3D-foto
Et forsøk. For å få virkningen, må du ha et ''nærsyn'' på ca 20 cm (se skarpt med eller uten korreksjon).
Slik gjør du: En papp-plate e.l. som ikke gir refleks (ca 20 cm) settes loddrett på skjermen (stående ut mot deg) slik at den treffer skillet mellom de to bildene. Papp-plata skal sørge for at hvert av øynene får se hvert sitt bilde. Legg panna/ nesa inntil plata og forsøk å få de to bildene til å bli ett. (Lettest dersom du ser på det nedstikkende hjørnet oppe i taket).
Utstyr
  • Fuji MX1700Z
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetUtsnitt av to bilder
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger375
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27099} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Joda, det virket. Men du burde brukt et motiv med større dybde. Sofaen eller hva det nå er til venstre og hyllen til høyre kommer jo med bare på et av bildene, så det blir på en måte bare hjørnet som blir i 3d. Ut i skog å mark med skikkelig forgrunn og 4 mil til fjelltoppen langt der bak er mitt noe overdrevne råd. :-)
Tom E. F.

Hei, Geir!
At elementer til venstre i det venstre bildet (og motsatt i det høyre) ikke kommer med, er slik det skal være. Teknikken hadde ikke virket ellers. Dette har noe med pupillavstanden å gjøre, ser du.
mvh Tom
Avsluttet .

Mulig. Det skal ærlig innrømmes at jeg vet fint lite om 3D foto, men jeg har sett bilder som virker langt bedre. Blant annet svært gammle 3D bilder av en gullgraver der bakken begynner en meter eller to i fra deg og mannen på mulldyret er ca. 15 meter inn i bildet.
Tom E. F.

Imponerende! Fungerer teknikken med å se på disse på samme måte?
Jeg har lagd tegninger med 3d- effekt tidligere, men i og med at de ER det de er, kan disse vel ikke legges ut i dette forum. Vil du se dem, kan du hente ned en PDF- fil og skrive den ut fra adressen:
http://files.kptnaturfag.no/3Dbilder.pdf
mvh Tom
Avsluttet .

Ja. Men jeg har aldri brukt papplate før. Har bare prøvd å fokusere uten og det tar sin tid. Langt mer effektivt med pappen. Skal kikke på de tegningene. Gøy med 3D. :-)
Tom B.

Morro med morro ! Mer !

TomB.
Tom E. F.

Må bare si en ting til: Det er viktig at du holder linjen gjennom øynene dine vannrett i forhold til skjermen. Forsøk å tilte hodet fra side til side, så skjønner du hva jeg mener. Når hjernen din klarer å få to bilder til ett, oppfattes de to bildene som 3D. (Forsøk å holde hodet i ro og se vekselvis med venstre og høyre øye, så ser du at det blir to ulike bilder).
mvh Tom
Avsluttet .

Dette var artig...MEGET BRA spør du meg som overhode ikke har greie på konstruksjon av 3D..

Det virket med musmatta mi som jeg hadde for hånden..

mvh
Terje Viken
Tom A. T.

Artig bilde. Tipset fra TV om å bruke musmatta gjorde susen for min del. Da funket det.
mvh Tom T
Nils B.

Følte det virket, spennende å forsøke.
mvh Nils
Trygve F.

...Jeg ble bare svimmel jeg! URK! *Vondt i øynene*
Ivar H.

Funkar jo forsåvidt, men eg trur det er eit av dei kjedelegaste 3D-bileta eg har sett. Når du no kan teknikken, prøv på noko som er litt meir spanande. Og forresten, det er store delar av bileta som ikkje vert i 3D, då det berre finst i eine biletet, t.d. sofaen. Det kan med fordel fjernast.
Tom E. F.

Hei, Ivar- og takk for kommentarer. Jeg har lagt inn et par 3D-bilder til: Se på bildet av jordbærblomsten. Hva synes du om den?
(Bildet over var mitt første forsøk).
Jeg er kommet fram til at de to bildene må stå i normal pupillavstand i forhold til hverandre for å få til effekten på enkleste måte...
mvh Tom
Ivar H.

Avstanden mellom staden kamera er plassert på skulle ikkje ha noko å seia. Dei situasjonar eg har sett flest 3D-bilete er flyfoto og satelittfoto, og her kan avstandane vera opp mot fleire kilometer. Jo lenger vekke motivet er, jo større bør avstanden mellom kamera vera for å få ein bra effekt (trur eg). Det går forresten fint an å sjå 3D-effekten utan papp-plate, men det krev litt trening.
Tom E. F.

Enig, Ivar!
Men her er skjermen noen desimeter fra øynene som ser, og da tror (vet) jeg nok at avstanden jeg oppga er korrekt. Har også sett bilder i bøker der en bruker en slags 3D-briller med litt forstørrelse, og der er også avstanden mellom bildene noe over 6 cm. (På lang avstand blir forøvrig 3D- effekten i den menneskelige hjerne mer og mer tilnærmet 2D.)
mvh Tom
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu