Paradis!
Sitter paa Maldivene og legger inn dette bildet. Har desverre ikke 100% kontrollen paa fargene men men.
Bildet inngår i albumet Back in Paradise! - Proever aa legge ut noen bilder direkte fra Maldivene. Spennende aa se hvordan det blir.
Utstyr
  • Sony s85
  • Carl Zeiss
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger713
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_26796} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Roy S.

Herlig Jostein.
Nyt det. (Nå kan jeg angre meg nå :)
Ferran C.

Maldives???!!!! a fresh one from there?
I want that sand and water between my toes....
Nice picture, maybe missing the palm tree....
I hope really you enjoying that paradis.
Have fun.
snakes da
Ferran
Joakim T.

Eneklt og fint bilde. Du burde kanskje ha gått litt lenger ut i vannet slik at mer av det grønne havet kom med. Ellers er jeg glad for at det ikke er noen palmetrær i bildet!
Nils B.

Bra å se at du kom frem. Flott bilde i all sin enkelhet. Nyt paradiset. Greie farger, litt flatt men, gleder meg til neste bilde.
mvh Nils
Avsluttet .

Mmmmmmmm, herlig kan formelig kjenne saltsmaken. Horisonten heller ørlite mot venstre for å være litt pirkete. Herlige farger og fin balanse.
Ivar
Terje S.

-Hærlig plass.. Hvorfor høyt og smalt? horisonten er ikke helt vannrett.
Siden du er der nå, prøv bredere format (landskap) og pass på horisonten. Veksle med høy og lav horisont, alltid vannrett..
-Tips: Et polarisasjons filter hadde vært en god investering, gir dypere blå himmel og hvitere skyer(best effekt 90grader i forhold til sola).
-Ros må du ha, at du har tatt bilde langs stranden og ikke rett ut er veldig bra.
Mvh
Terje
Povl Kjeld H.

Det har aldrig været paradis! der mangler en slange og et blad + ?
ja ja vi har det også med varme i dag, men nok ikke de grader du har, flot, vandet er bare lækker, var ude at prøve om en ørred ville bide i dag, det var for varmt.
Fortsat god ferie.
mvh - povl
Jostein M.

Hei alle sammen og takk for fine kommentarer.

Royce: Neste tur blir muligens i oktober. Begynn og spar.

Ferran: I'll give you a palm tree next time.

Joakim: Du har kanskje rett. Har noen bilder der jeg er litt lengre ute.

Nils: Fikk du bildene jeg sendte deg. Hvis ja eller nei, send meg en mail. Flatt ok :-)Nest gang blir du med ned hit OK.

Ivar: Jeg er klar over horisonten. Orker bare ikke aa sitte inne aa fikse det i PS. Det faar bli som det blir :-)

Terje: Jeg har brukt polar filter. Kom kankje ikke i rigtig vinkel for sola men det er slik som skjer. Lyset er saa sinnsykt skarp her nede og dette bildet var tatt mitt paa dagen. Da staar sola rett ovenfor oss saa det aa faa den inn fra siden blir ikke lett. Jeg er enig med deg i formatet :-)

Povl: Neste gang tar du med deg madamen og blir med. Oyen er tilrettelagt for det. Hadde vaert show.

Vi faar se hva det neste blir. Har tatt over 200 bilder de forste to dagene. Problemet er aa komme til en pc uten aa bli flaaddd for penger.

Igjen takk for kommentarer.

Mvh
Jostein
Carsten A.

Stedet kan vel være OK, men bildet er heller tamt, og skjev horisont er en sak for seg. Ellers har du antakelig brukt et polafilter (ikke ''polar''). Forøvrig er midt på dagen i godvær sannsynligvis det minst heldige tidspunkt på døgnet for brukbare bilder.
MVH CA
Karl Andreas W.

likte ikke at himmelen og stranden tar omtrendt like mye plass. Bildet hadde vært MYE mer spennende med 2/3 prinsippet, to deler strand og 1 del ''luft'' eller omvendt. Ellers er fargene tamme, og deler av bildet er litt kornete, Men ellers ser det fint ut.
- KarLa -
Carsten A.

Forøvrig er det nettopp en holdning som denne, at man legger ut et bilde, men ikke gidder (orker) å gjøre det ordentlig, som senker kvaliteten her på FOTOdotNO.

Les tråden http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesInnlegg.cgi?id=39727
MVH CA
Jostein M.

Hei Carsten:Problemet mitt er at jeg sitter i en bumgalow nede paa Maldivene uten tilgang paa en ordentlig pc. Skjermen er saapass daarlig at det er vanskelig aa sjekke kvaliteten paa bildet. Etter din mening saa burde ikke dette bildet vaere lagt ut. Det aksepteres, men det er ogsaa gjennom foto.no en unik mulighet til aa legge ut bilder ''live''. Jeg trodde kanskje at brukere av foto.no syntes dette var ok. Det virker forresten som om de fleste gjor det men altsaa ikke du. Det er greit. Kritikken du ga meg var ogsaa grei, men jeg haaper at du er litt forsiktigere med andre brukere av foto.no. Du skal huske paa at de fleste er amatoerer. Ikke drep fotogleden deres. Flesteparten som bruker foto.no over en lengre periode vil bli flinkere og flinkere. Dette maa da vaere goy for ogsaa deg.

Til slutt beklager at jeg ordla meg paa den maaten (orket ikke aa gjore noe med bildet). Jeg kommer tilbake med flere bilder lagt inn mens jeg er her ned.
Mvh
Jostein
Lars L.

Hvorfor er det en unik mulighet å legge inn bilder ''live''?
Etter å ha sett på ganske mange bilder her på dotten de siste måndene er det helt klart at denne muligheten fører til dårligere bilder. Noe som også digitale kameraer desverre bidrar til. Tradisjonell filmbruk tvinger folk til å bruke tid på fremkalling scanning o.s.v. I den tiden rekker man å tenke og øyeblikkets overivrige entusiasme får roet seg. Vurderingsevnen blir bedre og man vil automatisk bli mer kritisk.
At du gjør klar bildet for presangtasjon (i dette tilfellet på dotten) mens du sitter på Maldivene er for meg totalt likegyldig. Det interessange er om bildet er godt eller har noen kvaliteter som er gode. På en nyhetsside med oppdateringer fra f.eks. en ekspedisjon eller liknende skal jeg være villig til å akseptere en del, nettopp fordi ''live'' elementet er av interesse. Det er det ikke her. Med mindre man bruker det som fotoalbum for venner og kjente hjemme. Og det er etter min mening en form for missbruk av doten.

Jeg kan være enig i at enkelte erfarne fotografer er blitt litt vel krasse i sine formuleringer i det siste, det er ikke helt heldig selv om de grunnleggende sett her rett.
Og til din sluttkomentar så håper jeg ikke du legger inn flere bilder før du får jobbet med dem skikkelig etter at du kommer hjem. Alternativt rigger deg til slik at du bedre kan sjekke kvaliteten på bildet der du er.

Forøvrig har jeg en langt høyere toleransegrense for ''dårlige/mangelfulle'' bilder fra åpenbart unge og uerfarne. De fortjener oppmuntring for de bra sidene ved sine bilder sammen med tips om forbedringer. En del velmendende sjeler gir desverre bare intetsigende positive komentarer. Det er ingen tjent med, aller minst den som har tatt bildet.
Carsten A.

JM: Det er helt feil at jeg har gitt uttrykk for at dette bildet ikke skulle vært lagt ut. Jeg har derimot gitt uttrykk for at det er svakt at du ikke tar bryet med å gjøre ditt beste for å presentere bildet på en ordentligh måte. Videre har jeg pekt på at du antakelig har valgt et svært uhensiktsmessig tidspunkt for å ta bildet. Hold deg vennligst til det som den enkelte har skrevet, ikke tillegg andre ord eller oppfatninger som de selv ikke har gitt uttrykk for.

Ellers er jeg helt enig i LL sin kommentar.'
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu