Bie
Bildet får tale for seg selv
Utstyr
  • Nikon F4
  • AF 105 mm f/2.8 Micro-Nikkor
  • Blenderf/2.8
  • Lukker30s
  • FilmtypeFuji
  • ja
  • AnnetTrykket på utløseren. Stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4015} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Iherdig liten sliter, dette her. Bildet ser ut som om det er tatt om kvelden.
Fint lys, ikke plagsomt skarpt akkurat, fine farger, men jeg ser ikke hvilken nytte du har hatt av blitz'en her.
Carsten A.
Interessant naturbilde, som illustrerer en scene jeg selv har observert noen ganger. Mot kveld, gjerne på sensommeren, ser det for meg ut til at en og annen bie ikke rekker ''siste tog hjem''. Jeg vet ikke om de da har sovnet, blitt for slappe på grunn av temperaturfall eller er ved å si takk for seg for godt. Et par ganger har jeg sett at en krabbe-edderkopp utnytter situasjonen, og da går det jo ikke flere tog for akkurat den bien.

Nytten av blitzen fremgår antakelig av ''solen'' mitt på bildet, der blitzen er svært uskarp og hvor ''solen'' er et bilde av blenderen i BR sin mikronikkor. Men om jeg har analysert dette feil, får jeg bli korrigert!
MVH CA
Birna R.
Nå vil jeg bestemt hevde at iallefall dette bildet ikke blir ''bedre'' ved å røpe alt om opptaket. CAs analyse av belysningen er feil, men de biologiske funderingene er korrekte.

OEH: uten blitz ville hovedmotivet blitt en ren silhuett.
Hans Jørgen R.
Dette bildet og det forrige (med båtdetalj) blir jeg ikke sikker på hva jeg synes om. Blir ambivalent.
Fin komposisjon og utsnitt, men jeg ville nok fjernet det røde og brukt en annen bakgrunn der om mulig. Det er jo ikke sikkert du hadde noe valg.
Det røde tar for mye oppmerksomhet.
Her har du også undereksponert blitzen litt for mye?
Når det gjelder solen blir den jo slik gjennom et makroobjektiv, i og med at den er så langt utenfor fokus.
Et flott motiv, men med for mye rødt som ''irriterer magen''.
Birna R.
HJR: har rundt 30 andre varianter (slik bildet opprinnelig ble planlagt) - de er vakre, stemningsfulle og alt det der. Temmelig skarpe er de fleste av dem også. Og ja, ikke noe rødt i det hele tatt. Men bare akkurat *dette* bildet har det udefinerbare ''noe'' som får en til å stoppe opp, stusse og deretter innlede dialog med bildet. Det er relativt gammelt, henimot 10 år, men har tålt tidens tann veldig godt. Er brukt mange ganger på bildevisninger, workshops osv. og er fortsatt ett av mine yndlingsbilder. Jeg får alltid mange kommentarer til det, fordi det bryter med uskrevne ''konvensjoner'' innenfor naturfotografering. Hva slike ''regler'' måtte ha av verdi skal være usagt, men mange tror på dem.

Blitzeksponeringen er som den skal være.
Avsluttet .
Intressant bild som bryter mot ''konvensjonen''..som Bjorn själv skriver..Det är alldeles för sällan som sådana bilder visas,och det är synd..Den blir kanske inte alltid bättre,vackrare eller mer sevärd för det men det är ju upp till fotografen att gilla sin bild..Jag är inte ''jätteförtjust i din bild just ni men jag tror att det är en bild som ska ligga i bakhuvudet och ''mogna'' en tid,för att ''växa'' till sig..Starka färger och oskärpa är tunga grejer att ta till sig..Bryt mot ''reglerna'' oftare,använd fel lins,fel film,underexponera och ni kommer att hitta en garanterat intressant stig i den fotografiska urskogen..
Christian K.
Glemmer ikke oppgaven for en del år tilbake. Bjørn viste bilder i Biofoto. 10 bilder. Og utfordringen vi alle fikk var å prøve å prikke ut de bildene hvor det var benyttet blitz. Tror dere noen klarte dette?

Navnet Bjørn vitner om kraft. Men det er en nennsom hånd som har posjonert ut blitzlyset her, mine damer og herrer.

Se på bien. Se på blomsten. Er det ikke som om du ligger der selv akkurat nå, og har krøpet litt for nær, skjelven i den kjølige kvelden...

Blitzeksponeringen er som den skal være.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu