-
Avsluttet konto 70155
Gikk inn på nettet for å se pris på denne. Adobe store ga meg en pris på 199 euro for studenter. Men er ikke dette en som tross alt koster flere tusen kroner her hjemme. Og hvordan får de sjekka dette med student og ikke student på nettet når man bestiller.
http://store2.adobe.com/cfusion/store/html/index.cfm?even...LS-EDU-EU#

Håkon
http://www.flickr.com/photos/photoberger/
#1
#1
Erling B.
Du må kunne bevise at du er student.
Såvidt jeg husker må du ha epost hos en godkjent skole og i tillegg maile studentbevis.
-
Avsluttet konto 70155
Finnes det ikke en annen måte å kjøpe dette programmet til en rimelig penge, på enn å være registrert som student hos en godkjent skole.Over 8000 kroner er en ublu pris.
Unga til søstera mi går jo på sykepleierhøyskolen. Men det holder kanskje ikke.
Kan man kanskje låne en cd med CS5 på av noen som har den og dermed laste inn den på min mac

Håkon
http://www.flickr.com/photos/photoberger/
Frode A.
Håkon B skrev:
Finnes det ikke en annen måte å kjøpe dette programmet til en rimelig penge, på enn å være registrert som student hos en godkjent skole.Over 8000 kroner er en ublu pris.
Unga til søstera mi går jo på sykepleierhøyskolen. Men det holder kanskje ikke.
Kan man kanskje låne en cd med CS5 på av noen som har den og dermed laste inn den på min mac

Håkon
http://www.flickr.com/photos/photoberger/


Å låne CD er jo lisenstyveri.. Dessuten må du registrere med nøkkel som sjekkes på nettet.

En del fortoklubber har avtale slik at dersom du er medlem og har gått et kurs, vil du kunne kjøpe til ca studentpris.

Du kan jo også kjøpe fra utlandet, kanskje ikke helt slik Adobe vil ha det, men da kjøper du jo en lovlig lisens.

frode

Morten S.
Ellers så kan du abonnere på det for 362,50kr per mnd (hvis du abonnerer for 1 år) med oppgraderinger inkludert når det kommer nye versjoner. Og 1mnd trial er gratis, hvis du ikke har benyttet deg av det allerede.
-
Avsluttet konto 70155
Tor H.
Det er det programmet koster..
Om prisen er ublu? Vel vel, for de som lever av dette synes jeg ikke 8000 er mye å legge i en arbeidsplass. I min verden betaler jeg mye mye mere i årlige opppdateringer. Til hobbybruk hadde jeg ikke giddet.
-
Avsluttet konto 70155
For de som lever av foto så er det ikke så galt. Men 99,99999999999999999 % av brukerne gjør ikke det

Håkon
http://www.flickr.com/photos/photoberger/
Morten S.
Da er vel alternativene Photoshop Elements til 800kr eller GIMP 2 som er gratis. Vet ikke hva som er begrensningene i Elements. GIMP kan få til mye av det samme som PS men mitt inntrykk er at det kreves langt mer arbeid hvis det skal bli like bra som PS, mangler f.eks en skikkelig selection tool i GIMP.
Thorbjørn R.
1
Elements
Etter min mening ligger den vesentligste begrensningen i at en rekke av funksjonene kun fungerer i 8bit og ikke i 16bit. Ved vesentlige justeringer av toneforløp kan dette få merkbar betydning. Gjør du disse justeringene i rawkonverteren, f.eks DPP (hvis du bruker Canon), så har ikke dette noen betydning. Ellers så har CS5 et større utvalg filtre og andre funksjoner, som man kun bruker ytterst sjelden (ihvertfall gjelder dette meg). At PSE9 tilbyr layer mask (i motsetning til tidligere versjoner) er et stort framskritt.

For de aller fleste, meg selv inkludert, så innebærer ikke PSE noen reell begrensning i muligheten til å etterbehandle bildene.


http://www.haagensenfoto.no
Bjørn J.
Men 99 prosent av de som vil ha Photoshop kan klare seg lenge med Elements....
Hva er det med Photoshop du vil ha som du ikke kan gjøre i Elements?
Tor H.
2
Sant nok :)
Men skal du kjøpe spade eller gravemaskin for å rote litt i hagen...
Det siste er morsomere men koster gjerne noe mer:)

Mange av de 99,99999999% dveler ikke i to sekunder over å kjøpe et gromt objektiv til 8000,- mens en programvare som er en usynelig ting som du pakker inn i datamaskinen virker å være tyngre å svelge.

Hvis alle PS brukere hadde kjøpt programvaren hadde den kanskje bare kostet 6000,- Hvem vet!

Jeg har prøvd demoversionen jeg også, men klarte ikke å gjøre noe bedre en jeg gjør med Elements.
Som rettroende Nikonbruker gjør jeg 90% med NX2 og har vel egentlig ikke vurdert CS engang.
Carl Jørgen R.
Jeg kan ikke se at det er en ublu pris. Dette er et verktøy for profesjonnelle og lager seg ikke selv. For de som ikke har behov for proffversjonen så finnes det et fullgodt forbruker alternativ i elements versjonen. Dette ser jeg som helt synonymt med Bosch sine blå elektroverktøy, koster skjorta og litt til - men har de kvalitetene en profesjonell har behov for.

CJR
#2
#2
Jan S.
Alternativet er jo rimelig enkelt:

- meld deg opp i et fag/kurs og få studentbevis. Husk dette er ikke eneste sted du får rabatter for å være student... :)

Mvh,

Jan - den evige student!
#3
#3
Størker M.
Håkon B skrev:
hvordan får de sjekka dette med student og ikke student på nettet når man bestiller.


Har du lest hva Adobe selv skriver?
You will need to provide a valid copy of academic identification in order to purchase from the Adobe Student, Teacher or Education Institution Stores. Identification can be sent online or by email. You will receive your products only after your identification is validated.
http://store1.adobe.com/cfusion/store/html/index.cfm?stor...moid=FCRWP

På norsk: De tar bestillingen, men ordren din blir satt på vent til du har sendt dem bevis på at du kvalifiserer til å handle i Education Store.

Jeg kvalifiserer som "teacher" i Adobe Education Store og har handlet der på den måten flere ganger (LR2, LR3, CS4, CS5). Funker smertefritt, kjapp shipping via UPS og selger fikser tollklarering etc. hvis du kjøper programmet på fysisk medium istedenfor som nedlasting. Når ordren er godkjent og summen trukket fra kredittkortet tar det under ei uke før man får en telefon med spørsmål om når/hvordan man ønsker pakka levert.

Det som er litt interessant er at man får ikke Education Store-rabatt på oppgraderinger, de koster det samme som for vanlige lønnsslaver. Så det er omtrent like billig å kjøpe full lisens på ny versjon som å kjøpe oppgradering. Det kan vel ha noe å gjøre med at ordningen med studentpriser nok er tenkt å funke etter pusherprinsippet: Få folk hekta på produktet ditt tidlig og på en billig måte, så fortsetter de å kjøpe det til full pris seinere

--
Her burde det stått noe kort og fyndig
Åpne uskalert versjon i eget vindu