Matauke... II
Fisker v/ Balaton - Siòfok - Ungarn.
Bildet inngår i albumet Ungarn - mennesker -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-09 02:23:34
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-09 11:20:30
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-08-09 13:06:17
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger279
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270900} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inge S.

Hei.
Skarp og fin siluett av markfiskeren. Syns du har fått frem fine
detaljer i den svarte regndressen hans. Kanskje noe midtstilt.

Mvh Inge
Tom T.

Her har du fanget et godt fiske bilde. Fiske bilde har så lett bli normale, ikke dette Anne-Lise:) Fiskeren godt plassert med ryggen til og står godt ut fra omgivelsen. Liker at diagonal linjen går bak fiskeren. Vannflaten er nesten utbrent noen steder, er noe jeg liker godt. Kunne kanskje dempet den litt?

Bra!

mvh Tom T
Espen R.

Veldig flott dette, Anne Lise
Fin diagonal linje med markstanga gjennom hele bildet. Bra valg av perspektiv også. Synes det funker bra med overeksponert bakgrunn. Meget bra!
vh
Espen
Stig Børre E.

Liker finishen og komposisjonen.
Syns handlingen er litt uklar. Ser en stangring og forstår at det er fiske det dreier seg om, ville gjerne sett litt mere.

StigB
Lise U.

Her syns jeg fiskerens kropp fyller bildeflaten på en fin måte, ikke minst på grunn av posituren -- jeg liker spesielt hånden som henger som ned som et slags balanselodd til venstre og danner en trekant mot den diagonale stanga.

Lise U
Inge S.

Hei.
:-) Likte v3 mye bedre :-)
Et bra motiv.

Mvh Inge
Anne-Lise S.

Fiske er nok dessverre en del av den ungarske husholdningen for mange fortsatt. Jeg skriver ''dessverre'' for forholdene er fortsatt fattigslige (spesielt sett med norske øyne) for mange i Ungarn. Ei lærerlønning ligger f.eks. på kr 3500,- pr. mnd i dag. Joda, prisene på det man behøver i det daglige er fortsatt lavt pga. at ungarerne fortsatt har beholdt Forinten, men ift. kostnader for hus, vann og strøm + bensin, så holder ikke denne lønna lenge. Fisk er det imidlertid nok av både i Balaton, Donau og andre vann og elver, så fiske blir et godt tilskudd til det daglige kostholdet. I tillegg til dette har de fleste i Ungarn, bortsett fra folk som har valgt å bosette seg i blokker, store tomter. Her dyrkes grønnsaker og frukt, og byttehandel av dette og tjenester er fortsatt svært vanlig der. I tillegg lever ofte storfamilien fortsatt sammen med mor - far - barn - barnebarn, og det er gjerne eldste kvinne som mottar det medlemmer av familien tjener i en evt. jobb, og som styrer økonomien. Noe annerledes er det i de største byene, men gjennomsnittlig er dette hverdagen for ungarerne til tross for medlemsskap i EU.

Tusen takk for fine kommentarer! :-) La nettopp inn en litt annen versjon av denne fiskeren, som viser noe mer (SBE savnet dette).

Anne-Lise
Stig Børre E.

V3 beskjært til breddeformat nedenfra, slik at du blir kvitt stol, markspann og plastpose blir et meget bra bilde.

StigB
Anne-Lise S.

La inn V3 spesielt for deg, Mr. ELL... ;-) Skal se hva jeg kan gjøre med tipset ditt nå! Tusen takk!

A-L
Stig Børre E.

Nydelig. Helt topp.

StigB
Anne-Lise S.

Jeg synes også det gjorde seg med beskjæring av V3 til V4, Stig Børre, så du skal ha stor takk! :-) Sønnen gjør også sitt for det daglige liv bilde nr. 326096

Anne-Lise
Wenche J.

Hei Anne-Lise
Jeg velger meg versjon 4:) Det er interessant det du forteller i forbindelse med bildet. Du er flink:)
Mvh Wenche
Anne-Lise S.

Hei Wenche, og tusen, tusen takk! :-) V4 gjorde seg, så det er utrolig hva man kan lære og se her inne takket være andre øyne enn ens egne hele tiden! :-) Stig B er dyktig! Så artig at du synes det er interessant det jeg forteller ifm. bildet. Jeg kan vel si at jeg kjenner en del til Ungarn siden jeg har vært der ganske mange ganger. Til dels har jeg levd i en liten landsby, til dels har jeg opplevd turistflommen ved Balaton, men mest av alt har jeg fartet rundt fra basen og opplevd land og by, innbyggere, historie, kultur, og lest en hel masse utover det lokalbefolkningen har fortalt meg. Kan også noe ungarsk så litt kontakt er mulig gjennom språket også. :-) Et spennende land!

Anne-Lise
Avsluttet .

Velger meg V4 og syns dette er et meget godt bilde.
Liker igrunnen det meste med dette bildet.
Og også historien du forteller liker jeg,det gjør det lettere å forstå både landet og menneskene som lever der.
Godt jobba Anne-Lise.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Tone! :-)

A-L
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu