukta følge med på den årstiden, noe jeg liker lite.

Flott gjennomføring av lange deilige linjer som leder oss inn i bildet, akkurat passe fargemetning...Bra Tone:-)


Vennleg helsing
An Arne
Avsluttet .

Se der ja, er det Wiigen som har fått kålhovene på plass under plasten.

Det er jo flotte motiver. Her har du valgt et lavt standpunkt og lar furene forme bildet ditt. Blikket flyter innover plast og moll og krasjer til slutt i fjellet langt der bak:)
Snedig. Flott. Liker best v1.
Neste gang må du ta med deg stige, så kommer du deg opp litt fra bakken og lager en diagonal linje i bildet. Jeg skal komme å holde stigen mens du klatrer opp.

mvh arild
Anne-Lise S.

Kjempeflott dybde innover her! Trodde først det var snø i en litt snodig farge..., men med litt grundigere studie oppdaget jeg at det er plastikk! Artig hvordan du først lurte meg her! Fanges opp av jordfargene her. Liker den godt.

Anne-Lise
Ronny A.

V2 synes jeg er best. Linjene som liksom slutter i den andre enden danner et ''sug'' i bildet som gir spenning. Bra!
mvh Ronny
Eli B.

Stilig bilde med rennene innover. v2 ble bra! Utrolig at våronna er i gang allerede.

mvh Eli
Liv Anette T.

Vår på Jæren. Likte linjene inn i bilde og synes du har fanget et fin vårlys. Synes #1 er best. Liker den høye himmelen der. Etter kutting er det fine blå partit i himmelen borte.

Mvh Anette
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 blei bedre ja;-)
Bergliot E.

Her var det dybde til tusen. Flott bilde av våren og det arbeidet det medfører for bønder. Til tross for lysforhold du beskriver syns jeg du fikk det bra her. V2 ble bra.

Bergliot:)
Tone A.

Hei
Tusen takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Det har nok spirt godt under denne plastikken pga at me har hatt rekordvarme vårdagar siste gane. På Sola var det 17,7 grader i går og det er den høgste målte temperaturen for mars månad nokon gong. Det var også den høgste temperaturen i heile Norge.
I dag har me 15 gr., sol og litt vind, med eit litt lett skydrag som ligg over Jæren og sjøen.
Våronna er i full gang både på gardar og i hagane. ''Hevdalokta'' riv i nasen nokså intenst enkete stadar, og jorder blir pløygde mens viba svirrar og skrik. Elles er det eit yrande fugleliv som pregar stille vårkveldar.
Verre er det at mange driv med bråtebrannar i den knusktørre naturen med vind. Det var ein stor grasbrann ved Ålgård rett attmed eit boligfelt, så nå saknar me regn.
Vibå er på Time kommune sitt kommunevåpen., og den er det fatse vårteiknet her.
Eg skal skriva kommentarar i kveld, pga nå skal eg ut med mosefjernarmaskin på 2 plenar. Ha ein flott vårkveld!
:) Tone
Jan Frode A.

Du har krøpet godt ned imellom plogfurene her. Det lave kamerastandpunktet gir ekstra smell i bildet, med linjeføringen innover. Vårlig jærsk stemning under plast, som får meg til å tenke på jordbæråkre på Brusand. God fokus med detaljer i forgrunnen, sammen med linjene som leder innover mot et samlingspunkt der borte ved åsen, gir et godt komponert bilde, på tross av det midtstilte inntrykket.
Versjon #2 sitter best.

mvh Jan Frode

Kjell Sigurd S.

Flott sug i bildet. Litt rotete med alle bygningene der bak, men du kunne jo ikke flytte på de heller :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu