- Vinterstemning ved Varhaug gamle kyrkjegard -
Omkring år 1200 vart det reist ei kykrje ved havkanten på Varhaug-gardane.Denne vart riven dåå det i 1909 vart reist ei ny kyrkje på Odland.
I 1951 vart dette velse kapellet bygd.Min morfar Asbjørn Stueland teikna kapellet sjølv, for å spara pengar, og han leia arbeidet med å reisa det.
Bildet inngår i albumet Varhaug gamle kyrkjegard -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-02-07 18:17:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-02-08 01:35:34
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mmmm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetISO 320 handhalde i stiv kuling
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger197
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_449704} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Per Ove H.

Velkomponert bilde med velplassert kirke og en strime av hav mellom land og himme. Det ser nesten ut som den vesle kirken med det lave tårnet hutrer en smule i blåsten. God og informativ tekst til bildet.


Mvh
POH
Håvard F.

Det er noen bilder av denne lille kirka, og det er mange gode. Dette er et av de virkelige gode. Forblåst, kald stemning. Godt eksponert.
Særlig snøføyka bidrar til at dette bildet er hakket vassere.
Flott Tone :)
mvh
Håvard
Cathrine L.

Hei Tone
Flott bilde av kirka.
Takk for infoen og så kjekt at det er han morfar som har tegnet kirka!
Det blåser-som vanligt her nede. Denne dagen ser det jeg det blåser godt, noe som er med på å gi liv i bilde. Noen få rosa sprekk i skyene på en eller forblåst tung dag, nyyydeligt.
Kompen og eksponeringa er super:-)
Var her i høst og fotograferte i bryllup, frøs så kraftigt og vinden tok så i kamera og blits at jeg hadde store problem med å holde kamera i ro. Brrrr har denne lille timen enda friskt i minne kjenner jeg når jeg ser dette flotte bilde:-)
Ha en fin dag
Mvh cathrine
Turid L.

Et fint bilde av denne flotte
kirka som står så fint der
med havet i bakgrunnen.
Artig å se den på vinterstid
også.

mvh Turid
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.
Eg liker det låge standpunktet du har valgt og bildekomposisjonen er fin med steingarden i diagonal og kapellet plassert i det gyldne snitt.
Eg liker så godt vinterstemninga i bildet ditt, det ser bitande kaldt ut p.g.a. vinden som lagar snøfenner ute mot kyststripa. Håper du var godt kledd her for dei effektive kuldegradene må ha vore låge. Det er ein vakker og aude plass som du formidler på beste måte, her er du kjend frå før.
Interessant å lese om historia til dette fine kapellet.
Mvh Inger Anne
Lars Ivarson F.

Helga ti Varhaug..historiesuset sjogar gjennom vinterlandskapet, og lyset på himmelen og blåtonen får fram det vinterlege..lika perspektivet og utsnittet
Avsluttet .

Veldig bra Tone. Er det ifra den dagen det blåste, synes snøen er i bevegelse.
Ja ser nå at du skriver det.
Jeg vil våge å påstå at dette er et av de bedre bildene fra denne plassen, uansett fotograf.

Et veldig fint bilde.
mvh arild
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Tone!
Liker utsnittet på V1 veldig godt, og synes derfor det er synd med annet utsnitt på V2, som for meg ikke fungerer så bra. Gråtonen/sepian er stilig den og ville gjerne sett den på V1 utsnittet.
Et bra kommessig bilde på V1 ja der rennedrevet nok ikke er langt unna!
Hans-Jørgen.
Tove H.

Stemningsfullt med kirken ute ved havet. Liker kompen og fargetonene i v1. Flott med snøføyk, vakker himmel...nydelig dette!
Hilsen Tove
Erik L.

Det er tydeligvis mye flott natur på Jæren. Her viser du den godt frem med god eksponering og et veldig spennende utsnitt (versjon1).
mvh. Erik
Roy Arne K.

Hei
Her har du fått til en fin vinterstemning.
Kompen og eksponeringen er veldig bra.
Lurer på når på døgnet dette er tatt - jeg synes - selv om det er overskyet - at sneen er litt i blåeste laget, men er det tatt sent på kveld - da kan jeg forstå det.
Jeg likte versjon 1 best, men det er mulig at det hadde blitt bra i sort/hvitt med en litt hardere kontrast - forslag!.

Mvh. rak
Tone A.

Takk for kommentarar.
Per Ove:Det bles stiv kuling her og med 4 kuldegrader ligg det vesle kapellet vêrhardt til.Gildt at du likar komposisjonen.
Håvard:Morfaren min, Asbjørn Stueland var formann i menighetsrådet og kom med initativ om å få byggja dette vesle kapellet.Etter ei stund fekk dei kr.4000 frå kommunen til bygginga. For å spara pengar teikna han kapellet og styrte arbeidet med å byggja det. Det er gildt at kapellet er blitt kjennemerke på Jæren sitt kulturlandskap.
Det bles mykje her og spesielt snøføyka ville eg få fram her.
Cathrine:Det skya så fort over 4.februar at eg trega på at stativet ikkje var med.Iskaldt var det også, men eg var godt kledde. Verre var det at det låg 1 meter høge snøfenner så eg kom meg ikkje ned til snøen, det vart for tungt å gå og då vart det kaldt i føtene.
Søskenbarnet mitt på Stuelandsida skulle ha bryllaup ute her i september, men pga regn og skodde måtte det avlysast ute.Det vart difor bryllup inne i Varhaug kyrkje med Klepp Hornmusikk istaden for orgel, det var jo bestilt til utebryllupet.
Godt at eg får fram nokre iskalde fotominner frå deg også.
Turid:Eg har eit anna vinterbilde frå denne staden for eit år sidan.
Inger Anne:Gildt at du likar fotostandpunktet stående i ei snøfonn ved ein steingard.Gode klede hadde eg, men eg mangla truger.
Lars:Takk for god skildring av bildet, det mørkna fort pga skydekket.
Arild:Dette er frå 4.februar kor det bles stiv kuling og kor snøfennene la seg i vegen, snøfyka gjorde sikta dårleg og vegane var islagte. Eg såg fleire bilar som var berre hadde sklidd av vegen, pluss ein kollisjon.Difor gjekk eg ved kapellet og venta mens eg høyrda at brøytebilane skrapte opp vegen.Det mørkna og snøfennene gjorde turgåing umogleg.Heimturen på glattå var ikkje gild.Godt at du likar bildet.
Hans-Jørgen.Rennedrev er det ikkje her, pga at då må det snøa og blæsa.Det kom mykje snø 2 dagar tidlegare, men her er det vinden som gjer at snødrivet legg seg i fenner.Eg skulle fotografera kapellet med all snøen rundt, men den låg jo berre i fenner rundt forbi.
V2 har eg verkeleg slete med og tok det utsnittet for å få meir forgrunn, men er enig av v1 er best komposisjonsmessig.
:) Tone
Avsluttet .

Ja, jeg må få slenge meg på koret med alle de gode kommentarene selv om jeg kommer sent inn. Jeg ser trolig det beste av de bildene du har i serien fra dette stedet. Noe blir det allikevel, og jeg sitter igjen med noen spørsmålstegn. Jeg er ikke så interessert i selve komposisjonen, men ser mye mer etter innholdet, og det jeg opplever der uten å kjenne til dette flotte stedet. Jeg skjønner jeg ikke hvorfor dette skal presenteres i noe annet enn farger, noe som nettopp fremhever det kalde, blå og forblåste på en mye bedre måte. Likeledes det "himmelske" lyset som bryter gjennom skydekket og styrker historien. Fordi du har tatt med mer av forgrunnen i v2, gir det også en bedre opplevelse av "rommet" rundt denne ensomme bygningen.
Oddrun B.

Nydelig blde av Varhaug gamle kirkegård.
Liker også dette bilde bedre i farger, på grunn av de kalde fargene,
enig med at det fremhever den flotte stemningen mye bedre i bilde.

mvh Oddrun
Venke K.

Nydelig av den lille kirken i det kalde landskapet.Jeg falt for originalen.De delikate fargetonene på skyene i bakgrunnen skaper en fin stemning i bildet.

:-) Venke
neil robert jones f.

Hei Tone, likte komp veldig mye.
det var akkurat slik jeg hadde lyst å få det til, den kvelden jeg var ned, men den vise jeg var lit seint ut.
det var så mye fot spor i snø, jeg mutte kropp det på høyre sid.
Jeg tro meg og deg stat nesten opp på hverandre. jeg likte v/1 beste.
mvh. Neil
Marit O.

Nei dette må være i farger Tone,flott historie til bilde og fint komp,snøføyka skaper en kald og guffen stemning som passer til motive!
Jeg syntes bilde ditt kommer enda mere frem om du justerer hvitbalansen,kontrastene kommer mere frem mellom snø og himmel!


Mvh Marit
Inger-Lise S.

Hei Tone!
For meg blir det helt klart v1,- ikke bare fordi jeg liker blått,det er ikke nok, men jeg syns blåtonene får fram en helt spesiell og fin vinterstemning.
Men v3 kommer på en god andreplass. Jeg liker godt ditt valg av komposisjon her. Snøføyka gir motivet et fint løft.

Inger-Lise
Tone A.

Takk til de siste for kommentarar og gode forslag.
Roy Arne:Bildet er tatt 04.02.kl.16.47, så det er jo rett før sola gjekk ned. Men pga det tunge skydekket mørkna det fort.
Forslaget om betre kontrastar har eg prøvd, men pga stor blendar og iso 320 er bildet litt mjukt i uttrykket og det blir fort støy ved gråtonearbeidet.
Kjell:"Det himmelske lyset" var der berre nokre fåe minutt.Det er pga Geir Brekke sin artikkel om gråtonekonvertering at eg prøvde meg på gråtoneversjonar.Men synes at blåtonane står best til bildet.
Neil:Det var ditt bildet med all nysnøen som fekk meg ut på turen, men idyllen var borte denne dagen med snøføyka.Snøfennene var utan spor, det er eg som lagde spora i v2.
Marit og Inger-Lise:Gildt at de likar v1 best, mest som om dei kjølege blåtonane på sjøen får fram snøføyka betre.
God helg, helsing Tone
Avsluttet .

...........Vakkert ........


Arne
Tone A.

Takk Arne for din minimalistiske kommentar. Gildt at nokon ser på tilbake på bilda mine.
Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu