Storskarv
Jeg vet dette ikke er det beste storskarvbildet som har blitt vist her på dotten, men jeg legger det ut alikevel. Jeg tar gjerne imot tips på hvordan det kan gjøres bedre...
Bildet inngår i albumet Fuglebilder -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-29 19:04:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-11-29 23:08:21
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 100-300 USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger486
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_69013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Rune B.
Med den brennvidden burde du ha funnet noe å støtte kameraet mot slik at du ungikk å få bildet uskarpt pga ''camera shake''. Lukkertiden din ble rett og slett for lav i forhold til brennvidden her.

God komp i bildet og den uskarpe sjøen i bakgrunnen fremhever fjærkreet på en fin måte.

Rune
som lærte å fotografere ved hjelp av britiske foto blader og dermed ikke er helt god på den norske terminologien.
Iselin Ø.
Bra dette, syns at du er godt igang med fuglefotografering, og eneste måten å bli flink på er å øve. Ta gjerne med deg meg neste gang=) Storskarven er i sitt ''rette'' miljø og du har fått fine detaljer i drakta.

Mvh samboeren din.
Stig B.
Fint bilde av en fugl som ikke har veldig stor tålmodighet med oss som forsøker å snike oss inn på den.

Med dagens lysforhold blir utfordringen å unngå uskarphet både på grunn av fuglen og på grunn av egen bevegelse.

Synes du fikk mye ut av denne, bra gjort.

Mvh Fattern
Carsten A.
Utsnittet er bra. Skarpheten er desverre ikke god nok, 1/60 s. og 300mm er vel å tro litt vel mye på julenissen dersom en ikke bruker stativ (ett- eller trebensstativ) eller har IS (bildestabilisator), evt. en kombinasjon. Her ville vel 1600 (eller høyere) ISO antakelig vært et bedre valg (med etterfølgende støyfjerning i Neat Image). En 300mm med største åpning f/5.6 er forøvrig svært vanskelig å bruke under mange typer naturopptak. Forsåvidt er fotografens prestasjon meget bra i dette tilfelle - men bilder vurderes som kjent ikke etter vanskelighetsgraden av opptaket. Selv ville jeg ikke drømt om å få noe såpas ''nesten-skarpt'' med håndholdt 300mm og 1/60 sek. uten IS.

Her er det stor motivkontrast som det ikke er lett å håndtere. Her syns jeg det ser ut som du ikke har fått maksimalt ut av situasjonen, både forgrunn og bakgrunn (berg,sjø) ligger for høyt i nivå med partier som ikke har detaljer, dette slik bildet er presentert. Fuglen er mørk, ja, men her er det ikke godt nok skille mellom nivåene i fjærdrakten. Endel av dette kan rettes med litt intensiv bildebehandling, best om opptaket er i RAW-format. Om selve fuglen skjermes (velg fuglen og ta inverse), kan de lyse og litt slappe bakgrunnsområdene senkes og tilpasses bedre mht. kontrast, fargemetning etc. Videre kan fuglen på samme måte bearbeides med sikte på å vise en bedre separasjon i fjærdrakten. Slikt er forøvrig ikke noe annet enn helt tradisjonelle metoder hentet fra det tradisjonelle mørkerommet - dette om noen skulle finne på å bruke ordet ''manipulering'' som kommentar til noe av det jeg skriver her.
MVH CA
Stig B.
Veldig fin kommentar fra CA, gir god mulighet til å arbeide videre med, det gjelder både mht skarphet og etterarbeid. Både far og sønn suger til seg av dette :-).
Stig
Thomas B.
RB: Når det gjelder lukkertiden her, så følte jeg at jeg hadde tatt de kompromissene jeg kunne for å få lukkertiden kortest mulig, men jeg kunne kanskje ha økt ISOen enda mer. Hadde stativ med meg, men la det fra meg da det ble vanskelig å åle seg framover mot denne skye fuglen med stativ. Men der får jeg nok bare trene teknikk.

CA: Takk for en av de beste kommentarene jeg har fått her i min tid på dotten. Bildet er tatt i RAW, men jeg har fortsatt ikke lært å utnytte potensialet til formatet. Jeg skal suge til meg all den informasjon jeg kan, og se om jeg får laget en versjon 2. Jeg var i utgangspunktet heller ikke fornøyd med skarpheten, men la det ut for å få tips om hvordan det kan gjøres bedre. Når det gjelder 1600 ISO, så har jeg tenkt at det ville bli for mye støy, men jeg kan jo gjøre et forsøk.

Jeg har også bestilt meg ny tele, Sigma EX 100-300 f4. Selv om den ikke har IS, så blir den kanskje bedre å bruke.

Takker igjen for de gode kommentarene, og får prøve igjen på mandag og se om jeg får til noe bedre da.

Mvh
Thomas
Carsten A.
TB: Husk at ettbensstativ er et nyttig alternativ når trebenstativ blir for vanskelig eller sent å bruke. Selv bruker jeg ettbensstativ svært ofte, man vinner vel sånn omtrent 1-2 trinn, avhengig av hvor stødig man selv er plassert. Bordstativ er også utmerket nå man ligger på magen f.eks..
MVH CA
Stig B.
V2 ble bedre, både bakgrunn og forgrunn kom bedre fram.
Stig
Jan W.
Uansett bra prestert å få det såpass under så vanskelige forhold Thomas.

Blir nok i drøyeste laget med 1/60 sek på effektiv 480 mm brennvidde.

Jan
Svein B.
Synes dette bildet er veldig fint å få vist her, da det viser vilken problemer en lett støter på undervegs i jakten på gode fuglebilder. Her har du et flott motiv, i forsåvidt fin belysning med tanke på å få god tegning i fjærdrakten, og jevne gode farger. Men ofte blir lukkertidene i lengste laget, akkurat under slike forhold. Derfor drasser vi med oss stativ med ett eller flere bein, og betaler mange kroner for et ekstra blendertrinn eller to. Ellers er det meste sagt om bildet tidligere.

mvh
Svein B
Stig B.
V3 viser en elegant ''åler'', meg selv, i et forsøk på å ta like godt bilde som sønnen. Må nok prøve igjen senere.
Mvh Fattern
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu