Hans Martin Ø.
Hei!
Jeg kjøpte i høst et brukt Canon EOS 50D, samt et Kingston 600x CF-kort, som så langt har fungert upåklagelig. For tre-fire uker siden gikk jeg til anskaffelse av et Transcend 600x CF-kort, og da startet problemene. Kortet klarer ikke å overføre mer enn et eller to bilder automatisk, før jeg får opp feilmelding. Feilmeldingen sier at det ikke lar seg gjøre å overføre bildene til angitte mappe, og når jeg går inn og sjekker på datamaskinen ser det ut som kortet har begynt å lage undermapper for hvert enkelt bilde og fått problemer. Kortet er nå sendt i retur, men jeg lurer på om andre har hatt samme problemet. Kameraet er oppdatert med nyeste programvare, jeg formatterer kortene i kamera før bruk, og bruker EOS Utility til billedoverføring. Bruker kun RAW-format. Har aldri hatt dette problemet før, hverken med SDHC-kort eller CF-kort.
Mvh. Hans M. Øvre
#1
#1
Olav H.
Ikke helt den samme problemstillingen, men jeg har trøbbel med Kingston 600x CF-kort også. Det er i forbindelse med overføring av filer (NEF og JPEG) med en Transcend RDF8 USB 3.0 kortleser til 2 Windows maskiner. Trøbbel med to forskjellige maskiner som bruker to forskjellige Windows drivere. Har testet på 2 Transcend kortlesere, og samme problem eksisterer på begge. Jeg kan skrive og lese til Kingston kortet hvis kortleseren er koblet til en USB 2.0 port, men kun skrive hvis tilkoblet en USB 3.0 port. Ikke problem hvis overføringen skjer via USB 3.0 direkte fra D800 kamera. Andre kort enn Kingston 600x fungerer utmerket.
Hans Martin Ø.
Thanks!
Det med ulike USB-versjoner har jeg faktisk ikke tenkt på, men jeg tror ikke feilen ligger der. Og det av den enkle grunn at jeg alltid har latt kortene sitte i kameraet, og brukt kabel mellom kameraet og en av usb-portene på pc`n ved overføring. Dette har fungert med begge speilrefleksene jeg har og med alle øvrige kort jeg bruker. Det nevnte kortet har iallfall gått i retur for bytte så får vi se hva som skjer. Ergelig er det uansett.
Åpne uskalert versjon i eget vindu