Jazz
... på Karlsbroa i Praha
Bildet inngår i albumet Praha -
Utstyr
  • Canon EOS 500N
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Superia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger160
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5078} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Åse G.

Hadde problemer med å skanne dette bildet, spesielt den svare jakka og hatten. Noen tips?
Perra M.

Fin bild. Bra komposition och härlgt med den harmoniska bakgrunden. Scannerproblemet har jag ingen lösning på men jag tycker det ser rätt effektfullt ut.
Torbjørn V.

Syns bildet ser bra ut!

:-)
Carsten A.

Typisk bilde der omveien papirkopi->flatbedscanner skaper problemer. Slikt gjør en nok sjelden bra uten filmscanning. Mørke klær og viktige høylys med detaljer. Du har nok færre toner i papirkopien enn i originalen, og færre i den digitaliserte versjonen enn i papirkopien. Ganske normalt, om du ikke disponerer en høykvalitets profesjonell flatbedscanner.

Men når dette er sagt, går det også på dette bildet å gjøre *noe*. Jeg tok bildet inn i PS, og la inn en svak S-kurve. Litt unsharp mask hjelper også. Dermed blir noe bedre toner og detaljer i de mørkeste mellomtonene.
MVH CA
Mats N.

Ann : Bra bild! Kommer direkt en positiv stämning ur denna!Den ser aningen oskarp ut, annars allt OK, ljus, komp etc.(undantaget det du själv nämnt)
CA : har tittat under ''help'' och skrivit ordet ''kurvor'' alt. ''curves'' i mitt PS, inte finns det något, men någonstans måste det ju vara gömt. Hur hitta dessa välbehövliga (för en med flatbädd i synnerhet;-) ) kurvor?
Jag har svensk version (4.0 LE), och vill gärna prova med dessa justeringar.Hittar jag det i manualen (bara i pdf filer på cd:n tyvärr) skriver jag dit det härunder;-)
MVH/Mats N.
Carsten A.

Om de vanlige flatbedscannerne har såkalt ''kurveverktøy'' vet jeg ikke, mange av de billigste har det ihvertfall ikke. Langt de fleste filmscannere har det (Hp S20 har det ikke på den versjonen jeg har sett). Photoshop fullversjon har kurveverktøy, det samme gjelder PS 5.0 LE (Image->Adjust->Curves). PS 4.0 LE har det desverre ikke. I PS 4.0 LE må en hjelpe seg så langt det går med ''Levels'' - men den virkningen en får med en S-kurve i kurveverktøyet er det neppe mulig å gjøre etter helt med samme virkning med bare levels.
MVH CA
Hans- Georg S.

Mykt fint lys, ser også ut som om musikeren legger litt av ''sjela i melodien'', Fint også med de uskarpe bygningene i bakgrunnen som forteller hvilket miljø han befinner seg i.
Åse G.

Takk for fin kritikk. Hyggelig å høre at bildet har en positiv steming og skildrer miljø. De av dere som har vært på Karlsbroa vet at det er ikke lett å ''isolere'' motivet her i menneskemyldret - noe jeg har blitt mer bevist på etter flott kritikk fra mange av dere. Ha en fin dag - hilsen Åse
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu