Mannsportrett
Utstyr
  • Mamiya RB67
  • Sekor 140mm Makro
  • Brennvidde140mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeTriX400
  • Nei
  • AnnetStativ, snorutløser. Eksponering f/8 samt 1/25 sek. er vel litt gjetning (mest på eksp. tiden), men ligger nok nær uansett. TriX er fremkalt i D76 1:1.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger911
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_26591} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Thomas A.
Vel dette var ett virkelig flott portrett. Nydelig hvordan du har fremhevet linjene i ansiktet, og fine kontraster! HERLIGT!!
Nils B.
Utrolig herlig portrett. Nydelig hvordan s/hv fremhever disse linjene. Nydelig.
mvh Nils
Erland P.
Hej Carsten
Vil kun sige.....bare flot
MVH
erland
Avsluttet .
Rent, pent og nært portrett. Flotte kontraster. Mannen har noe rusk midt i panna.
Carsten A.
Modellen har et av sine egne håstrå hengende ned i pannen. ''Rusk'' på negativ film avtegner seg hvitt.
MVH CA
Torbjørn L.
Utrolig bra! Et varmt og koselig portrett.
Kvaliteten er som alltid på topp!

mvh

Torbjørn

Lars-Anders M.
Flott portrett med fine detaljer i ansiktet.
Carsten S.
Nettop tilbake fra Fotomuseum i Horton. Åpning av utstilling 'Midt i ansiktet'. Din portrett har mange elementer som blir omtalt i åpningstale av L. Preus.
Jostein M.
Veldig bra portrett Carsten. Ser ut som en mann som har levd sammen med naturen. Et sterkt ansikt.
Mvh Jostein
Roy S.
Knallbra. ''Krogvollkvalitet'
Vemund L.
Meget god gjennomførelse. Komp og eksponering av svært høy klasse.

Dette funka meget bra.

Vemund
Lars-Anders M.
jeg mener det meste er gjort i PS. Den vite flaten på mannens hø fremstillt i PS. Jeg har en følelse av det. Kanten mot ansiktet ber preg av det.
Robert D.
Skikkelig bra. Jeg er tilhenger av denne type sv/hv-arbeid. Får fram nesten 3D-dybde som står godt til personen.
Povl Kjeld H.
Et portræt i s/h når det er bedst. Flot lavet.
mvh. pkh
mange l.
Hej Carsten

Enastående bra bild som jag är djupt imponerad av. Tonerna, beskärningen och mannens blick gör denna bild till en 10-poängare för mig.
Stort grattis!!!

Magnus Levin
Marius J.
Absolutt et pent portrett, som de andre har pekt på med fin struktur. Blir ikke helt klok på at en side av ansiktet er hvit og en er grå. Synes dermed den hvite delen trekker mye av oppmerksomheten bort fra ansiktet !
Carsten A.
LAM: ''det meste er gjort i PS''? Opptaket er vel her som ellers hovedsaken. Bak modellen er en uskarp gråhvit mur, noe mer belyst på bildets venstre side enn på bildets høyre side (der modellen kaster skygge).

MJ: Lyset faller inn fra siden (fra modellens høyre side, bildets venstre) og noe ovenfra, som det vel også fremgår av bildet. Da blir nødvendigvis den ene siden av ansiktet lysere enn den annen (men ingen del av ansiktet er vel hvit?).

Forøvrig er å si at når det gjelder opptak på negativ film, er det fotografens sak å tolke negativet og bestemme seg for hvordan bildet skal vises mht. toneforløp etc., enten det skjer i det tradisjonelle (våte) mørkerommet eller det tørre (det digitale). På samme måte som jeg ville gjort under tradisjonell kopiering/forstørring (i det våte mørkerommet) er dette bildet noe softet under ''kopieringen'' (behandlingen i Photoshop). Resultatet er i dette tilfellet sånn omtrent 150% visuelt identisk.
MVH CA
Marius J.
Litt klønete ordlagt der dessverre, mente bakgrunnen, hvor en del er hvit og en del er grå.
Arild K.
Meget pent portrett !
Veldig fine gråtoner og meget pent softet!

Mvh AK
Avsluttet .
Vakkert og nært portrett, med en vel avstemt bruk av virkemidler. Toneforløp, softing, beskjæring, til sammen gir det en flott helhet. Gratulerer med nok et godt bilde. Eneste minus fra meg er en litt skarp overgang i konturskyggen rundt høyre øre. Hadde den vært mykere ville dette bildet ha fått absolutt fullscore hos meg.

MVH OEH
Carsten A.
Jepp, der peker du på noe som jeg selv hadde oversett, takk for det. Dette viser også hvor verdifullt det er med bildekritikk. Blir selvsagt endret mår bildet skal skrives ut i større format!
MVH CA
Mikael L.
Härligt kopierat porträtt, gillar närheten. Vilken brännvidd har du använt?
/Hälsningar Mikael
Jan Henrik C.
Flott bilde. Fine toner. Minuset for min del er området nede til høyre, som blir helt blottet for tekstur.

-henrik.
Carsten A.
ML: Har nå supplert med tekniske opplysninger, se disse. En brennvidde på 140mm gir omtrent samme bildevinkel som 85mm på 35mm. Forøvrig er denne filmscanneren (Minolta Scan Multi Pro) helt fenomenal på sv/hv negativer, dersom en bruker VueScan i stedet for Minoltas egen software (som er helt utmerket til farge).

HC: Et bilde der store partier ligger i low key er i særlig grad påvirket av skjermkalibreringen. På min skjerm er det akkurat så mange detaljer i klesdrakten som jeg ønsker.
MVH CA
Rune Edvin H.
Stilig portrett.
Rune
Lars-Anders M.
Jeg mente ikke noe negativt, men att du gjort en god jobb i PS.
Carsten A.
LAM : Og jeg mente vel først og fremst å presisere at opptaket og ''kopieringen'' (=nå behandlingen i Photoshop) er like viktige, hvilket særlig gjelder for negativ film.
MVH CA
Lars-Anders M.
Takk. Jeg er enig. Dette kan du meget bra. Og jeg prøver og feiler men kommer meg etter hvert.
Knut Arnold R.
En ting er å finne ''typen''. Et annet moment er å fange det riktige uttrykket. Dessuten lyssettingen. Det er beundringsverdig hvordan enkelte klarer å forevige det menneskelige landskapet - som her.
Knut
Gunnar H.
Meget stilfuldt dynamisk portræt. Det virker som om der er en ''dobbelskyge'' ved mandens venstre øre. Så gad jeg også vide om Vue Scan også virker på en Nikon coolscan?
Mvh
Gunnar Hansen
Carsten A.
KAR: ''å fange det riktige uttrykket'' - det gjør en (og det gjelder særlig meg) sjelden uten atskillig mer enn ett opptak. Her dreier det seg om én rull/120, altså 10 opptak. Og så er det dette med kontakt til modellen - noen ganger lykkes det, noen ganger ikke. Opptak av siste type er det ikke mange som får se.

GH: Jada, det er en dobbelt skygge ved modellens venstre øre, skriver seg fra en softet layer i overlay modus. Den burde ikke vært der, og er fjernet på den versjon som skal brukes til andre ting.

VueScan virker med omtrent alle tenkelige (og noen utenkelige) scannere, film- og flatbedscannere. Gå til Ed Hamricks side og finn full informasjon der - http://www.hamrick.com
MVH CA
Trine S.
Interessant modell, med flotte tegninger i ansiktet. Toneforløpet og valget av sv/hv fremhever dette. God kontakt med modellen, som ser litt sjenert ut.

;-)Trine
Arve k.
Meget bra portrett, liker spesielt ''gløden toning'' som er her ved bilde.

AK.
Mikael L.
Dina fantastiska porträtt kan jag titta länge på... Hoppas på att få se fler i framtiden!
Såg att du använder VueScan för att skanna sv/v. Ska kolla om jag kan få tag på den.
/Mikael
Carsten A.
Takk for det, Mikael!

Vuescan finner du på http://www.hamrick.com/

Den software som følger Minolta Scan Multi Pro (også oppgradert)) egner seg ikke godt til sv/hv - men der gir Vuescan full kontroll. Vuescan har en litt spesiell interface, det er så, men den som vet hva han holder på med skal raskt kunne sette seg inn i den.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu