En naturfotografs utfordringer
Nei, det er nok ikke alltid like lett å være naturfotograf. Først må man være på rett sted til rett tid. Kameraet må ha nok batteri, minnekortet må være tømt og bufferet må ikke være fullt fra tidligere opptak. Lukkertid, blender, ISO, fokuseringsmetode, målemetode for lysmåleren og eksponeringskompensasjon skal være riktig innstilt. Når fuglen eller dyret kommer har du ikke annet valg enn å bruke ''spray and pray-metoden''. ''Spray'' som i ''seriebildemodus med nedbresset utløser hele tiden'' og ''pray'' som i ''be om minst ETT riktig fokusert bilde'' - bildet som er teknisk perfekt og har unike elementer som skiller det fra bildet før og etter. Det kan være en spesiell situasjon, blikkfang eller uttrykk.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_318902} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Trond S.

Likte veldig godt teksten din. sant så sant. bildet står i stil med teksten din. flott
Ann Kristin S.

Jeg forstår i grunn ikke hvorfor vi orker å drive med dette. Har mange ganger trodd at jeg har gjort et scoop av et bilde og må nedtrykt se at bildet er uskarpt og feileksponert når jeg får lastet det ned. Det er som å spille LOTTO hele tida..... men det skjer faktisk oftere og oftere innimellom søppelbøttefyllet at det blir noe ålreit. Så en lærer vel noe ved å feile og ikke gi seg. Så jeg likte teksten din og bildet har vi i forskjellige utgaver alle mann.
Mvh Ann Kristin
Arnold H.

Hei Marcus

Virkelig bra skildring - veldig bra. Kan godt seie at eg kjener meg att. Av og til kan vi komme til å tru at fotografar alltid tek gode bilde - i alle fall å døme etter det som vert presentert. Fint med ei slik påminning innimellom.

mvh
Arnold
Gunnar L.

Hei!
Du pleier da alltid oppgi hvilket utstyr du bruker, men ikke denne gang.
Hvorfor ikke fortelle oss om du har brukt Nokia eller Motorola :)

MVH
Gunnar
anders s.

hehe artig tekst marcus:-)
skal love deg at du ikke er alene om å ha nesten blinskudd liggende i arkivet.
det er ikke uten grunn at det nesten ikke er gode fluktbilder av fugler å oppdrive
her inne.
enkelte fugler er lettere enn andre,men en ugle er uten tvil ikke av den lette sorten.
og en beholder gjerne ikke samme roen når en har noe spesielt i søkeren:-)
det gjør iallefall ikke jeg:-)
tabber som minnekort er lett å rydde unna,og har en først hatt en dårlig erfaring med det,så sørger en får å ikke gjøre den feilen igjen.
så jeg kjøpte nettopp inn et minnekort på 32 gig,og jeg tviler sterkt på at jeg kommer til å klare å fylle det opp på en kveld:-)
minnebufferen er kanskje det problemet som har ødelagt mest sjangser for min del,da det plustlig skjer noe interesant,og det ikke er mer minne igjen til å få tatt flere bilder akkurat da du trenger det som mest.
det problemet er nok snart løst.
tipper at om 5 år til,så kan du ta 10 bilder i sekundet så lenge du har minnekort til det,og da er sikkert minnebrikka på minst 120giga:-)

men en skal da heller ikke klage for mye
husker godt tidligere da jeg hadde canon t-90 med kun manuell fokus objektiver og film.
å ta et fluktbilde av feks ei rype da var ikke enkelt ,og det er hverken billig eller spesielt spennende å måtte betale hundrevis av kroner for å få fremkalt
filmene sine etter en økt på fjellet.
for å ikke snakke om all ventinga,som mange ganger bare endte opp med strimler etter strimler med uskarpe lysbilder:-)
og det var heller ikke så spennende å bruke hele kvelden med saksa og klippe og ramme inn lysbildene heller:-)

alt i alt så skal en vel være fornøyd med utstyret en har i dag, og at hobbyen er litt mer krevende,enn å samle på frimerker:-)

ps hvilken ugle er det du har tatt bilde av?

ha en flott dag,og lykke til videre med uglefotograferinga
mvh anders
Marcus V.

Hei, og takk for fine tilbakemeldinger!

Gunnar: Hehe, jeg tror nok ikke noen har godt av å vite hvilket utstyr som er brukt her, men hverken Nokia eller Motorola er rett - dessverre.

Anders: Du sier mye interessant her. Utviklingen går videre i rekordfart - til fotografens beste. Raskere fokus, flere bilder i sekundet og større buffer er store fordeler når (f.eks.) ugler kommer flygende rett imot.

Og neida - jeg er nok ikke alene. :)
Fredrik S.

Hei Marcus!

Veldig fin og beskrivande tekst, som det er lett å kjenne seg igjen i!

Av og til er det rein uflaks som ødelegg ein sjanse, av og til reint kløneri, der sistnevnte er det mest irriterande, og av og til ei blanding av begge..Heldigvis blir det nok gradvis færre bommerter etter kvart som ein held på, men at blinkskudd ein gang i mellom såvidt slepp unna, vil nok alltid høre med til naturfotograferinga..

Du er i alle fall ikkje aleine om slike opplevelser- kjenner innmari godt den skuffande følelsen av å såvidt unne skimte eit uskarpt motiv på skjermen! Og som Anders seier, ikkje alltid lett å beholde roa når ein har noko spesielt i søkeren..!

Mvh Fredrik S

Arvid B.

Her kan man vel trygt si at du har en undertekst til terningkast 6, mens motivet står til...? Men motiv og tekst hører sammen her, og din beskrivelse er nok noe vi alle kjenner oss godt igjen i. Har snart hele harddisken på pc'en fylt opp med nesten-bilder og er vel neppe alene om det...??? Men det er jo dette som gjør hobbyen vår så utfordrende og spennende; Lykkes man hver gang, blir det liksom ikke like artig!
Nesten fulltreff her, Marcus...Og tenk deg hvilket knall uglemotiv du hadde fått da...:-)

mvh

Arvid B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu