Å ta bladet fra munnen .....
Utforsking av toneforløp i enkle hverdagsmotiv
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger635
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259518} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kine Annette K.
oj, trodde ikke svart og hvite blomsterbilder ble noe særlig, men dette var jo bare vakkert!
flotte fine former og klart og fint bilde.
kine a
Avsluttet .
Du er inne på noe her ja, Fine nyanser i gråtonene og fint lys. Enkelt og vakkert.
Tor-A
Geir B.
Også 2 meter fra inngangsdøren finner man motiver - dette er blitt til ved en kombinasjon av fasinasjonen av form og linjeføring, gjennoppdaget glede over s/h-bildet, uttesting av Lightroom og utforsking av begrepet ''toneomfang''.

I denne prosessen har jeg konstatert at jeg faktisk ikke er - fullt ut - i stand til å bedømme et motivs fulle potensiale i kameraets søker. Når bildene lastes inn på computeren og fremkalles i sort/hvitt, oppdager jeg ting i noen av bildene som jeg ikke ''så'' da jeg ''knipset'' dem - mulig jeg er for rask -> men mest tror jeg det kommer av at et bilde presenterer seg best i ''full størrelse''.

Slik sett skjer skaper-prosessen i flere ledd: Oppdage en motiv-mulighet, komponere utsnitt i søker, fremkalle bildet på skjerm og preparering for utskrift: Her vises en relativt velbalansert fremkalling, men jeg har også prøvd å justere både til high-key og low-key fra samme belysning i min test-iver.

mvh
Geir
Stein Oleiv B.
nei en skal slettes ikke langt for å finne motivene. jeg hadde en hel utstilling med bilder, ja faktisk fra soverommet! mn dette her var noe nytt. liker hvodan du tenker nytt og kjører det i sh. lyset er bare perfekt. hvordan du får ''outlines'' på kanten av hvert blad er fantastisk. så skaper det god dybde og mystikk med mørket som ligger nederst i planten. jeg tror kort sagt grunnene til at jeg liker dette bilde er det er minimalistisk, nytenkendes, enkelt, og det er mønster. flott arbeid, la oss se mer sånn!
Thor S.
Her er det gråtonene som løfter et relativt vanlig plantebilde til noe mer; en form for ''organisk struktur''. Nydelig lys og dybde, uten at det gir inntrykk av over-prossesering. Flott resultat!
Marius F.
Selv om teksten for meg både fremstår som uforståelig og unødvendig kan jeg ikke annet enn å simpelthen digge det herlige spillet mellom form og tone i bildet. Som du nevner i undertittelen din kan ''enkle'' hverdagsobjekter bli fine bilder ved rett teknikk. Antar lyssettingen er bevisst og etterbehandlingen likeså :-)

Mvh MF
Geir B.
Tusen takk til Stein Olav, Thor og Marius for flotte tilbakemeldinger.

Til orientering:

Bildet er ''rett ut av kamera'' der etterbehandling kun er gjort med curves i Lightroom.

Opptaket er gjort en solskinnsdag med en stor diffusor mot solen og en hvit husvegg som reflektor - de lyse kantene fremkommer naturlig men er aksentuert noe via formen på curves-justeringen.

mvh
Geir
Gunnar John C.
Dette synes jeg er et musikalsk bilde. Det samme lille, uforanderlige temaet i hvert enkelt blads struktur er gjennomgående for hele bildet, men som helhet blir det likevel et komplekst, uendelig variert samspill. Fanget med smale virkemidler. Fint.

Gunnar
Geir B.
Det vakre i det hverdagslige har vi ofte lett å overse.

Jeg takker for en fin observasjon: Variasjoner over et enkelt tema :-)

mvh
Geir
Tom Dysa S.
Oiii Dærsken døtte.. dette bilde har gått meg huse forbi gitt...
I mine øyne er alt helt etter den berømte boka her altså-)
Nydelig gråtoner..men helt erlig GB er de gråtonene blitt til kun i ligthroom?.. mvh Dysa
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu