Sveip
Enormt kraftig utbrudd den 10.mars. Ligger et par til fra denne kvelden på hjemmesiden min: http://www.vidvinkel.no/Portfolio/Nordlys02
Bildet inngår i albumet Nordlys -
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 17-40mm 1:4L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/4
  • Lukker7s
  • Nei
  • AnnetDempet på metningen i de kunstbelyste områdene for å redusere de litt vel glade fargene dette gir.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger629
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310457} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Esben U.

Hei
Flott fasong på nordlyset. Ersfjorden leverer varene som alltid når det gjelder resten av kompen.
Rune L.

Skydottene lengst unna ser kanskje bittelitt i overkant definert ut i kantene. Fargene i bildet over det hele ser bra ut. Men stusser stadig på fenomenet med at nordlyset, i denne type bilder, ofte blir så gult når det nærmer seg horisonten. Men antar at det har noe med måten man justerer lysforholdene på og verktøyene man bruker til det.

Mvh
Rune
Marita D. J.

Ja veldig bra, dette. Nordlys er en vanskelig ting, mye skal passe... Location, mengde og form.. Veldig mye nordlys, noe som er litt uvanlig å se.. Flott arbeid!
Thorbjørn R.

Ja, dette er meget bra. Komposisjonen er helt utmerket, med kaien til venstre, månen som ser gjennom nordlyset og den spektakulære Ersfjord-traversen til høyre. Eksponeringen er også meget bra. En del støy på min skjerm, særlig i høyre del av bildet (gjelder både himmel og hav).

Mvh Thorbjørn
Frank K.

Takker for kommentarer!

Ja Ersfjorden er så bra at den blir et ''sikkerstikk'' om man skal ut på nordlysjakt i Tromsøområdet.. Konsekvensen blir vel at den er å finne på veldig mange av de publiserte bildene her på dotten. Likevel er jo fenomenet av en slik art at motivet skifter hele tiden.

Merker meg det du sier Rune, men jeg mener bestemt at dette området ikke har fått en annen behandling enn det øvrige. Om dette skulle fått en ulik behandling, så mener jeg at det helst ville gitt utslag i motsatt retning. Ved at oppletting av fjellryggen helt ned mot horisonten ville resultert i et lysere område her heller enn den mørkere du peker på. Dette bildet er eksponert ikke så alt for lenge etter solnedgang, så det er mulig det ligger igjen litt rødt i horisonten. Dette var det mye av i de første eksponeringen denne ettermiddagen.

Marita: Ja det var uvanlig mye nordlys her. Dette bildet er eksponert i 7 sekunder og n.l. har ikke flyttet mye på seg i løpet av denne tiden. Selv om nordlyset ofte er å finne igjen i de samme geografiske beltene, så varierer det mye i hvordan det ser ut innenfor ytterpunktene i beltet. Både i fargesammensetning, form og hvor hissig bevegelsene er.
Svenn H.

Supert bilde. Dette var skikkelig bra komponert! Fin fargeprakt og bra skarphet. Så kan man sikkert diskutere midtstillingen av månen, landscape vs. portrait, osv. men dette funka for meg.

Mvh, Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu