300 km/t
Vandrefalken kan oppnå en fart på over 300 km/t i vertikalt stup. Denne teknikken bruker den for å fange passerende byttedyr under vandrefalkens reir, som oftest på toppen av en bratt fjellvegg.

I dette tilfellet gikk det hardest ut over ravnen.
Utstyr
  • 1D Mark II
  • 300/4L IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_316859} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Per T.

Veldig artig situasjon du har fanget her. Mye action! Får et inntrykk av at solen står lavt. Fint at du har fått frem undersiden av fuglene så bra som her. Hilsen Per
Jarle S.

Hei og god lørdagskveld
Flott fanget,dette er ikke lett i den farten dette foregår.
Spennende utsnitt, mye action og fint lys på fuglene.
Bra jobba,Marcus! Ha ei fortsatt god helg.

Jarle
Venche J.

Dette klarte du jammen bra.
Ikke enkelt å få med slike rasere når de fyker rundt.

Stå på...

Wenche.
Ole-Kristian T.

Tøft bilde!
Marcus V.

Hei, og tusen takk for fine kommentarer og gode ord.

Dette er første gang jeg fotograferer vandrefalk. Fort flyr den - men artig var det! Bildet er nok ikke teknisk optimalt, men her er det situasjonen som teller - en vandrefalk i vertikalt stup er nok for meg det ultimate bildet. Ravnen som kaster seg over på ryggen og er klar med klørne blir som en bonus, for det er jammen artig å fange verdens raskeste dyr på brikka - nettopp når den er som raskest.

For å si det på en annen måte: Jeg ville aldri byttet dette bildet (om det var mulig), i et teknisk perfekt portrett av vandrefalken f.eks. på reir. Vandrefalken er kjent for sin hurtighet, og det er i vertikalt stup den klarer å oppnå disse enorme hastighetene, svimlende 300 km/t. Å fange den nettopp i vertikalt stup er dermed en stor seier for meg - som nesten bare har stokkandbilder i porteføljen min fra før av.

Igjen - hjertelig takk for gode ord!
Aleksander M.

Hei Marcus!
Som du sier er ikke bildet helt teknisk topp, men ikke så veldig ille heller.
Regner med at det vil gå hardt ut over kvaliteten ved å croppe mer og synes utsnittet er riktig så lenge du ikke vil gå tettere. Situasjonen er jo utrolig bra! Har du tatt dette et ''øde'' sted eller ikke så langt fra byen?

Mvh Aleksander
Marcus V.

Hei, og takk for fine kommentarer Aleksander.

Bildet er tatt på et øde sted ja.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu