Hans Martin Ø.
Hei! Lurer på om det er noen som har erfaring med Sigma-optikk på Canon kameraer? Har skaffet meg et EOS 550D som jeg bla. har skaffet meg to Sigma-objektiver til. Begge framfokuserer noe aldeles forferdelig, og må inn til justering. Slik som de fungerer nå er de totalt ubrukelige. Originaloptikken har ikke skaffet meg tilsvarende problemer. Er det andre som har sammme erfaring som meg, eller har jeg vært svært uheldig? Jeg bare spør, for nå begynner skepsisen til Sigma å melde seg for fullt.
#1
#1
-
Avsluttet konto 50817
Jeg har hatt et Sigma 105/2,8 macro som jeg var strålende fornøyd med, jeg har også prøvet et Sigma 150/2,8 macro som også var meget godt optisk.

For en stund tilbake så vurderte jeg et Sigma 70-200/2,8 objektiv, og hvordan det gikk kan du lese mer om her,

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=288065

Dette var jo kun hva som er opplevet i butikken, ikke en test av noe slag.

Jeg har også fått prøve et tilsvarende objektiv fra en bekjent nå nylig, det hadde en sikrere AF, men det frontfokuserte relativt mye. Selv om jeg da fokuserte manuellt, så var det heller ikke så skarpt som mitt orginale Canon EF 70-200/2,8L USM. Det måtte blendes ned til f/5,6 før det ble like skarpt som mitt orginale er på f/2,8. Dette er heller ingen test, kun hva jeg observerte etter jeg lastet bildene inn på pc. Bildene ble tatt i RAW, og redigert via Canon DPP, det ble også brukt stativ og fjernutløser. Om du leser denne omtalen her, så ser du at det er flere som ikke er fornøyd med nettopp dette objektivet,

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Sigma-70-200mm...eview.aspx

Dette endte med at han solgte Sigma objektivet og kjøpte et Canon EF 70-200/2,8L USM objektiv i stedet, og er nå strålende fornøyd. Skal være veldig forsiktig med å påstå noe som helst her, men for min del så holder jeg meg til orginal optikk. Selv om feil også kan oppstå der selvfølgelig.

Men som sagt de macro objektivene jeg har hatt og prøvet fra Sigma har det vært meget god kvalitet på.

Tom Egil Ahlsen
#2
#2
Tom O.
Leser endel ang.dette problemet "Canon-Sigma" rundt om i verden.Mange har problemer ang fokusering,men sender både kamera og optikk inn til kalibrering og er strålende fornøyd etterpå.Tror resultatet på kvalitetsobjektivene til Sigma ikke er noe nevneverdig dåligere enn orginaloptikk.Selv har jeg Sigma 50/1,4 , Sigma 100-300/4 og en Sigma 70-200/2,8 og er kjempefornøyd.Skal jeg bytte ut disse er grunnen kun at jeg skal ha bildestabilisator i objektivene.
Mvh Tom
Hans Martin Ø.
takk for svar så langt.
Takk for svar så langt. Jeg har også sett at det har vært problemer med Canon og Sigma-optikk, men trodde ikke problemet skulle vise seg så stort. Jeg har gått til anskaffelse av 105/2.8 og 150-500/5-6.3, og begge frontfokuserer noe aldeles forferdelig på AF. 105/2.8 har jeg i alt vesentlig brukt manuelt med fremragende resultat. På AF må dette objektivet blendes ned til 11 før motivet havner i fokus, og det er ikke akseptabelt. For det andre objektivets del er resultatet enda verre. Som dere skjønner er jeg rimelig frustrert, for det var ikke dette jeg hadde ventet meg. Ikke minst med tanke på alle testene og billedresultatene som ligger ute på nettet. Så min tro på Sigma har fått en knekk, selv om optikken deres er aldri så skarp (med rett fokus).
#3
#3
Bård R.
Jeg har tre Sigma-objektiver som jeg bruker på EOS 7D: 30/1.4, 50-150/2.8 og 80-400/4.5-5.6. 30mm og 80-400mm har begge helt nøyaktig fokus, bedre enn noe Canon-objektiv jeg har. 50-150 frontfokuserte så mye at det var ubrukelig. Sendte det tilbake og fikk det justert (reparert?) og det er nå blitt et kjempebra på avstander over 2 meter. Under 2 meter frontfokuserer det fortsatt litt, men jeg bruker det ikke på denne avstanden så det spiller ikke så stor rolle.

Jeg bruker disse med fokuskompensasjon satt til -1 på 30/1.4 mens de andre er satt til 0. På min Canon 50/1.4 må jeg bruke +15 og min 17-55/2.8 trenger -8.
Hans Martin Ø.
Takk for det.
Takk for det, Bård. Har jo skjønt etterhvert (er litt tunglært!)at dette er et problem ved å bruke 3.partsoptikk på Canon. Desverre finnes ikke funksjonen for fokusjustering i 550D`n som jeg bruker. Objektiver og kamera går derfor til Camera & Videoteknikk for justering. Litt tungvint, men forhåpentligvis blir resultatet bra. Har hatt lyst på Sigma 8-16, men den lysten har avtatt litt. Men noe særlig alternativ til dette objektivet er vanskelig å finne, så jeg får se hva jeg gjør. Til Slutt: Alt var ikke bedre før, men vi slapp iallfall slike problemer. ;-)
Bård R.
Jeg synes ikke det er et problem med tredjepartsoptikk på Canon-hus, men det er nok mulig at kvalitetskontrollen hos enkelte produsenter ikke er like bra som Canons. Har brukt objektiver fra både Sigma, Tamron og Tokina på EOS 300D, 20D og nå på 7D og med unntak av 50-150/2.8 har alle vært problemfrie. Etter justeringen er 50-150/2.8 kanskje det skarpeste objektivet jeg har, minst på høyde med Canon 17-55/2.8.

Håper dine også blir bra når du får dem justert.
Hans Martin Ø.
Jepp.
Regner med at jeg kommer i mål kvalitetsmessig etterhvert, men du har nok rett i at kvalitetskontrollen står litt tilbake å ønske. Sigma har fått en del pepper på nettet for manglende sluttkontroll, og det er jo litt synd med tanke på hva de kan tilby av optikk. Når det gjelder bruk av 3.partsoptikk, så har jeg ikke hatt noen motforestillinger mot det tidligere. På 70- og 80-tallet brukte jeg optikk fra både Tamron, Sigma, Vivitar og Soligor med helt greit resultat, så "piratoptikk" er ikke ukjent for meg. Ønsker dere alle en fin fotohøst.
Åpne uskalert versjon i eget vindu