Hedalen, 2007
Bildet inngår i albumet Hjemlige trakter -
Utstyr
  • Rolleiflex 6008i
  • Rolleigon 50/4
  • Blender-
  • FilmtypeTri X
  • Nei
  • AnnetKjører inn ny mellomformatscanner, en Epson V700
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger468
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277264} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Hans Jacob H.

Her er det hakket i steinen som gir bildet et finurlig blikkfang. Ellers et fint presentert skogsmiljø, både i toner og sentrert komposisjon.
Avsluttet .

Fint at du legger ut bilder igjen etter en liten ''pause''. Dette er en god start med en lys stein mot en mørkere bakgrunn, har sansen for litt lavmelte ettertenksomme bilder. Blir spennende å se når du får innkjørt Rolleien. Er den tung?
Tor-A
Jon-Petter T.

Alt sentreres rundt denne stenen. Kvadratisk format, og steinen som står ut av bildet.
Skåret i steinen gir intrykk av at det ''er noe'' med denne steinen.
Det funker, den har tiltrekkningskraft.
Avsluttet .

Artig å se at du legger ut bilder igjen. Ikke minst interessant å se bilder fra Rolleiflex'n. Motivet i seg selv synes jeg kanskje ikke er det helt store, men jeg regner med det kommer mer etterhvert.
Torild H.

Tykkje HJH fortel fint frå biletet her, stort sett ikkje meir å tilføya.

....for kor mykja poesi kan ein dikta ut av ein einsleg stein? Tykkjer du har fått mykje utav dette som motiv, og ikkje berre ....''test av kamera''?

Set pris på å sjå bilete frå di hånd igjen, og til og med i mellomformat!

Mvh Torild
Kristoffer L.

Tusen takk for hyggelige kommentarer! Jeg setter stor pris på slike gode tilbakemeldinger.

Antakelig blir det bare mer og mer mellomformat på meg heretter. De uforlignelige toneforløpene, og ikke minst den optiske kvaliteten (bildene blir ufattelig skarpe, nesten tredimensjonale), selv om det kanskje ikke synes så godt på akkurat dette bildet) - gjør tiltrekningskraften enorm.

Så får det heller være, Tor-Arne, at utstyret veier endel mer enn 135-utstyret. Kamerahuset i seg selv er ikke så tungt, men glasset veier betydelig mer enn tilsvarende glass gjør på 135-formatet. Objektivene er også bygget omtrent som tanks, ekstremt solid. Kameraet trives nok best på stativ, men kan også fint brukes håndholdt. Tyngden gjør også at det nok ikke er like utsatt for bevegelsesuskarphet som et lettere kamera. Å bære med seg kameraet i skulderstroppen er ikke noe problem, men skal jeg ha med alt utstyret, kommer ryggsekken fram.

Jeg tror dette er fra en eller annen sang: ''He ain't heavy, he is my brother.'' - og det stemmer nok ganske godt med hvordan jeg opplever kameraet. :-)

- Kristoffer
Avsluttet .

Ja, du får henge det rundt halsen og ta det med deg ute på gatefotografisk ferd ved anledning. Da får du iallefall trent opp nakkemuskulaturen:-)
Ingrid Ovedie V.

Bautastein. En bit som mangler. Fortellende bilde med upåklagelig utsnitt og deilig kontrast.

Smil fra i
Kristoffer L.

Tusen takk, Ingrid! :-)

Og Tommy - du skal ikke se bort fra at jeg prøver meg etterhvert.

- Kristoffer
Espen A. I.

Deilig MF stil over denne. Jeg liker svært godt den enkle komposisjonen som gjøres enda enklere ved hjelp av 6x6 formatet. Godt!

mvh Espen
Julie E.

Hei! Noe som irriterer meg ganske kraftig er de gangene et bildet treffer det stedet i meg som ikke har så mange ord. For meg personlig er det en flott opplevelse. Det gir meg mulighet til å nyte uten å bli så mental. Bra.! Sånn skal det jo egentlig være. På den annen side; jeg har vært innom dette bildet ganske mange ganger. Kjører det opp i fullskjerm og ser. Kjenner hvordan det sentrerte i bildet plasserer seg godt i ryggmargen min, og blander seg med store slurker god og varm kaffe. For bildet nytes med kaffe. Jeg ser for meg hvordan bildet kunne ha vært stoooooort. Koser meg med det også.
Jeg kunne ha lira av meg noen ord om toner og komp etc. Vil ikke det. Tror du vet at bildet er godt. Men bildet har for meg veldig mye av dette udefinerbare ekstra som gjør at det forlanger å bli se igjen og igjen. Ja, dette som ikke egentlig har så mange ord. :-)
Julie
Kristoffer L.

Tusen takk for de to siste kritikkene også - og en ekstra takk til deg Julie, som har tatt deg tid til å gå inn i bildet og skrive en reflektert kommentar som jeg setter stor pris på.

- Kristoffer

Anne Lene B.

Hei Kristoffer
Det er en mytisk kvalitet over dette bildet, slik de i tidligere kulturer tilba spesielle steiner og formasjoner. Vakre toner i et velkomponert bilde jeg har sansen for! Bokmerket til inspirasjon.

Hilsen Anne Lene
Inger-Lise S.

Hei Kristoffer!
"Bare" en stein i skogen, og likevel så bra!
Dine bilder vitner om stor dyktighet hva angår bruk av lys.Inspirerende og tankevekkende mht lysbruk.
Her har du fått fram en stemning som straks får meg til å tenke på en "magisk stein",- hva nå det måtte være;-)Steinen står klart fram, flott lyssatt, mens bakgrunnen presenteres på en måte som gir en mystisk stemning.
Jeg er ikke så begeistret for midtstilling, men noen ganger er det på sin plass, som her.
Dyktig levert igjen!
Bildet er lite, men likevel stort nok til å vurderes.(At det er lite beskytter mot misbruk og uansett blir jo våre bilder på web nærmest for "arbeidsskisser" å regne, sammenlignet med det ferdige, utprintede bildet.

Inger-Lise
Aina s.

Hei Kristoffer.
Mye enig i Inger Lises kommentar her. Du har laget et knallbra bilde ut av en stein og noe buskas. Skjønner ikke helt hvordan, men her er et dekorativt bilde med både mystikk og stemning. En ting er å kunne ta et teknisk godt bilde av en stein, en annen ting er å kunne lage et bilde med stemning og historie. Der er du god. Flott dette.
Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu