Julepølse
Morosamt bilete av hesten vår, Ruski.
Biletet er teke akkuratt når Ruski skjønar kva me skal ha til jul.

Er ikkje heilt teknisk fornøgd, men uttrykket til Ruski er ubetaleleg.
Utstyr
  • Nikon
  • -
  • Blenderf/8
  • FilmtypeFuji
  • ja
  • AnnetImpulsfoto, utført uten tanke på pompøsitet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1131
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6694} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (43)
Lars-Anders M.

Morsomt bilde. Bra fanget , men allt for liten kontrast og farvemetting.
Avsluttet .

Ja du er jo litt av en morssom fyr, du må jo ha hvert kjempe glad i Ruski.
Terje J.

Ruski var ein brukshest, og det var ho fullstendig klar over.
Jorunn H.

Terje! Du provoserer dyrevenner ekstremt med de kommentarene dine og da får du tåle kritikken også.
Du sender avgårde hesten din til slakting, jeg skjønner at det gjøres, men fra det å ta et bildet idet hesten skjønner hva som skal skje og til å legge det ut på Foto.no med den underteksten du har skrevet...finner jeg fullstendig motbydelig. Tanken bak og bildet i seg er dårlig....det finnes ikke noe ''morosamt'' med dette bildet:o(((
Torbjørn V.

JH: Er du seriøs eller?!?!? Du provoserer jo dyre-uvenner med din kommentar! Tror du virkelig at en hest skjønner at den skal slaktes? Dessuten er det vel lett å se at dette må være en spøk? Kanskje vi alle skulle banke Alexander Jacobsen for å vise oss nissen som en drukkenbolt!?! HVOR ER ALLE NISSEVENNENE?


























:-)
Bertil J.

Jeg er nissevenn, forøvrig er det vel lettere dobbeltmoral å bli sur av et bilde av et gammelt øk som blir sendt til de evige kjøttmarked. Jo prate kan de, og spiser fårepølse gjør de.
Aleksander J.

Jeg, for min del, liker kjepphestepølse best.
Torbjørn: Vi møtes utafor!
Ja, Ruskis uttrykk ER ubetalelig! Morsom undertekst, spør du meg.
Dag N.

Jeg lar meg more også. Og en god latter er bra, men hvor har du rappa bildet?
A S.

Nå skal ikke jeg vikle meg inn i en dyredebatt, men når noen av kommentatorne her nevner at dyr ikke vet når de skal slaktes, så er det en stor feil. Jeg har selv jobbet med en reportasje på et slakteri, hvor jeg befant meg hver dag i en uke. Å stirre dyrene inn i øynene i det de blir ført fra båsen og inn i slakteriet, er en vond affære. Det lyser redsel og frykt av dem. Og dyr skjønner nok langt mer enn hva vi mennesker tror. Når det er sagt: Bildet er blast og kjedelig. Øynene lyser kanskje redsel, men det blir ikke noe godt bilde av den grunn.
Terje J.

Medfotografar.

Føler at eg må svare ein del kollegaer her:

Lars-Anders: Som nevnt under teknisk er eg ikkje fornøgd med den tekniske kvaliteten på biletet, men det var ikkje det viktigaste her.

Jorunn: Dersom biletet hadde hatt ein annan undertekst, hadde det vore morosamt då? I så tilfelle er det teksten, ikkje biletet, som ikkje er morosamt.

Torbjørn: Dyr skjønar meir enn du trur. Ein hund veit når det er tid for den daglege turen og ein hane veit når den skal gale.

Dag: Biletet er ikkje rappa, men teke utanfor garden ''Jansebui'' i Ållmennhagen.

Arvid: Viser til teknisk utførelse; her er det lagt vekt på andre ting.

Tilslutt vil eg berre nevne at til jul plar me ete pinnekjøt.
Bertil J.

Jeg føler også et visst behov for å få svar på mitt innlegg uten spørsmål.
Aleksander J.

Hvis ikke bildet er tatt fra en bok, er jeg julenissen.
Bertil J.

Dette kan bli spennende:Hvis AJ har rett så er jo det ganske fantete av TJ,å stjele annen manns verk,hvis han da ikke har fått bildet SITT i en bok da.Hvis derimot AJ tar feil,så er jo det en stygg bemerkning å komme med mot TJ.+at da må AJ være julenisse alltid. Jeg gleder meg til fortsettelsen.
Terje J.

Bertil: At eg unnlot å svare på ditt innlegg, var kun av den grunn at eg er enig med deg; lettare dobbeltmoral.

Aleksander: Såg sjølvportrettet ditt, og det er ikkje umogeleg at du faktisk er julenissen.
Tek det som eit kompliment at du trur biletet kjem frå ei bok.
Aleksander J.

Hahaha
Mats N.

Snart kommer det väl säl(unge)bilder också, tagna straxt innan de blir hackade...???
Kanske AJ kan iscensätta en, med sin erfarenhet till slikt (sår & blod-sminkning etc) så slipper man tro det är på riktigt..?

Torbjørn V.

TJ: Og ei ku veit når den skal drite på blomsterenga! Men det gjør den jo ikke akkurat intelligent vel...? Jeg er enig i at et dyr skjønner mer enn hva vi tror, men jeg er ganske overbevisst om at nissen--ja selve NISSEN--er mer intelligent og vet når han skal dø! Det er kanskje derfor jeg har stått her ute i kulden så lenge og ventet på AJ????

:-)
Terje J.

Torbjørn: Må ein vere intelligent for å skjønne at ein skal dø?
Avsluttet .

Uansett hva du får ut av dette bildet, stinker hele bildet.

Hvis Ruski trodde på gud, ville du være djevelen.
Terje J.

There is no devil, it's just God when he's drunk.
Aleksander J.

Hiver meg på den siste.
Dag T.

Jeg også, flott uttrykk, elendig teknikk, men jeg er også fristet til å hive meg på en eller annen kommentarer pådiskusjons-sidene om at brødrene Jansen er representanter for de siste ironikere. Greit bilde, mulig det er tatt fra en bok, men hva blitsen har her å gjøre skjønner ikke jeg. Bildet er dessuten mer enn pompøst nok.

Ellers: Det er mulig dyr vet de skal dø, men det har ikke vi forutsetninger for å vite, bortsett fra å projisere vår egen frykt og bevissthet på deres oppførsel. Hvor mange av oss kan med sikkerhet si at vi har sett et dyr eller menneske i øyeblikket de vet de skal dø ?

(skål :-)
Jens L.

so inn i gamperæva sakligt
Torbjørn V.

Uenig med det om Gud. Bortsett fra det er jo hesten antagelig død og råtten by now? Syns at lunsjen min med pølse smakte litt merkelig seigt i dag...NISSEKJØTT

:-)
Mats N.

TJ : God don´t drink, he don´t have to...not to get drunk anyway.
Och jag tror DT kan ha en poäng i sin senare sättning, personligen tror jag inte djuren har ett ''jag'' på samma vis som vi har, men vet gör jag ju inte.
För övrigt är denna bild & titel inte ett dugg ironiskt eller ens särskilt provocerande, bara ett stort tönteri!!!
Torbjørn V.

Tønteri? Hva betyr det? Nisseri?
Mats N.

God Afton, herr TV.
Tönteri kanske kan kallas ''Harry´ri'', hehe.Om jag förstått bruket av uttrycket ''Harry'' korrekt, ja så må det vara.
(Jule)nisse = (jul)tomte, men det visste du redan, hehe ;-)
MVH/MN
Jens L.

Du ser meg ut som en litt harry tomte du TV.
Carsten A.

Enig med AJ at det ser ut som bildet er scannet fra en bok eller annen trykksak, det ser unektelig ut som den eventuelle de-screeningen ikke helt har fått bort rasteret (og det ser en lettest i en editor med USM-filteret på full guffe). Men dette er jo noe Terje Jansen kan gi et klart svar på. Med andre ord: Har Terje Jansen gjort opptaket selv, eller er det scannet fra en trykksak?

Og, om Terje Jansen har gjort optaket selv, hvilken teknikk har han da brukt for å legge inn den effekten jeg omtaler?
MVH CA
Terje J.

Carsten då. Insinuerar du at Terje Jansen bedriv plagiat?

Nei, rasteret, som du kallar det, er ei like stor gåte for meg som det er for deg.
No skal det seiast at biletet vart scanna inn hjå ein bekjent av meg, H.Smedegård, og i ettertid kan ein jo setje spørjeteikn ved kvaliteten på flatbedscanneren hans.
Så effekten er på ingen måte lagt inn med vilje, men heller eit resultat av dårleg scanner.
Biletet er heller ikkje behandla på nokon måte i ettertid, då eg betraktar det meir eller mindre som ein artig kuriositet.
Avsluttet .

Vi kan jo ikke se pølsa til hesten !
Carsten A.

Terje Jansen spør om jeg insinuerer at Terje Jansen ''bedriv plagiat''. Det har jeg ikke gjort, jeg har spurt om bildet var scannet fra en trykksak. ettersom både AJ og jeg lurer på det (av grunner jeg for min del har forklart). TJ kan åpenbart ikke forklare årsaken til det som minner om raster her. Dette blir dermed stående som et litt merkelig og uforklart forhold.
MVH CA
Torbjørn V.

Jeg må si meg uenig med CA her. Terje Jansen har jo forsåvidt gitt en plausibel forklaring på hva rasteret kan være forårsaket av, det blir derfor feil å sette spørsmålstegn ved dette bildets opphav!
:-)
Avsluttet .

Javell.

No har eg aldri påstått at forholdet til bruttern, som kan vera ei oppblest klysa av og til, er av dei beste. MEN! Og dette meinar eg virkelig!!!

Såkalla dyrevener og andre sjølvgode liksom-halproffe nek sleng karamell etter karamell mot Terje, og meir enn ein såkalla hard-cunt fotograf HAR insinuert at biletet er STJÅLET!!

Neppe.

Eg hugsar enno gledja i auga til Terje når han fekk inn snapshotet av Russki på veg til pølsemakaren, og som han sa:

''Russki var ein brukshest, og det visste Russki sjølv.''

No vill vell ein del av dei såkalla skinnhellige protestera på mitt humble innlegg, og somme vil vel kansje tru at bror min, Terje, er ein sadistisk måke som likar å sjå at dyr leier naud.

På ingen måte. Terje er ein fotograf som åndar for å fange inn sekvensar på film. Det er ingen synd å vere glad for eit godt bilete.

Ellers synest eg at diskusjonen har stagnert, og vil fraseie meg all kjennskap til denne såkalla imbecile diskusjonen.

Fra og med

mvh,
Erik

no.
Terje J.

Takkar for støtten Torbjørn.

Det er jo tydeleg at Carsten ''Eg er proff-fotograf nr. 1'' Arnholm kun er ute etter å rakke ned på bileter som etter hans skjønn ikkje er perfekte nok.
Eg har sett meg lei på tekniske perfeksjonistar som turrpreikar om blending og lukketid, og legg ut det eine kjedelege biletet etter det andre.
Kan nokon fortelja meg poenget i å syna teknisk flott utførte bileter når dei er like interessanne som nakken på ei gammal geit?

Alle kan vel gå ut å kjøpa seg fotoutstyr til fleirfoldige hundretusen, for så å ta bilete av ei fluga på nært hald. Ein veit jo faen danse meg ikkje om fluga er dau eller ikkje.
Det einaste artige uttrykket du har klart å få fram på eit bilete, Carsten, er dei du har manipulert fram!
Åshild S.

Jeg er faktisk litt enig med Terje. Det må vel være rom for teknisk ikke helt komplette bilder, når motivet er fanget på en så treffende måte?

Litt krass kritikk av CA, men han ber jo litt om det selv også da...
Johannes B.

Har du scanna Wendy eller Penny bladet...
Terje J.

Takk til Åshild for forståelsen, men eg meinar Carsten bør tåle den karakteristikken.
Finst det noko kjedelegare enn eit nærbilete av ei fluga?

Takkar og for den kreative kommentaren til ballett-interesserte JohsW.
Morosamt.
Åshild S.

Å ja, Terje, det finst mye som er kjedeligere enn et fint bilde av en flue.
Men jeg savner et innspill fra CA her, det er jo litt av noen påstander som blir sett frem her.

God jul, hilsen Åshild.
Torbjørn V.

Festlig å lese kommentarene om igjen på dette bildet!
Bente-Line S.

Ja det var litt av en diskusjon. Synd ikke CA har tatt seg tid til å svare på innlegget, det blir rettet ganske hard skyts mot ham.
Når det gjelder bildet, er det jo allerede poengteret en rekke ganger at det er blast og dårlig scannet, og det er jeg enig med.
Hvorvidt hesten vet at den skal slaktes eller ikke, skal jeg ikke uttale meg så skråsikkert om, men jeg mener at man må få tro det man vil. Blikket som fotografen her har fanget kan jo stemme med at det er når hesten skjønner at hans skjebne er beseglet, hvem vet?
Bente-Line
=)
Dag T.

Ja, dette var like før det virkelig skle ut. Savner ikke den tiden gitt. Skal forresten ikke se bort fra at deler av denne diskusjonen ble fjernet på grunn av innholdet i kommentarene...
Erling K.

Artig å se igjen slike gamle bilder og diskusjoner! Bildet minner meg om at på 60-tallet trykkte noen ukeblad av og til noen bilder delvis i farger, delvis i svart/hvitt. Slik at noen farger ble gjengitt i farger, andre som svart/hvitt. Brettene på bildene kan tyde på at det er scannet fra et slikt blad.
Mvh EK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu