vi bærer
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-12 12:32:50
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger888
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332673} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (43)
Rolf J.
Elegant komposisjon med diagonale og parallelle gjenntagende linjer i ''alle'' rettninger. Liker måten du har utnyttet bildeflaten og de duse fargene.
Rolf
Sverre E.
Hei Fred.
Dette er spennende å se på, og svært inspirerende.
Liker veldig godt former og stukturer her. Synes det skinner i sølv og smaragd.
Komposisjonen er flott. Kan se lenge på dette.

Jeg er litt usikker på autovern og gress man ser mellom stolpene øverst til høyre. Lyset kunne kanskje vært dempet noe slik at det liknet resten av bildet?

mvh
Sverre E
Avsluttet .
Hei Fred.
For meg som liker speilinger,mønstre,farger og strukturer så gikk jo dette rett hjem.
Fargene er bare helt topp,det samme er alle mønstrene i bærerne.
De gjentagende linjene gjør også bildet severdig og spennende.
Er bare en ting som ville gjort det enda bedre i mine øyne og det er et lite kutt oppe slik at autovernet forsvant.
Herlig.
Hilsen Tone!
John B.
Hei
Et flott bilde med masse elementer som gir bildet liv og rom for fantasien...
Synes bildet har flott harmoni og at det har en herlig ro over seg.
John B.
Per Einar G.
Godt sett og komponert. Liker godt strukturen og fargespillet som nevnt over. Kan studere dette lenge. Likte også brytningen på den første bæreren som har bordene montert anderledes, gir et usymetrisk begynnende preg til bildet for så å roe det hele ned utover.

Forøvrig enig med dem som nevner autovern, tror jeg hadde clona litt der.

Flott!

Per E.
leif b.
Henger meg på rosen her. Det ensete og kikke på er vel autovernet oppe i höyre hjörne.
lb
ingebjørg fyrileiv g.
Lekre toner i treet! Vannet er jo også fint farget, og sammen står elementene godt. Tittelen er kanskje ikke så spennende, men det er ikke så (veldig) viktig. Autovernet har du fått klar beskjed om, så jeg har ikke noe videre å pirke på. Jeg liker den ene stokken som kommer opp, og bryter med resten. Fint er det også at man se litt av bunnen.

vh ingebjørg
Fred S.
Hjertelig takk Rolf, Sverre, Tone, John, Per Gunnar, Leif og Ingebjørg.

Dere har helt rett mht. autovernet, det forstyrrer, og forstyrrer ganske mye, helheten i kompen. Har lagt ut ny versjon der autovernet er borte.

Ellers ganske ironisk at dette ble det første bildet jeg la ut etter ei mini-uke i sunnmørske og romsdalske fjell. Jeg sitter igjen med en haug med ville tinderekker, men over disse ruver en utvasket himmel, og ødelegger dramatikken. Så i stedet for fjell blir det undersida av ei bru denne gange...

vh fred
Per Einar G.
Se det ja......
Versjon 2 for meg

Per E.
Jóhann Á.
Hei Fred!
Det treverket var jo helt fantastisk i struktur og farger! Ellers et fint bilde med fornuftig linjeføring og fine toner. Og v2 ble klart bedre!

mvH, Johann
Håvard S.
Hei Fred!

Dette likte jeg.
Repeterende mønstre, og et flott treverk i forskjellige fargevalører.
V2 ble knall der du har fått fjernet uvesentlige ting.
Vannet er speilblankt og klar og speiler brukarene som et maleri pga av strømmen i vannet.
Great!

Mvh. HåvardS
Thorbjørn R.
Her viser du igjen fint blikk for motiver. Fine repterende former og speilinger i vannet. V2 ble en klar forbedring, ja.

Mvh Thorbjørn
Håvard H.
Det første som slår meg er de gjentagende linjene, det får meg til å ville se mer. Og det har du klart, å fange den flotte strukturen og de spennende nyansene i treverket.

Jeg syns du kunne brukt litt mer tid på å clone bort autovernet etc, ser blant annet litt lyse pixler oppe til høyre i bildet. Utenom det, godt utført!
Fred S.
Hjertelig takk til Per Einar, Johann, Håvard, Thorbjørn og Håvard.
Håvard H: Ja, kloningen ble litt snartgjort. Alt ser bra ut når jeg sitter foran den skråstilte skjermen min, men når jeg reiser meg opp ser jeg manglene.

vh fred
Avsluttet .
V2 ja,mye bedre uten autovernet:-)
Når himmelen er utvaska så er jo ikke dette noen dårlig erstatning:-)
Liker dette bedre til mer jeg ser på det.
Hilsen Tone!
Avsluttet .
Hei Fred
Liker gjenntakelsen innover i bilde. Du har fått frem et veldig bra og effektfullt bilde med få elementer men mange detaljer.
Treverket er slitt, spiker har rustet og satt sine spor. Lyset er bra, og jeg liker også at vannet er såpass klart og rent at vi ser detaljer i bunnen. Tror det ligger en flyndre der:)
Jeg legger også merke til at det er et lite drag i vannet som renner rolig gjennom disse bæreelementene.

Jeg finner rett og slett ikke noe å sette fingeren på her, så da blir det jo bare skryt og ingen ris. Og da snakker vi v2. Du har øye for slikt.
Og takk for info.

mvh arild
Georg K.
All said - strongest impression ( good one ) I have is coming from the wood.
I like these tones and different shades in it.

Yngve Sem P.
Skjønn symmetri i v2, selv om det ser ut som du har glemt (eller satt du ?) å skarpe opp litt der. Bra sett, kanskje du kunne fjernet den påla som stikker opp til høyre. Fargetonene i treverket, spesielt, er svært så fine. Dette kan det pyntes med :)
Helge .
Strukturen i treverket er absolutt severdig og speilingen er fin.
Linjene som dannes trekker øynene innover motivet.
Synes også at eksponeringen er fin, godt lys og fine farger i vann og elvebunn.
Autovernet erfjernet men det som forstyrrer intrykket mitt er speilingen av noen blå stolper.

Mvh
HRB
Arild P.
Her har du tatt ett fint naturbilde synes jeg. Konstruksjonen som gjentar seg bakover i bilde skaper ett fint mønster og fine linjer bakover i bilde.

Lyset er flott. Slik lyset treffer her fremmer det ett flott fargespill i kontruksjonene. Du har en fin forgrunn med det gjenomsiktige vannet.

Versjon 2 er bedre med tanke på autovernet. Men jeg synes Versjon 1 er bedre. Dette er skarpere og klarere i fargene synes jeg.

Arild

Inger Anne Maritsdotter V.
V2 er råbra, Fred :-)

Likte dette godt, og syns det er flotte speilinger i sjøen, et interessant motivvalg som du formidler på en spennende måte, bildet er bra komponert.

vh Inger Anne
Frank H.
Det er ikke ofte jeg kommenterer bilder, men dette bildet kan jeg ikke unngå å kommentere, spesielt ikke etter du har fjernet det elementet som i utgangspunktet "gjorde hele bildet."

Mye er sagt, og versjon 2 er nesten tatt ut av læreboken. Det har en harmoni og balanse som for meg gjør bildet kjedelig. Når man behersker billedkomposisjon slik som du tydeligvis gjør bør man søke å bryte de skrevne regler om hvordan bilder skal være. Det har du klart på en utmerket og spennende måte i versjon 1. Det er tydelig at de fleste som har kommentert dette bildet liker versjon 2 best, men her synes jeg du skal tenke litt etter. Er det ikke ofte de små feilene som hever bilder? Når man behersker det jeg kaller "de skrevne regler" om hvordan bilder bør være er det på tide å ta steget videre å utfordre disse. Og det har du gjort: I versjon 1 på grunn av autovernet.


Vennlig hilsen
Frank
Fred S.
Tusen takk til Tone, Arild, Georg, Yngve, Helge, Arild, Inger Anne og Frank.
Yngve: Ja, jeg har glemt å skarpe opp. Pålen som stikker opp har jeg imidlertid litt sans for.
Frank: Veldig interessant innspill , takk for det: Jeg kunne jo da ha innvendt at dette er et bilde der ''spilleregler'' er fulgt nøye; repetisjon av former, en slags symmetri, diagonale linjer, alt er bygd opp rundt dette, skal en da gjøre noe uventet ? Og ja, jeg skjønner godt den som da vil si at det er nettopp i slike tilfeller at konvensjoner med fordel kan brytes....

Selv er jeg nok kanskje litt for opptatt av nettopp de ''klassiske'' komposisjonsmessige ''reglene'', men har har jeg tross alt med overlegg lagt ut bildet slik det er i versjon 1, med glipene i et gammelt brufundament som viser fram ''dagens autovern. Samtidig skal en være lydhør ovenfor kritikere som ønsker glipene lukket, og derfor legge ut en versjon som er mer i samsvar med hva de fleste ønsker.
Men som sagt, fint innspill, og jeg har lyst å trekke det hele litt lenger når anledningen først byr seg: Jeg har en klar oppfatning om at hvis en bildekritikk-sider skal fungere, skal en ikke bare kommentere bildene til andre, men også kommentarene til andre medlemmer. Det åpner for dialog og diskusjon, og det er en nødvendighet for bildekritikk. Nå har vi ganske nylig hatt en diskusjon der enkelte hevdet at en IKKE skal kommentere andres kommentarer, og som sagt, jeg er veldig uenig i det. Så der er grunn nr. 2 til at jeg har sans for innspillet ditt, Frank: Det du indirekte gjør er jo nettopp å ''kommentere'' innleggene til de som vil stenge igjen glipene mot autovernet. Du utfordrer andres synspunkter, og du inviterer til debatt. Nettopp slik bør det være på en side der fokus skal være på bildekritikk !

vh fred
Helge .
Jeg er 100% enig i at man må kunne kommentere andres kritikker.
Siste tids hendelser og oppstandelse pga Georg Klamts reaksjon på ferieprat på bildekritikken bærer preg av fordums sensur-mentalitet.
Derfor er det beroligende å se at nettopp Frank Hesjedal gjør det som enkelte medlemmer finner uakseptabelt.

Mvh
HRB
Dag T.
Jeg skulle akurat til å skrive kommentar da jeg så Frank sin, og så at han ahdde skrevet omtrent det samme.

Min første innskytelse var at også versjon 1 manglet det lille ekstra som gjør bildet. Alt i bildet foregår og peker på høyre side og det påvirker balansen i bildet. Venstresiden er pent men tom, og derfor savner jeg en forstyrrelse der også.
Ronny A.
Autovernet gav dybde i bilde, slik at jeg går for V1. Konstrastene mellom det gamle og nye kommer også godt fram ved dette autovernet, samtidig som de begge har som oppgave å holde igjen ''noe''.

De utvaskede fjellene kan du prøve og ordne ved bruke av hdr, på en litt uvanlig måte. Har du tatt bildene i RAW, justerer du eksponeringen med ca 0,5, og kopierer disse. Deretter bruker du ''Merge To HDR'' i CS3 (eller ved bruk av annet hdr-program) I hvertfall en mulighet til og berge noen av bildene.....:-)
mvh Ronny
Fred S.
>Takk til dere tre siste også:
Helge: Da er vi enige.
Dag: En ''forstyrrelse'' til ? Blir ikke det smør på flesk ? La oss si at en leser bildet fra venstre mot høyre, registrerer at det hele er pent og pyntelig, helt etter boka, før en så kommer til ''forstyrrelsen'', åpningen mot autovernet. Er ikke det en bedre ''handlingssekvens'' enn både å starte og avslutte med en overraskelse ?
Ronny: Du går for eneren, fint. Ellers takk for tips om hvordan jg burde ha tacklet fjellbildene mine. Jeg er nok sørgelig klar over at det finnes måter å fotografere slike motiver på en betryggende måte, blant annet ved flere eksponeringer ,men jeg er desverre en sinke på denslags. Har ikke CS3, men er klar over at det finnes andre HDR-muligheter. Verre er det at jeg ikke fotograferer i Raw. Kanskje på tide.
Ellers er jeg ikke umiddelbart så veldig opptatt av HDR, har sett for mange glorete HDR-bilder, men når teknikken er brukt med forsiktighet, ser jeg absolutt fordelene. Ingen tvil om at f.eks. det siste bildet jeg har lagt ut, fra Romedalen, ville ha vunnet mye på en varsom HDR-behandling.
(ellers ser jeg at ingen har kommentert det; kan jo komme av at jeg ber om ''kosekommentarer'', og at folk regner med at jeg er ironisk. Men kosekommentarer kan være bra, de, til sitt bruk) Uansett, hyggelig med kommentar fra deg også, Ronny, faktisk ekstra hyggelig siden vi to også har hatt vår lille kontrovers. Regner den som tilbakelagt.

vh fred
Dag T.
Vi leser fra oppe til venstre og mot høyre, og i dette bildet blir blikket trukket helt uten motstand mot høyre og ut av bildet. Det er (nesten) ingenting som stopper blikket og før deg til hvile blikket i bildet. Husk at når vi leser vender blikket tilbake til venstresiden for å ta en ny runde...ihvertfall hvis vi oppdager at det er mer å lese.
Frank H.
Hei Fred,

Jeg er helt enig i at man skal være lydhør overfor dem som kommer med forslag og etterlyser en justert versjon. Samtidig skal jeg innrømme at det var alle disse forslagene som fikk meg til å komme med en kommentar på bildet. Så indirekte var nok mitt innlegg også en kommentar til kommentarene. Skal man lære og utvikle seg er det ikke tvil om at man må utfordre hverandre. Diskusjonen du sikter til har jeg fulgt med på, men jeg hadde nok ikke den i tankene når jeg skrev min kommentar. For meg var det helt naturlig å utfordre, selv om det skjedde indirekte. Jeg mener og står for at det er autovernet som "gjør" dette bildet. MEN, jeg mener ikke at noen tar feil når de uttrykker at de ikke ønsker autovernet. Jeg er bare uenig i at det gjør bildet "bedre."

Frank
Pål E.
V1 er glimrende. Godt sett og godt utført!

mvh, PE
Fred S.
Takk til dag og frank for utdypninger/konklusjoner, og til pål for kommentar.

vh fred
Tove H.
Der er en liten knott nede til høyre du kan henge fast ved et ørlite sekund før blikket oppdager autovernet... Jeg leste bildet fra venstre mot knotten - og tenkte at dette var litt kjedelig. Men så oppdaget jeg autovernet - jippi! Enig med dem som sier at det skaper kontrast og redder bildet.
Hilsen Tove
Bente K.
Dette var en interessant diskusjon Fred. Jeg har lest de fleste kommentarene, og hadde faktisk ikke oppdaget autvernet før jeg leste om det. Selv da tok det litt tid før jeg oppdaget denne lille ''forstyrrelsen'' i motivet. Jeg leser med interesse hvordan andre har opplevd dette regelbruddet. At bruddet betyr noe for bildet er helt klart, noe jeg ikke ville ha reflektert over uten denne debatten. Takk skal dere ha!
Bente
Fred S.
Takk til Tove og Bente:
Bente; ja , diskusjonen er interessant, og jeg må vel at jeg fikk litt ny kunnskap selv. Jeg skal nemlig ikke påstå at alt er gjennomtenkt med dette bildet. Åpningene mot autovernet så jeg i det hele tatt ikke da jeg tok bildet, var mer opptatt av komposisjonen da. På skjermen dukket åpningen opp, og jeg lot dem bli der, men egentlig uten noen bevisst ide om hvorvidt de gjorde bildet bedre eller verre. Jeg syntes vel de var ok, men syntes også det var ok at flere mente de kunne fjernes. Er faktisk enda i tvil om åpningene gjør bildet mer spennende for å være ærlig, men de gjør kanskje det....

vh fred
Espen R.
Hei Fred
Komposisjonsmessig faller dette i god smak hos meg. Autovernet la jeg ikke merke til før jeg leste kommentarerene - og for min del kan det gjerne være der. De gjentagende linjene og formene gjør bildet for meg, samt rolige toner og farger i et behagelig lys. Pent.
vh
Espen
Stig S.
Pent dette, Fred, særlig etter at du fjernet autovernet. Fine toner, farger og gjentagelser, og levende treverk - helt ok.

--stig--
Stig Børre E.
Syns bildet er stilfullt og dekorativt. Autovernet bryter harmonien og blir en morsom/irriterende detalj. Bør absolutt være med.

StigB
Svend Wiig L.
Hei Fred!

Herlige kontraster, farger og motiv!!
Kloningen gjore det lille ekstra til et bedre og mer harmonisk bilde!
Herlig stille, grønt vann der en ser bunnen. Vesentlig for helheten det!

Flott brufundamenter og legger spes. merke til den nederste som har den motsatte struktur!!
Spesielt!!

Flott!

Mvh Svend
Fred S.
Hjertelig takk til Espen, Stig S, Stig B og Svend.

vh fred
Marianne M.
Hei Fred!
Innom for å se om du var ''still going strong''. Og det er det hyggelig å se at du er...Og tåke er ikke et frafallt tema ser jeg ;-}
Glad jeg kom innom og så dette bildet,som jeg synes er ganske fascinerende. Det er kontrastene,linjene og fargene som gjør det. Autovern er viktig,men ikke i dette bildet her,så jeg liker det best uten.
Inspirerer meg til å gå ut på jakt etter detaljer....
Fred S.
Takk Marianne , veldig hyggelig med livstegn fra deg. Ser det er et år siden du la ut et bilde sist, og to år siden du la noe på bildekritikken- Kanskje på tide med noen nye bilder, noe i blått, f.eks. ?

vh fred
Espen A. I.
Bra. Kunne tenkt meg det i s/h, men det funker godt med fargene i bunnen av vannet. Eksempel på geometri er her fulgt til punkt og prikk, med diagonaler, brudd osv.

E.
Ann T.
Hei Fred, har gått glipp av dette til nå. Mange kommentarer også! Har ikke tid til å lese alt men skal bare si at jeg likte dette - også V1 best. Kontrasten fungere bedre der tror jeg. Strukturen i treverket er nydelig og speilingen er fin. Fine linjer som trekker øynene opp og innover. Godt lys og fine farger i vann. Mye fine detaljer og bra skarphet.
Mvh. Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu