Leve på kanten
I mai i fjor gikk det et stort leirras her i overhalla, 300 meter bredt og 4-500 meter langt. Utmark og skog gikk med i raset, og en fant tre døde elger i krateret, men gårdene rundt berget. De som var nærmest i bli revet med bor på husene vi ser i bakgrunnen, raset gikk bokstavelig talt helt inn til gårdveien deres.
I dag ligger krateret der som et dystert minne, og en tåkedag som den det var da jeg tok dette bildet for ei uke siden, virker det hele ekstra dystert, med trær som står hulter i bulter, og peker i alle retninger
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-15 23:43:54
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297397} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Fredrik S.

Ein flott illustrasjon på kor mektig naturkreftene kan være.
Fin tittel på bildet, og eit fint lys du har fanga.
Informativ undertekst.

Er enig i at tåka bidrar til eit dystert inntrykk.

Mvh Fredrik S
Sigurd F.

Såg døtt ut, men det var et levende bilde.
Veldig bra!
Thorbjørn R.

Ved første øyekast kan det se ut som en forrykende storm du er oppe i her, men ved nærmer øyesyn ser man jo at trærne heller begge veier. For øvrig bra formidlet, hvor både tåken og lyset gjør dette til noe mer enn en ren avbilding.

Mvh Thorbjørn
Ole-Kristian T.

Slutter meg til de andre her, en bra formidling til en dramatisk historie. Flott lys i bildet!
Odd Tore S.

Leirras eller tornado, begge deler får trærne til å falle nokså usystematisk. Men ditt område har bedre tradisjoner når det gjelder leirras enn tornadoer, og vet vel også å holde den vedlike.
Her synes jeg at blåfargen er på sin plass, og tåka er nesten nødvendig. Det skal ikke mye til før dette bikker over i pent landskapsbilde med stygge og forstyrrende trær! Men det gjør det ikke.
Bra dette.
En liten finurlighet måtte jeg henge meg opp i: Treet midt på bildet har et område midt på som ikke er dekket av tåke. Naturens veie er uransakelige.
Odd Tore
Lars-Anders M.

Liker stemningen her. Ok.
Eva Marie P.

Stilig bilde Fred, der naturen har vist sin styrke. Oppe er bildet nesten idyllisk med det svak oransje på himmelen og gården som ligger i tåka. Så kommer nedre del av bildet voldsomt, ikke videre vakkert...den usminkede sannhet på en måte. Liker kontrastene og virkeligheten bildet gir. Slik er naturen på sitt ''værste'' og ''beste'', samlet i ett og samme bilde. God komp! Dette likte jeg virkelig.
-epl
Fred S.

Takk for kommentarer. Jeg tok med infoen om raset rett og slett fordi bildet er tatt i krateret, men bildet er ellers ikke ment som en dokumentasjon av det som skjedde. Årsaken til at jeg dro dit (ikke langt unna der jeg bor) var ideelle fotoforhold, tåke og bra vinterlys, i kombinasjon med den mystikken og dysterheten som en slik setting gir. Stod på kraterkanten da jeg tok dette bildet, så husene i bakgrunnen ligger 4-500 meter unna. Mange motiver på alle kanter, ''Trivelige Trøndelag''-bildet mitt på bildekritikken er tatt fra samme ståsted og samme dag, og som en ser var husene der oppe også farlig nær raset.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Fred. Det er et dyster minne du legger ut her, så stemningnen passer utmerket. Det samme gjelder i og for seg om tonene og selve lyset også. -Hvor også den gyldne himmelen kommer godt med. Bildet fremstår litt rotete, men noe annet er kanskje vanskelig. Det passer i grunn godt også. Hadde ikke historien vært med, ville jeg nok ha ledd over fyllikene i denne grenda... Gran Olsen ville nok ha fått litt selskap i denne gjengen.

vh ingebjørg
Håvard S.

Hei!

Likte det dystre og triste lyset og tåka som fyller landskapet...
Så bra husene klarte seg. Jordras er ikke å spøke med!
Trærne hulter til bulter illustrer flott raseringene...
Flott komp og utsnitt.

Mvh. HåvardS
Fred S.

Takk til Ingebjørg og Håvard. Håvard skjønner at trærne nødvendigvis må stå litt rotete, mens du Ingebjørg, ditt petimeter av et ordensmenneske, vil ha dem på geledd. OK da, har lagt ut en ekstraversjon av et nesten tilsvarende bilde ( samme motiv...) der jeg har kommandert granene til å stå mer på linje.
(Håper at overhallingene ikke tar dette med ''fyllikene i grenda'' bokstavelig, Ingebjørg, de vet jo ikke at du snakker om et annet bilde fra et helt annet sted. Jeg skylder på deg hvis jeg får kommentarer eller stygge blikk...

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Beklager formuleringen og eventuelle misforståelser. Det var korttenkt av meg. Den ryddige versjonen faller forøvrig godt i smak, men jeg liker oversikten og kontrasten i v#1 bedre.

mvh ingbjørg
anders s.

versjon2 ble rett og slett knallbra
dette ble et helt speseilt bilde
her klistrer jeg inn en anbefaling
mvh anders
Arne L.

Hei!
Dette er et (to) knakende godt bilde! Jeg er enig med Anders i at v#2 har noe i seg som jeg ikke finner like sterkt i v#1. Forgrunnen og stemningen i v#2 er helt genial.
Skulle jeg likevel ønsket noe ville det være at tåka ikke tok vekk kontrasten mot den gjenstående bebyggelsen. Akkurat i det er v#1 kanskje best. (en kombinasjon av de to ville vært optimalt!)
Men alt i alt et glimrende bilde - og fullt fortjent anbefaling.
Arne :-)
Fred S.

Takk til ingebjørg, anders og arne.
ingebjørg: som sagt, ikke ta meg helt alvorlig bestandig....
anders: takk for anbefaling, hyggelig at toeren falt i smak
arne: samme til deg. bare presisere litt ang. det du sier om ''gjenstående bebyggelse''; utrolig nok var det ingen bygg som gikk med i dette raset, men noen få gårder lå farlig nær.

vh fred
Espen A. I.

Aldeles praktfull frafall, jeg liker godt husene og midtpunktet, det brukne treet. Ellers synes jeg en mellomting av v1 og v2 kunne vært en mulighet, om ikke så faller jeg på v1, liker den gule himmelen godt.

mvh Espen
Per Harald O.

V1! Vakkert og trollsk stemning!
John H.

Hei
En dyster stemning som er forsterket med en forklarende undertekst. Bildet ville stått på egne ben også men ville da blitt noe uryddig. Fint med den gyldne himmelen mot den blå tåkedisen. Versjon 1 funker best for meg.
John
Fred S.

Takk til Espen, Per Harald og John !

vh fred
Tove H.

Tåken og lyset gjør dette til et vidunderlig bilde! V1 for meg.
Hilsen Tove
Tom R.

Et bilde forteller mere enn 1000 ord, noe du formidler på en fin måte her.
Likte stemningen godt i dette bilde. V1 for meg også.

Tom:)
Erik J.

Mitt behov for ryddighet slo til her, inntil jeg oppfattet hva det var - og da ble det en fin historie. Plusspoeng for tåkeeffekt som du ofte får med. Passende titel, men titelen kunne kanskje passe enda bedre på Anders Sellands avbilding av ditt: bilde nr. 355845.
Ivar B.

Hei! Begge versjonene er komposisjonsmessig velfungerende. V2 er kanskje den som linjemessig framtrer mest ryddig, og jeg tendere til å velge den som favoritt. Likevel er det et eller annet i V1 som fasinerer. Jeg tror i alle fall v 1 fungerer bedre i forhold til ilustrasjon av raset og historien rundt det. Jeg er en tanke usikker på versjon. Bildet er jeg ikke usikker på......det falt absolutt i smak. Mvh ivar.
Fred S.

Takk til Tove, Tom, Erik og Ivar.
Måtte le til kommentaren din, Erik, Har kikket på og kommentert Anders sitt bildet; det er absolutt å ''leve på kanten'' med det cola-inntaket. Han går sikkert over til tran og gulerøtter etter alle de ''helsefanatiske'' bemerkningene han fikk.

vh fred
Roger K.

Hei Fred og godt nytt år til deg!
Naturen pynter og raserer som det passer den i enkelte områder. Det er ikke alltid det går like bra som her og da tenker jeg på menneskeliv. Gi og ta heter det og noe vi bare må finne oss i. Her har du egentlig to forskjellige bilder som står seg godt hver for seg ut fra tittel. Versjon 1 er mere stessende og henspeilet på oss mennesker hvor nært det kan være for en tragedie. Litt mere utydeliggjort i versjon 2, men fremhever derimot mere rasering av natur. Blåtimen mere fremtreden i versjon 1 og noe mere diffus i versjon 2 som fremhever litt mystikk i bildematerialet. To meget bra bilder både som dukumentasjon og naturfoto.

En trivelig helg

Mvh Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu