- Undervegs -
Bildet inngår i albumet - Når hausten kjem... -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-09-18 03:12:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-09-18 22:45:47
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde38mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetISO 1000
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger187
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_550122} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Solvår B.

Jeg er ikke helt sikker på hvem hun er. Og hvem hun er, er viktig for historien i bildet.
For meg ser det ut som en gammel sykepleieruniform. Er hun på vei til jobb? Har hun med seg kurver med epler til pasientene?
Eller er hun en tjenestejente på en storgård som har vært ute og plukket epler? Eller er det noe annet i kurvene?
En flott komp, der vi blir dratt innover i bildet sammen med henne. Jeg liker begge versjonene, og jeg liker slike bilder som setter igang fantasien, der vi kan lage den historien vi vil akkurat nå.
God søndag i regnværet, Tone!
: ) Solvår
Kirsten H.

Jeg tenkte også som Solvår, dette må være et gammelt bilde med en av de gamle sykepleierne fra 50-tallet. Hva kurvene inneholder er ikke så opplagt, sykepleierne pleide ikke å gå rundt med mat til pasientene. Kanskje er hun på vei hjem til sitt eget, disse "søstrene" bodde på "søsterhjem" såvidt jeg kan huske?
mvh Kirsten
Knut R.

Jeg undret meg også over dette bildet pga den gammeldagse uniformen. S/H passer vel best til nostalgi? Så jeg velger meg V2.

Flott komp med fin dybde. Bildet hadde også gjort seg bra i kvadratisk format.

mvh Knut
Håvard F.

Stilig. Rett bekledning, god plass. Fin dybde. Spennende. Liker fargeversjonen godt. Fungerer også i sh
Mvh
Håvard
Eli S.

For meg som har jobbet i bransjen, ser det ut som om dette er en sykepleier utdannet ved Ullevål sykehus. Hetta hun har på hodet. Denne typen uniformer var i bruk til et stykke inn på 70-tallet. Alle hadde vi mer eller mindre lik uniform, men hetta og sykepleiernåla fortalte hvilken skole du hadde utdannelse fra.
Liker best v2 her p,g.a. det nostalgiske preget du har gitt bildet.
:) Eli
Annette N.

Dette bildet synes gjør seg godt i sepia, v2!
Line H.

Begge har vært sitt språk.

V1 i farger fortelle meg vi ( samfunnet) er underveis i medisinsk forstand..hun går innover i bildet ,mot fremtiden.Trærne lukker seg om kvinnen,tar henne imot...Som enkeltperson i sin egen kamp også.
V2 mer direkte formidlene om ,slik det var en gang.Søster på vei til eller fra ..I en deilig allé med fredfulle omgivelser.
Kurvene fyllt med godsaker.
Uttrykket i sv/h kan virke litt dyster men veies opp med innholdet og dermed faller i balanse.
Uttrykket i V1 trenger fargene ,utifra min tolkning av bilde .

Nok av følelser rundt dine 2 flotte bilder.

Mvh Line
Roar K.

Med denne klesdrakta og de to kurvene så ser dette litt gammalmodig eller kanskje vi skulle si nostalgisk ut. Versjonene kan vel bli hipp som happ.

Roar
Harald N.

Eit spanande bilete fint komponert og formidla.

Mvh Harald
Heidi N.

V1 er et vakkert bilde på flere måter. Hun ser så rolig ut der hun rusler. Ingen hast, selv om hun nok har et mål med turen. Originalen er også svært pen på grunn av fargene. V2 er også pent, men i dette tilfellet synes jeg originalen fungerer best.
Heidi
Avsluttet .

Flott komponert bilde..veldig vakkert uttrykk!
Hilsen
Tove
Avsluttet .

Ser ut som et motiv fra svunnen tid ja, og veldig godt formidlet. Komposisjonen bidrar sterkt til opplevelsen også. Fargeversjonen gir den beste fortellingen mener jeg, og det er fordi den skiller elementene bedre fra hverandre. Nostalgien som du nevner tror jeg du hadde fått best fram ved å dempe fargeversjonen litt mot det "tidlige" litt fargesvake fargebildeuttrykket. Uansett et severdig og inspirerende motiv
Willy K.

Hei. Her var det uniformen som trakk meg inn i bildet. En setting som ikke lenger er dagligdags. Liker v1 best, synes det nydelige lyset og gløden i trekronene kommer best fram i farger. Uniformens farger er dempet, så hele bildet oppleves som rolig og harmonisk, til tross for enkelte sterke overganger gult/grønt. Liker bildet godt, flott komp og fin stemning.
Liv F. D.

Hei Tone,
så flott med "sykesøster" i full uniform vandrende innover allèen.
Liker best fargeversjonen her, men hadde kanskje vært stilig med "gammaldagse" farger også her. Muligens antik eller sephia?

mvh
Liv ")
Tore R.

Flott "fortalt" Av sykepleieren som sikkert er på vei til jobb. Fin dybde og farger.
mvh. Tore
Avsluttet .

Et bilde som forteller noe. En sykepleier på begynnelsen av sin yrkeskarriere eller rett og slett på vei til jobb. Godt formidla!

Hilsen Arild
Tone A.

Takk for alle kommentarar med ulike tolkningar. Her kunne eg hatt med ein undertekst, men ville heller få tankane dykkar i sving. Dette motivet er teke sist helg på eit 30-årsjubileum for sjukepleirarkullet eg gjekk på.Då var det diakonissene som var sjefar på avdelingane. Dei hadde eige hus ved sida av sjukehuset. Dette er sjukepleirarfestdrakta me kunne kjøpa 1981 då me var ferdigutdanna. Det vart Høgskule på me hadde gått på sjukepleiarskulen 1 år.
Det var fyrste gong at det var 5 gutar på kullet, og me fekk avskaffa sjukepleiarhetta etter 1 år. Det er frå alléen framfor Diakonissehjemmets sjukehus også kallar Haraldsplass sjukehus..Sidan eg såg Tove sitt bilde frå denne staden :bilde nr. 573839 har eg planlagt å fotografera her. Biletet hennar eg tatt motsatt veg.
Dette er ein kulling av meg som er på veg mot sjukehuset, med korgene fulle av mat etter lunsjen me hadde på den nye sjukepleiarhøgskulen.
Det var ein overskya dag med regnskyer,ganske så mørkt i alléen og med den lystona sjukepleiardrakta var det vanskeleg å eksponera.
Helsing Tone
Tone A.

Solvår:Gildt med dine tankar om biletet og at du likar begge versjonane.
Kisten:Du har så rett, "søsterhjemmet" til diakonissehjemmet ligg like ved alléen. Sjukepleiardrakta kan vera gammal om me kunne kjøpa den i 1981.
Eli:Gildt at du også er sjukepleiar. Den hetta var ei mare å vaska og bretta, så me var glade å bli kvitt den. Rektoren fekk hetta sølvforgylt av oss då me slutta.
Line:Takk frå grundig kommentar med fine tolkningar.
Heidi:Takk at du likar v1 med fargar best, eg var veldig i tvil om kva versjon eg skulle ha først.
Kjell:Takk for konstrunktiv kommentar. Fargeversjonen er kun justert i levels og ørlite med farge, men dagslyset framhevar grøntonane her. Takk for forslaget om ein versjon med mindre farge.
Liv:V2 er gråtonar med sepia, men også Kjell har forslag om ein meir neddempa fargeversjon, som eg skal prøva ut.
Takk til dykk alle for kommentarar, helsing Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.
Det er som å gå inn i ein anna tidsalder i bildet ditt.
Eg likte godt fargeversjonen i #1 og syns ikkje det gjorde noko at fargene var såpass metta på trea der.
Skikkelig artig med den sykepleieruniformen, eg vil tru at det er den same uniformen som tanta mi brukte når ho byrja på sjukepleierhøgskulen på slutten av 60 talet.
Idyllisk med den vakre alleèn av trær og god dybde i vegen innover med trærne.
Syns du har komponert bildet veldig bra.
Eit flott bilde med mykje nostalgi:)

Mvh Inger Anne
Tove H.

Så artig - allèen på Haraldsplass! Denne skulle jeg ta bilde av gjennom året, men ramlet av i juli. Aldri har det vandret en slik sjukesøster gjennom alèen når jeg har vært der. Dette var bare helt topp. Allèen er fra 1814, så stilig med litt nostalgisk følelse,
God dybde og vakkert bilde!
Versjonene...tja...v1 og v3.

Tove
Lisbeth S.

Fantastisk uttrykk, liker det nostalgiske og selve alleen som er noe for seg selv, meget fotogent omeråde, fint av den vandrenede sykepleieren som ser ut til å vende til jobb med kurvene fulle av sopp og fårikål for det er sopptid og fårikåltid nå og pasientene for nytte av det... hehe ble i drømmeland.
Liker bildet ditt i alle varianter.
mvh Lisbeth
Inger-Lise S.

Hei Tone!
Et trivelig bilde i tre fine versjoner. Jeg liker best v1.Nostalgien blomstrer her:) Vi brukte slike uniformer, pluss armbind, til godt utpå 70-tallet. Etterhvert ble det som nevnt festuniform. Jeg husker godt de stive snippene..Hettene var som nevnt ulike, etter hvor man var utdannet.
Pussig nok var det veldig vanlig rundt 1974 at vi sykepleiere dro på jobb med kurv:) Ikke særlig praktisk, men jeg gjorde det selv. Her bærer hun jo 2 stk da..
Alleen gjør mye for bildet.Jeg liker det godt.

God helg!

Hilsen Inger-Lise:)
Ole-Kristian T.

Hei Tone,
dette var et morsomt og bra bilde synes jeg! Jeg er veldig glad i aleer generelt, og denne aleen var flott. Og selvsagt hovedmotivet med sine nostlagiske assosiasjoner.

Du kan jo dette med komposisjon; derav er sykepleieren perfekt plassert i bildet, med detaljen at en korg bæres på framsida kroppen og en på baksiden som en ekstra fin detalj i mine øyne: Korga lengst fra kamera er delvis skjult og dette fenomenet er med å forsterker dybdefølelsen.

Det var ulike versjoner her. Hovedversjonen er knall, jeg har også sansen for den avdempede utgaven i #3.Gøy å se!
John-André S.

Fint "sug" i bildet. Blir dratt inn i motivet og det liker jeg godt. Fin dybde og god komposisjon, synes jeg.
Tone A.

John-André: Gildt at du likar denne stemninga frå lindealléen på Haraldsplass i Bergen. Det var vanskeleg å eksponera pga lystona sjukepleiardrakt og den meir mørktona alléen i bøgen øverst. Takk for positiv kommentar.
Helsing Tone
Tone A.

Veldig sein takk til Inger Anne, Tove, Lisbeth, Inger-Lise og Ole Kristian for positive kommentarar. Gildt at de likar best v1 og v3 som også er mine favorittar
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu