En Aeshna juncea poserer foran kamera
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-08-14 11:28:52
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetDenne store mosaikkøyenstikkeren flyr omtrent på nærgrensen for 1D Mk.IV med EF 200/2.8 II - opptaksavstand er ca. 1.6-1.7m (nærgensen er 1.5). Opptaket er gjort med en 1.4x Soligor konverter, aktuell brennvidde var altså 280mm.

    Selv med en 1.4x konverter gir altså dette objektivet enestående godt resultat. V1 er et utsnitt på ca. 60% av originalopptaket. V1 kan ikke vise hvor detaljert opptaket blir, se derfor V2, som er et utsnitt på ca. 4-5% av av originalopptaket. Opptaket er gjort med ISO 2500, hvilket vel også sier sitt om bildekvalitet med 1D Mk.IV.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1799
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_481187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Svein O.

Mesterlig utført!! Utrolig detaljert og sylskarpt. Forstår ikke helt hvordan du mestrer dette gang på gang (øvelse sevsagt).. Imponerende utført arbeid CA!
Svein.
Duy P.
+1
Ja igjen imponerende fra din stødig hånd som lever denne kvaliteten. Mesterlig utført som nevnt.
Jeg nyter dine macro bilder.

mvh duy
Per Inge Ø.

Selvsagt er det øvelse - dyktighet handler om å være tålmodig nok til å fotografere så mye og så ofte at ferdighetene utvikles.

Men noe annet interessant med dette bildet er at det illustrerer hvilket nivå av teknisk kvalitet som kan oppnås med EF 200mm 2.8 II. Jeg synes det er veldig merkelig at ikke flere snakker om dette objektivet, som har oppsiktsvekkende farver og detaljering allerede fra blender 2.8.
Frode H.

Kombinasjonen av godt utstyr og gode (for å si det svært forsiktig!) ferdigheter kan gi slike bilder.

En nytelse å se, Carsten!

Per Inge; dette objektivet er det desidert beste jeg noen gang har brukt. Glimrende allerede på full blenderåpning. Jeg savner dette objektivet i Nikon sitt "arsenal". Prismessig er jo det rene røverkjøpet!
Geir K.

jeg tar av meg hatten for deg Carsten. Denne var virkelig flott,og for noen flotte detaljer da. Ren og skjær en stor nytelse og se.

Mvh Geir
Solvår B.

Så flott! Jeg fortsetter å nyte dine bilder, Carsten, selv om jeg er helt amatør rent teknisk.
: ) Solvår
tove j.

Sinnsykt flott! Lurer også på hvordan du klarer dette....; o tove
Svein Ove L.

Jepp... har noe å strekke meg etter..:)
torbjørn W.

Meget bra. Skarpt så det holder. Flotte farver mot en fin bakgrunn.
Gunnar V.

Imponerande !! M.h. Gunnar
Stig H.

Utrolig flott, skarpt og fin dus bakgrunn som fremhever motivet på en mesterlig måte. Noe av det beste macrobilde i flukt jeg noesinne har sett.

mvh
Stig
Bjørn T.

Ja, lista er lagt! Helt utrolig - ikke mer å si. Gratulerer! Mvh Bjørn
Jóhann Á.

Selv om alt er sagt så må jeg bare si det jeg å...helt fantastisk!!!! Så skarpt, så mye detaljer...i flukt!!! På grensen til det umuligen, men du gjør det mulig...

MvH, Jóhann
Carsten A.

Et (vellykket) opptak av øyenstikker i flukt har selvsagr noen tekniske (først og fremst opptakstekniske) sider, men det viktigste er tross alt å ha et rimelig godt begrep om artens fluktmønster og hvor det aktuelle eksemplaret først og fremst går på jakt (etter småinsekter).

MVH CA
Avsluttet .

Hei! Utrolig flott fanga av øyenstikkeren, begriper ikke hvordan du klarer det, syntes de er uberegnelige i lufta, de bråsnur hele tiden, så selv om du har studert fluktmønsteret så er det fantastisk flott fanga. Mvh Liselotte
ketil o.

Interessant å lese innstillingsinformasjon. Imponerende kvalitet på dette bildet.Snakk om å treffe perfekt. Er glad jeg har dette objektivet,men holder meg foreløpig til småfugler,synes det er vanskelig nok.

Mvh:
ketil
Carsten A.

Liselotte S, Ketil S: Tja, rent konkret fra sekund til sekund er de uberegnelige, men det hindrer likvel ikke at de har moenlunde fast mønstre. Ellers skjønner vel alle et det er ti ganger ti så mange opptak som de få som blir vist!

MVH CA
Per Harald O.

Inspirerende dette! Ser frem til du kommer på Biofoto sitt møte i Trondheim for å påvirke oss i bartebyen.
Bent S.

Imponerende bra, veldig flott knipsa.

vh
Bent
Avsluttet .

Helt imponerande Carsten,sjukt bra det här :)
MVH Torbjörn
Martin H.

Virklig imponerende! Dette er absolutt fra øverste hylle, å få et opptak med disse flyvende i dynamisk bevegelse har jeg aldri sett før.
Terese B.

Wow.. imponert:D Utrolig bra!

Er vel ikke så mye mer og si..:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu