Sveveflue
Vanlig norsk sveveflue/blomsterflue
Utstyr
  • NikonFM2
  • Macro
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/16
  • FilmtypeEktachrome
  • ja
  • AnnetBelg, påmontert et 100 mm Pentax macroobjektiv. Blitz (i en hjemmelaget softboks). Scannet fra dias med Minolta Scan Multi.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2719} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Torgrim H. H.
Flotte farger, bra det ikke var en veps, ellers hadde den vel stukkt foer du fikk tatt bildet.
Carsten A.
Stukket meg eller stukket avsted? Hvepser stikker forøvrig ikke bare de blir blitzet litt på. Ellers har selvsagt disse svevefluene ''valgt'' å maskere seg som en slags hveps (?). Vernelikhet kalles det.
Frøydis A.
Vakkert og skarpt bilde!!
Nydelige farger også! Svevefluene er forresten noen vakre innsekter.. (De er også som regel skarpere i fargen enn vepsen..)
Avsluttet .
Enormt snygg bild,otrolig skärpa..vacker färg och fint blurr i bakgrunden..grattis..
Ulrik B.
Flugan? är så detaljerad att den nästan känns ditmålad i efterhand.
Mycket snyggt!! :-)
Tom Just O.
Meget bra!
Are G.
Dette er ett av de macrobildene jeg har sett som imponerer meg mest
Ikke bare er sveveflua en lynrask (og urolig) krabat, den er jo i tilegg bitteliten. Å få ett så knivskarpt bilde av den er som sagt imponerende, Lyst å holde ett lite macro-kurs her inne ???
Carsten A.
Med belg og 100mm makroobjektiv fotograferer du lett i 1:1. Med bl. 16 har du en viss dybdeskarphet (meget liten!), men det gjelder å vinkle opptaket så flua blir liggende i skarphetsplanet. Det er ikke alltid like greit, før du vet ordet av det har den sagt takk for seg. Kamera må være håndholdt, bruk av stativ er i praksis umulig. Den blitzen jeg brukte var ganske kraftig. Blitzhodet sto inne i en hjemmelaget softboks (av kartong) som ga diffust lys, men samtidig lys med en viss retning. Et slags portabelt ministudio. Softboksen var festet til en hjemmelaget skinne som også kameraet var festet på. Visst er de raske, men de sitter også stille i perioder (når de vil selv). Dette er ikke slikt en får til ved første forsøk heller, for å si det litt forsiktig. Mang en forbipasserende synes nok den godt voksne mannen med det rare utstyret oppførte seg ganske snodig, men pytt, pytt, de visste jo ikke bedre.
Henning T.
Knallbra!!!
Kort og godt, KNALLBRA.
Niclas F.
Perspektivet blir för tråkigt och fantasilöst tycker jag. Naturligt ljus tycker jag är det finaste, oftast finare än stort skärpedjup. Mvh Niclas F.
Lars-Anders M.
Vepsen virker nesten unaturlig og plastig. Er det for mye bildebehandling ips som gjør det? Men jeg liker bildet!
Carsten A.
Dette er ingen hveps - som også pekt på foran (flere ganger). Og som vist her ligger bildet nær opp til originaldiaset. Blomsterfluer er forøvrig ofte - som også pekt på foran - mer fargerike enn hveps (dvs. gule og svarte stikkehveps. Vi har jo hundrevis, om ikke tusenvis, av hvepsearter, bl.a. snyltehveps, mange så små at folk flest ikke ensre dem).
MVH CA
Lars-Anders M.
Takk Carsten.
Lars-Anders M.
Jeg orker ikke lese de långe kommentarerne. derfor overså jeg en del. Beklager.
Frank W. G.
Kort og godt meget bra!

Frank
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu