Havøygavelen
Bildet inngår i albumet Havøysund og omegn -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-24 22:03:52
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-07-05 00:18:03
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF 70-200 2,8L IS USM
  • Brennvidde111mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/560s
  • Nei
  • AnnetUndereksponert 2/3 blendertrinn.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_283872} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Fred S.

vannlinja er skeiv, ellers har jeg bare godord til overs for bildet ditt: vakker tåke, ditto blåfarger, vindmøllene gjør seg så vakkert i silhuett at selv de argeste motstandere av slik ''styggedom'' langs kysten må bli omvendt, og den hvite linja av veien som snor seg opp fjellet er snedig. Bra...

vh fred
Dan S.

fin fargetone i bildet,liker at du ikke har konsentrert bildet rundt bare vindmøllene men har lagt like mye vekt på naturen rundt.syns tåken/disen gjør bildet enda mer spennende..ser ut som vannet heller mot venstre..rett opp det,så blir dette et bilde jeg lett anbefaler:)mvh Dan Sandmoen
Anders N.

Flott crop vil jeg si. Liker panorama-crops veldig godt. Behagelige toner og en godt balansert komposisjon. Vannlinjen er noe skjev ja, men det er fort gjort å fikse.

- Anders
Espen R.

Hei Thorbjørn
Nydelig dette, meget bra eksponert og tatt vare på lyset. Fin komposisjon, veldig morsomt med veien som setter en spiss på bildet. Tåka setter en bra stemning.
Espen
Thorbjørn R.

Takk for kommentarene. Vannlinja er skjev ja - her har jeg vært slurvete. Jeg har nå lagt ut en v2 med rettere vannlinje og litt justerte fargetoner.

Vindmølleparken består av totalt 16 møller og ble offisielt innviet i juni 2003. Tettstedet Havøysund ligger nede til venstre, slik at møllene er godt synlige fra bebyggelsen.

Laurberg G.

Hej Thorbjørn. Utroligt så forskelligt vindmøller ser ud i Jeres arktiske omgivelser og her i Danmark som du kan se det her i de to link http://tinyurl.com/35qpug ; http://tinyurl.com/39zq5c ; Om det altid er en god ide med vindmøller er nok mere tvivlsomt efter de norske erfaringer . Her tænker jeg på havørnene som I har. Men billedet er flot. Og ser det sådan ud forekommer det ikke at det skæmmer landskabets udsenede. mvh. lau
Daniel J.

Hei Thorbjørn. Tøft bilde. Likte skodda spesielt godt. Øya ser nesten litt vulkansk ut. S/h versjonen var best synes jeg. Møllene er stygge å se på, men ''liver'' opp dette bildet.
ketil o.

Hei Thorbjørn!
Et fint eksponert bilde (v.2.) Fint med tåka som omkranser øya. Her tilførte faktisk vindmøllene bildet noe i positiv forstand. Når det er sagt kan jeg ikke fatte og begripe hvordan kommunen kunne godkjenne disse vindmøllene i det hele tatt. Selvsagt et økonomisk anliggende,men samtidig ser jeg på det som fauna/miljøkriminalitet i stor skala.
Mvh:
Ketil
Inger-Lise S.

Jøje meg! Dette er noe for meg! Er en tid siden jeg drev med snøskygger, men føler meg langt i fra ferdig med dem...Men mulighetene må jo komme! Du har funnet dem! Og du presenterer dem på en meget dekorativ måte :-)
Ingenting er stygt her! Dekorativt.

Inger-Lise

P.S. HVOR finnes snøen ? ;-)
Thorbjørn R.

Takk for ytterligere kommentarer.

På godværsdager med pålandsvind hender det ikke sjelden at havtåka kommer veltende mot land som en 200 meter høy vegg. Temperaturen faller gjerne til under 10 grader og sikten er lik null. Se også bilde nr. 324417 som er tatt like før tåka setter inn.

Avsluttet .

Liker godt komposisjonen i dette bildet.Liker veien som gjør dybden i dette bildet.Tåken som ligger i lag i de forskjellige nivåene i bildet,gjør bilde ekstra bra.Meget bra utført.

MVH
TGM
Ben B.

Det var ett nydelig bilde. Foretrekker de litt varmere og mykere tonene i v#2.
Anne-Lise S.

Når havtåka kommer inn over hav og land synes i alle fall jeg at vindmølllene gjør seg godt i landskapet. Jeg synes de blir estetisk flotte, og med tanke på fornybar energi, global oppvarming og menneskenes krav om stadig mer energi der Norge står på verdenstoppen i energiforbruk, Ja, why not? Lekkert med stien som snor seg oppover midt i bildeflaten der, som en finuerlig liten sak sett på avstand som her. Lekre detaljer som kommer best frem i v2 med varmere fargetoner, om enn jeg er usikker på hvilken versjon jeg liker best. Det kommer helt ann på hva slags symbolverdi eller budskap jeg skal legge inn i motivet ditt. V1 er nok den som kler en motstanders synspunkt, mens v2 kler best en med positive holdninger. V2 er det mer håp i enn i v1, om du forstår. Motivet kler ellers rett horisontlinje (v2) og panoramaformatet er ypperlig valgt her!

Anne-Lise
Jon K. L.

Spennende bilde. Tåken gir morsom effekt dybdemessig og det kunne nesten ha sett ut som det var to bilder som var smeltet sammen. godt sett :)

Jon K.
Solveig F. K.

Veldig spesielt og fengende motiv. Ser nesten ut som en hildring for meg. Liker blånyansene i bildet og vindmøllene er jo et godt blikkfang:)
mvh Solveig
Hilda Hol E.

Hei Thorbjørn.

Interessant bilde med mange gode og spennende elementer, som jeg syns du har utnyttet fint.
At bildet ditt engasjerer, ser jeg jo av de mange kommentarene, hvor ekstra mange tanker og meninger blir luftet. Et meget aktuelt bilde du har gitt oss del i.
Syns best om #2.

vennlig hilsen Hilda.
Andreas S.

Heisann

Tok for meg v2 i fullskjerm med grå bakgrunn og sort ramme - det ble suverent. Liker utsnittet og tonene i bildet, dessuten er det god kontrast her. Fint formidlet landskap!

Mvh. Andreas D.
Inger-Lise S.

Hei! Jeg HAR oppdaget vilken brøler jeg gjorde her ;-) Begriper ikke hvor hodet og øynene var de3n dagen....Men bildet er uansett flott!

Inger-Lise
Liv F. D.

Hei Thorbjørn.
Kjempestilig bilde. Likte fargene og egentlig fungerte #2 best synes jeg.
mvh
Liv '')
anders s.

ja dette ble bra thorbjørn
fint utsnitt og flott med tåka som skaper det lille ekstra i bildet.
mvh anders
Trygve K.

dette likte jeg veldig godt! Flotte former, rytme og komposisjon så det holder. fler fine gjemtagelser. De horisontale stripene på himelen, vindmøllene, tåkeskyene og det er flott med veien som bukter seg opp...

:> T
Thorbjørn R.

Mange takk for ytterligere kommentarer.

Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu