Herlige Stavanger...
...det kostes, flagges og ballonger henges opp: det er sommer...
Bildet inngår i albumet Stavanger - Kulturhovedstad 2008 -
Utstyr
  • Amatör Gomz Lubitel eksportmod. ca 1950
  • -
  • Brennvidde75mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji NPC 160
  • Nei
  • AnnetVignettering følger kamera
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger444
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263507} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Lise U.

Hei Torild! Her får jeg en følelse av falmet familiealbum fra 60-tallet, med de tilsynelatende tilfeldig plasserte personene, hvitmalt stakitt og flaggstang med norsk vimpel. Samtidig gir frukttreet i full blomst assosiasjoner til avbildninger av kirsebærblomstringen i Japan... Satelittantennen forteller allikevel at dette ikke kan være noe gammelt bilde, og all brosteinen og den urbane bakgrunnen bryter med følelsen av gammel familiehageidyll, selv om den ene personen later til å trimme rosene og ballongene antyder at det kanskje er en hagefest på gang. Et bilde som absolutt skiller seg ut her i sammenhengen (les: på ''dotten''), og som det derfor er vanskelig å bla forbi...

Lise U
Torild H.

(Vil først si: Lise ... du er utrolig flink til å beskrive bilder, i helhet og detaljer, så jeg tror jeg vil bestille deg som kommentator på alle mine bilder!)

Dette var første film med et to-øyd bokskamera fra 1950, som skulle testes, at det virket i det hele tatt, og fargene, hvordan de ville arte seg. Bildet ble avskrevet i første omgang, fordi jeg ble så irritert over det overeksponerte området; ryggen på hvit benk, men hentet det så tilbake og endte opp med å like det .... ganske godt, både komp., farger og som miljøbeskrivelse.
(... grenen på treet som stikker ut helt mot venstre og flagger på sitt vis, syns jeg er en artig detalj, og får frem smilet)

Bildet er tatt i Gamle Stavanger i en liten park, der en mor tydeligvis skal arrangere et (barne?)hageselskap senere; så fint de tar byen sin i bruk!

Takk igjen, Lise!

Mvh Torild





Lise U.

(Jeg er virkelig glad du setter pris på kommentarene mine -- du skal nok få høre fra meg rett som det er! Og jeg setter så absolutt pris på dine kommentarer også -- og bildene dine!)

Jeg syns det er morsomt at du eksperimenterer med gamle kamera, og med motiver og uttrykk: Det er ikke nødvendigvis alltid det teknisk eller visuelt perfekte som er mest interessant (syns jeg -- selv om jeg selvsagt har respekt for tekniske ferdigheter og ''perfekte'' bilder), eller det man umiddelbart kan plassere. I dette bildet syns jeg det var morsomt å få lov å gå på oppdagelsesferd -- og nå som du har nevnt grenen, ser jeg den også. Jeg syns dessuten at referansen til noe annet enn det som er avbildet gjør dette bildet interessant: For meg er det et ''meta''-bilde -- og meta er ofte morsomt.

Ha en fin feriedag!

Lise U
Torild H.

Takk for fin kommentar, Lise!

Interessant å høre dine meninger om mangt her.

... og givende at du bringer inn nytt ord: ''meta''-bilde har jeg ikke sett noen omtale et bilde som før!

Mvh Torild
Jacob V.

Hei, Torild

Dette her er et bilde som falt i smak. Fikk en skikkelig 60-talls feeling. Tror frk/fru Utne har sagt det meste som er verdt i si her. Dette bilde her ble jeg sittende å se på lenge.


Mvh

Jacob
Torild H.

Hei Jacob;

Gildt å høre at du syns om bildet!

Jeg blir litt oppgitt over at det skal pøses ut millioner (igjen) for å markedsføre Stavanger som Kulturhovedstad 2008, for å gjøre byen mer kjent i resten av landet. Så skal prøve i alle fall, her i en serie, å vise Stavanger på en positiv måte, forhåpentligvis, og det helt gratis! ...her ligger kanskje en utfordring til deg også som en av byens beboere? (og til andre med mer nymotens kamera?)

Mvh Torild
Jacob V.

Det var liksom det. Det brukes unødvendig mye penger på det. Men men...
Tanken har streifet meg og en kompis å lage en liten serie om Stavanger. Det kunne blitt en litt morsom utfordring :)


-Jacob-
Anne Ø.

Ja, tilbake til 60-tallet, artig, hverdagslig,
koselig motiv.
Ser hvor dette er tatt fra.:)

Anne:)
Torild H.

Takk til Jacob og Anne for fine kommentarer!

Så bra å få høre at du og din kompis også har vært inne på tanken, Jacob! Jærstrendene er nok godt kjent etterhvert for alle på foto.no, takket være f.eks. deg, Anne, med dine fine bidrag, men ... Rogaland sies å være et Norge i miniatyr, så det er bare å brette opp armene å se seg rundt omkring, ikke bare i Stavanger!

Mvh Torild

Avsluttet .

Meget bra motiv du har fanget her.

Det meste, eller rettere sagt alt er vel sagt her, eller kan det bli det, vi er jo alle saa forskjellige og ser saa forskjelligt. Vedr. markedsforing av Stavanger og 2008 prosjektet, saa forholde eg meg te ''Straen'', d e der eg helst vil bu.

Uansett, fortjene dette motivet ein plass p[ ''framsiaa'' Torild.
Trykke omstendigt, og trygt paa knappen her nede i Kypros.


Hilsen Arne
Stig Børre E.

Sært som vanlig. Har kikket på dette en del ganger.
Får en veldig 70-talls feeling - en følelse som blir borte når jeg oppdager parabolantenna.
Komposisjonen er god som gull. Bra.

StigB
Torild H.

Jeg har vel også få sagt det meste her, så får bare takke dere, Arne og Stig B. for fine kommentarer! ...og selvsagt en ekstra takk til Arne for anbefaling, den varmar like mye som sola på Kypros, skulle tro!

Mvh Torild

Tone A.

Hei Torild
Her må også eg henga meg på anbefalinga til Arne, pg at at ger har du formidla ei nostalgisk stemning utfrå eit område frå 2007 i Stavanger. Fargane har det eg forbind med 60-talet dvs litt lyse og med mange fine detaljar som kunne vore frå 60-talet. Dvs brusteinane, benken, dei to spesielle gjerda, gamle tak og bygningar med ariktektoniske detaljar. Dumt med parabolantennen og heisekranen som forstyrrar litt i all idyllen.
Det japanske kirsebærtreet er frodig og er ein fin kontrast med sine rosatonar mot den blåe og skyfrie himmelen. Og nettopp dette treet gir meg minnne frå min barndom, då eit slikt tre i hagen vår, alltid måtte vera med på bilda av oss om våren.
Dama som pyntar med ballongar og mannen bak som er ivrig gartner og som smilar til fotografen gir liv til bildet. Lyset er fint og stemninga gir ei fin kjensle av ein vårdag i Stavanger med eit nostalgisk uttrykk. Og vignetteringa forsterkar dette.
Du får ei fin stemning med dette Amatør fotoapparatet frå 1950, som har litt av eit navn. Fortsett med dine motiv frå Satvanger, sjølv om eg saknar nokre bilde frå Egersund.
Bildet er både nostalgisk og vakkert.
:) Tone
Torild H.

Takk til deg også, Tone, for fin kommentar og beskrivelse av bildet! ....og anbefalingen også, selvsagt, setter sannelig stor pris på det!

Jeg har flere bilder fra Egersund, men ikke fra sentrum; det er kanskje det du etterlyser. Skal få gjort noe med det, men det er lettere å ta bilder i en by der en ikke treffer kjentfolk på hvert gatehjørne, men som sagt: Egersund skal bli!

Mvh Torild


André M.

:-)

Dette er mitt indre bilde av Norge en 17. mai på slutten av 60-tallet. Jeg var førskolegutt, bodde i Sverige og var på besøk hos min tante og onkel i Oslo. Det var kappløp med trehjulssykler og jeg trodde jeg vant fordi jeg fikk en badering tredd over hodet med blå/røde bokstaver: ''FINA''. Tretti år senere fikk jeg vite at alle deltakerne fikk en slik badering...

Koloritten, det litt skjeve og vinjetteringen er herlig. Men som den manipulator jeg er, ville jeg fjernet parabolen. Men den er samtidig et absurd brudd med alt det andre her. Så kanskje den bør stå.
Torild H.

Takk, André, for fin kommentar!

Artig å høyra din fortelling fra yngre dagar, ja faktisk er biletet tatt dagane rundt 17. mai. Parabolen vert det lille absurde innslaget her; foretrekker definitivt det absurde føre nostalgi, så den får absolutt stå!

Mvh Torild
Roger H.

Hei Torild.
Nå ser jeg på dette bildet fordi du henviser til det under ditt nyeste på sidene her. Så mange bra kommentarer at det er ikke lett å tilføye noe nytt. Parabolen må selfølgelig være med da den gjør opplevelsen ganske så sær og merkelig. de blasse fargene er jo et must og gjør bildet utrolig severdig for meg. Jeg har noen ruller 120 film, Ektachrome 64 som gikk ut på dato i 1966. Fikk veldig lyst til å teste de rullene nå.
Tror jeg sporer litt av her, men jeg ble veldig inspirert av dette bildet i farger.
Torild H.

Takk for kommentar!
Alltid gildt å høyra "ein analog historie", tykkjer nå det kan vera vel verdt å prøva desse rullane. (I tillegg kan det dukka opp "blinkskudd" frå ein slik rull, då ein -bare er ute og testar, har eit avslappa forhold til fotograferinga, sleppa leken til.)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu