Bildet inngår i albumet Sør Amerika og Antarktis -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-03 22:09:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-08-03 22:19:44
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 70-200mm 2,8L IS
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeRaw ISO 800
  • Nei
  • Annet+ 1/3 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger895
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_330390} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
john-arne w.


for å være helt ærlig, og siden du bor i Tromsø, dette synes jeg var ''dritbra''.... dette mener jeg du kan gjøre det helt store med. stor forstørelse, utstillinger, ja dette var bra.... likte himmellyset, det store perspektivet, pingvinene? som viser det store landskapet. havet som gir kontrast til resten av bildet. pen inndeling av havet, isen og himmelen. skal man pirke litt, det må man jo, så kansje du burde flyttet deg litt sånn at det ''fjellet'' kansje burde vært en anelse mot venstre. men det er personlig ment. som sagt dette likte jeg virkelig. stoooor forstørrelse? grattis...


hilsen john....
Ole A. V.
Jeg er svak for fotografier som i struktur, linjer og farger blir tredelte, så dette likte jeg. Isfjellet i bakgrunnen gir dybde. Er forøvrig enig i at isfjellet og pingvinene gjerne kunne vært mindre midtstilt, og litt dumt at pingvinene blir så små at jeg strengt tatt ikke ser om det er pingvin eller maur (selv om det siste vel er litt usannsynlig...). Liker at det er en enslig pingvin nede i sjøen, en utstøtt?
Jan Inge K.
Har sett på dette bildet flere ganger, blir ikke HELT fortrolig med det, men siden jeg liker minimalisme og samtidig har et lite snev av en polarbasille i meg så faller jeg ned på at dette liker jeg...:-)
Kjell Sigurd S.
Liker mye her. Først og fremst de fine duse fargene og effekten av få elementer. Allikevel blir det ett for mye synes jeg. Den lille flekken nede i vannet trekker litt for mye oppmerksomhet og forstyrrer mer enn den tilfører. Skulle ihvertfall gjerne sett en versjon uten. Tilnærmet midtstilling fungerer i kombinasjonen med klasisk linjeplassering. Skarphet og detaljering virker ikke helt på topp men her har du kanskje mer å gå på. Uansett er det et severdig foto slik det er presentert.

Kjell S
Bente K.
Et imponerende landskapsbilde. Dette kan nytes.

Jeg var i føsrte omgang litt usikker på passeringen av de tre ''elementene'' her, men kom etterhvert fram til at de danner en linje som binder landskapsformene sammen. Men som sagt var førsteinntrykket litt uryddighet.
Bente
anders s.
dette synes jeg ble meget bra
artig med pingvinene som små prikker i det storslåtte landskapet
ellers så er jeg enig med kjell sigurd angående prikken/pingvinen i vannet ,at den
er et forstyrrende element i bildet,uansett hvor liten detaljen er.
mvh anders
Martin E.
Hei Thorbjørn.
Liker dette godt og kan tenke meg at det gjør seg i et stort format der man kan studere fuglene grundigere. Fin detalj med den ene helt nede alene.
Fine former og linjer og særlig fjelltoppen som forstyrrer roen og bringer mye dramatikk inn i bildet.
Synes også det er kult med formen isen danner nede ved havet. Det ser først ut som det er en stor bølge som skyller inn oppover isen.

Mvh Martin
Thorbjørn R.
Takk for kommentarene.

Midtstillingen er helt bevisst og jeg synes selv den fungerer bra i dette tilfellet. Aller helst skulle jeg hatt ringpingvinene en smule mer til venstre slik at de kom helt på linje med isfjellet i bakgrunnen.

Den mørke flekken i vannet er en fugl, sannsynligvis en petrell. Jeg var selv litt usikker på denne. Jeg ser at den nok kan virke forstyrrende - men jeg synes også den viser dimensjonenene her (såfremst man vet/ser at det er en fugl).

Detaljeringen er ikke helt bra - men her opplever jeg stor forskjell på originalen og den nedskallerte versjonen for web-visning (selv om det kanskje er litt å på i originalen også). På noen bilder synes ikke nedskalleringen å gi påfallende reduksjon i detaljer, men her er det - som sagt - stor forskjell. Jeg får prøve en utskrift av originalen.

Mvh Thorbjørn



Ivan H.
Hei,

Liker dette jeg og.
Fuglen i vannet trodde jeg var en pingvin og tenkte på mangfold og én som er utstøtt. Kanskje noe å spille på?

Vet ikke om tilting av bildet mot høyre hadde hjulpet på linjen i forhold til rammen?

Hilsen
Ivan Holmedal
Knut Børge S.
Dette var utrolig flott Thorbjørn! Et fantastisk landskap med vakre fargevariasjoner. Pingvinene gjorde seg ypperlig!

mvh KBS
Torbjørn K.
Pene pastelltoner og en enekl stilren komposisjon. Jeg sitter også med inntrykk av at bildet er noe skjeivt slik det er nå. Tror kanskje jeg ville vurdert å kutte bort vannet i forgrunnen også for å rendyrke minimalismen i bildet.

Torbjørn
Fredrik S.
Vakkert polarbilde, der pingvinflokken er ein viktig del av bildet.
Fint med einstøingen i vatnet også, som ikkje har komt seg på land enda.
Syntes midtstillinga av fjell og pingviner funker bra..

Sikkert ein rå opplevelse denne turen!

Mvh Fredrik S
Per Einar G.
Liker det jeg ser her, meget bra gjennomført! Jeg kan ikke se at du trenger å rette på en dritt :-)

Nedskalering og forringelse av kvalitet før produksjon/visning kan være frustrerende til tider...støtter den påstanden fullt ut!!

Mvh

Per E.
Liv F. D.
Hei Thorbjørn.
Dette var et fabelaktig fint bilde i et flott lys. Utrolig opplevelse å være i et sånt landskap og få tatt så fine bilder.

mvh
Liv '')
Monika Frisvold V.
Faller for det minimalsitiske kompen.
flotte farger...må være en opplevelse å være der..
mvh monika
Kristin S.
Hei!

Liker dette. Et flott og minimalistisk bilde med flott lys som gir flotte farger.
Bra komponert. Kan tenke meg dette blir flott i et kjæmpe format:)

Mvh Kristin
Svend Wiig L.
Hei Thorbjørn!

Flott og eventyrlig miljø med gode farger!
Artig med den ensomme pingvinen i vannet, sinker`n i forhold til de andre!?

Dette majestetiske isfjellet topper et svært så severdig bilde Thorbjørn!!

Mvh Svend
Avsluttet .
Antarktis ja, storslagent naturbilde dette med fint lys og dimensjoner.
Ivar B.
Alle tre versjonene fungerer godt. V3 blir litt for ''flatt'' i forholde til 1 og 2. Nydelige fargetoner! Bildet er rent og fint forenklet og blir dermed kraftfullt. Et virkelig godt bilde. Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
V2 ble en forbedring. V3 mangler spenst (enig med IB).

Kjell S
Edmund M.
Et beskrivende bilde av et fantastisk landskap. Tilsynelatende en kald
verden med flotte farger, men uten liv. Fugleflokken som flyr forbi
viser oss at livet kan tilpasse seg de mest ugjestmilde steder.
Jeg liker også disharmonien mellom det blågrønne i vannet og
det rosa i himmelen. Jeg liker best tonene i v2, men fuglen i
vannet kan gjerne være der for meg.

Mvh.
Edmund
Thorbjørn R.
Tusen takk for ytterligere inspirerende og nyttige kommentarer. Som dere ser har jeg lagt ut nye versjoner i samsvar med forslag.

Mvh Thorbjørn
Tone A.
Hei
Her synes eg at v2 blei best, V3 blir for amputert med liten dybde, sjølv om minimalismen kjem betre fram der. Du skriv sjølv nedskaleringa her ikkje er bra med tap av detaljar. Pga her hadde det vore gildt å ha sett meir av dei blåtona linjene på isen som går horisontalt, mens det går nokre svake linjer frå toppen somm kryssar dette.
Den blåtona sjøen forsterkar det kjølige i bildet mens det pastellrosa himmelen gir kontrast mot isfjellet. Duse linjer på isen med mot dei meir skarpe linjene på isfjellet. Pingvinane gir liv til bildet og høgdeformatet får fram dybden.
Eit vakkert bilde frå Antarktis som er mest malerisk i uttrykket om ikkje pingvinane var der. Flotte pastelltonar og det må ha vore ei oppleving å ha vore der.
:) Tone
Bodil Kristine F.

Har sett på dette flere ganger. Imponerende minimalistisk over et storslått landskap. Liker pastellfargene og de svake linjene over isen. Synes v#1 med pingvinen i vannet forteller en sterk historie om overlevelse i barsk natur.
V#3 mister det storslagne synes jeg.

Mvh Bo
Erik J.
Storslagent! Hvis jeg var ute etter den mest dekorative effekten er v3 helt klart best, ved at denne har fått ro, ryddighet og renhet over seg. Men med dokumentasjon av naturen som mål, tilfører jo v1 veldig mye, men samtidig litt uryddighet. Uansett utrolig bra - jeg går for v3 - less is more!
Per Harald O.
Vakkert! V3 er min favoritt! Nyyydelig stemning!
Sverre E.
Hei Thorbjørn.
Veldig flott lys og motiv du har funnet.
V1 er min favoritt, da den har mest fortellende innhold, men V3 gjør seg kanskje best på veggen?

mvh
Sverre E
Stian H.
V3 definitivt! Minimalistisk, vakert lys og flotte farger. Flott plassering av pippene, og lekre diagonale striperi snøen. Har ingen problemer med å se for meg dette i voksent format nei :-)

Stian
Jon K. L.
Er overrasket over min konklusjon, men jeg foretrekker faktisk versjon 3. Synes den sitter perfekt med bildebalansen. Rene linjer, få farger i vakkert fargespill og et hovedfokus. Veldig bra!

Jon K.
Thorbjørn R.
Mange takk for ytterligere kommentarer. Jeg ser det er delte oppfatninger om hvilken versjon man foretrekker, men det er jo spennende. v3 blir et annet bilde, men jeg synes også det fungerer fint.

Mvh Thorbjørn
Yngve Sem P.
Jeg likte nesten de to første versjonene da jeg kikket inn for et par uker siden, men var litt irritert over ''ubalansen''. Med beskjæringen i v3 har du fått til et virkelig spennende bilde i all sin minimalisme, selv om du godt kunne lagt til en centimeter til i bunnen. Fantastisk vakkert lys i disse eksotiske omgivelsene :)
Ingunn T.
Dette falt jeg pladask for. Bildet harmonerer godt med elementer og fargetone. Hadde det vært mitt bildet hadde jeg hengt det rett på veggen.
Jeg går for v1. Jeg har bestemt meg for at det svarte i vannskorpa er en spekkhogger (mulig det er en fugl da, men det bryr jeg meg ikke om).
Helmax. Anb.

Mvh Ingunn Teigen
Anne-Lise S.
Som veggpryd ville jeg valgt treer`n, uten tvil. Minimalistisk, sàrt, og det forteller om det vesle i det store. :-)

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
liker veldig godt fargene/lyset og den enkle kompen i dette bildet. Dimensjonene er godt formidlet i dette bildet.

mvh Inger Anne
Espen B.
Dette var bare D I G G!!! Print ut og heng opp!

mvh Espen
Per Morten B.
Dette var et nydelig bilde, likte den siste versonen best.

MVH: Per M
Frode F.
Storslagent er visst ordet her... veldig spesielt lys og herlige farger, men det er utsnittet og kompen som gjør bildet. Alle versjoner fungerer for meg :) Nydelig.

FF
Thorbjørn R.
Tusen takk for ytterligere kommentarer.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu