Like barn - leker de best?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMontasje av utsnitt fra to bilder, hvorav det ene er tatt av to skulpturer i Vigelandsparken.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger382
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27627} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Marcus R.

Får en uggen følelse av dette bildet.....''ser for meg'' resultatet av en atomsprengning i India/pakistan. Kanskje bare fordi jeg nettopp leste om det på VG's sider?
Rent teknisk synes jeg klippekanten er for hard.

MVH
MR
Avsluttet .

tror du må jobbe litt med masking teknikken din... TIPS: prøv ''feather'' ''bluring'' osv...

8) T-man
Ketil K.

Enig i dårlig overgang - men det ble ikke noe bedre med feather og blur dessverre, finnes noen nærmere spesifisert fremgangsmåte på innstillinger for det?
Marcus R.

Blur skal hjelpe....ikke filteret, men verktøyet altså....hvis du velger en liten pensel og går langs kanten med, skal det se bedre ut. Instillingene av penslen og opaciteten i verktøyet avgør effekten.

Det beste er selvfølgelig å gjøre dette allerede når du klipper ut forgrunnen.
Hvis du bruker viskelær-funktionen, så velg helt enkelt en pensel med mykere kanter. Med select-funksjonene gjør du din selection, velger feather (f.eks. 2-5 pixler) og du får en selection med mykere kanter.

Prøv...:)

MVH
MR
Ketil K.

MR: Takker så mye for forslagene - men jeg ønsket skarpe overganger og pixelstørrelsen er her så stor at det kommer frem på bildet. (Med høyere oppløsning ble det borte). Har prøvd det du foreslår, men det ble ikke bedre. Blurverktøyet ga uskarpe overganger, og med feather syntes fortsatt pixlene.
Marcus R.

Ettersom jeg ikke har noe bedre å gjøre akkurat nå en å skrive på en tørr analyse, tok jeg meg friheten å ta en nærmere titt på bildet. Blurverktøyet gjorde nok kantene litt vel uskarpe, men det var ikke bare pga. av pixelstørrelsen som kantene ble så ugjevne; Dels var beskjæringen for hard, og dels hadde du fått mye støy rundt figurene, noe som bidro til å øke kantfølelsen. Kantstøyen kan komme av at du har mellomlagret i Jpeg flere ganger (?) eller tatt i for mye med USM eller kontrastøkning (?). Jeg gikk derfor raskt og brutalt over kantene med stamp-verktøyet fra utsiden (5 hard 100%). Hvis ikke ennå en Jpeg-lagring har ødelagt igjen, så kommer resultatet i mailboksen din snart.

MVH
MR
Marcus R.

Håper ikke dette var å gå over grensen, men ble bare så nysgjerrig:)
Kjetil N.

Jeg prøvde en enkel fremgangsmåte, som ga mykere kanter:

Merk silhuettene med magic wand. Modify selection - expand 1 px. Modify selection - smooth 2 px. Fyll det merkede området med sort.

Desverre fikk personene på bildet pølsefingre etter denne behandlingen :)
Ketil K.

MR: Det ble jo positiv kjempeforskjell! Takk skal du ha. Her var det noe å lære seg.
KN: En pølse i slaktetida? Da har du også litt å lære av MR.
kjersti m.

nice.. :)
Manuela H.

Ikke så verst det her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu