Lars-Anders M.
Det kommer ikke å bli mange bilder de får kopiere fra digitale filer.
Jeg kenner en som hatt digitalkamera i 3 år . Han har enda ikke tatt frem en kopi.Det er best å vise bilder på en monitor syns han. Jeg tror fotohandlen kommer å merke dette snart.

Vad tror dere?
#1
#1
-
Avsluttet konto 1749
Din venn er nok ikke representativ for alle digitalkamerabrukere. Praksis viser at du tar feil. Fotohandlerne har blitt flinkere til å vise hvilke fordeler du har av å få laget kopier av dine digitale bilder, og disse tjenestene øker nå kraftig etter å ha ligget på labert nivå tidligere.
Lars-Anders M.
Nå har det gått ett år siden jeg skrev dette innlegg. Jeg tror att jeg hadde rett i att det skulle bli mindre kopierte blider. Hadde jeg ikke rett?
Robin B.
Tenk på følgende når du bruker film må man få kopier av hvert bilde, med digitalt kan man velge bort de dårlige bildene. Men fra å ta 3 bilder i et familieselskap tar man nå 20 bilder og får mer enn 3 gode bilder. Om litt tror jeg at det går litt flere bilder enn før igjennom digital labbene men de leverer færre teknisk sett dårlige bilder, folk blir da mere fornøyde og tar flere bilder da man føler at man slipper å betale for vrakene slik man måtte før. Dette er bare spekulasjoner, men jeg har vanskelig for å se at labbene bare legger seg ned for å dø uten kamp.
MHO
Håkon E.
Hos visse labber trenger man ikke å betale for de dårlige bildene... Men folk flest er så ukritiske i forhold til den tekniske kvaliteten på bildene at jeg tror neppe noen har reagert på at de digitale blir så dårlige. Nye digitale minilabber leverer vel heller ikke flere dårlig kopierte bilder enn analoge labber?

Problemet er mer at det er for mye tiltak å få digitale papirbilder. Med digitalt kan man se bildet på kamera, og på skjermen. Da har mye av spenning forsvunnet, og terskelen blir for høy til at man gidder å bestille kopier. Men folk har jo faktisk bilder i album, og de kommer ikke til å slutte med det. Når det blir enkelt nok å bestille digitale papirkopier, kommer folk til å gjøre det.

Det som er litt festlig er at mange fremdeles ikke er så kritiske, de bestiller gjerne alt som er på kortet.

Audun S.
Før fikk labbene fremkalle og kopiere alle filmene, slik at folk fikk sett bildene sine. Nå ser folk bildene sine på kameraets skjerm eller de blir lagt inn på en PC (som kanskje krasjer med tiden). Noen bilder skrives nok ut på skrivere av ymse slag. Labben taper oppdrag.

En ting som forudrer meg litt er hvordan jeg ble møtt av markedsansvarlig hos Preuss Foto Postservice, da jeg etterlyste profilering og poser tilpasset E6-fremkalling, altså en enkel markedsføring av dette produktet. Dette var i etterkant av nedskjæring på personellsiden. Men det var visst ikke så interessant.
Tom Just O.
Jo, du fikk rett....

'Alle' har nå et digitalkamera. Langt flere enn de som fotograferte analogt 'bruker' sitt digitalkamera. Sist 17. mai var et godt eksempel på dette, som en her viste til. Mange vet ikke at det går an å få utmerkede papirkopier på vanlig fotopapir fra sine digitale filer! 'Ingen' (nesten) ser ut til å få bestemt seg for hvilket bilde de skal kopiere til papir........(Huff, det er jo så dyrt!)


I mellomiden dør kua. Labbene sier opp folk og Kodak går dårligere enn noen gang...

I Helsingfors hadde en av byens ledende fotoforretninger en kampanje der de stoppet folk (oftest turister) de så med et digitalkamera i hendene på gaten utenfor butikken og tilbød dem en gratis papirkopi bare for å vise folk 'hva de kan få'. Kampanjen vakte såpass oppsikt at den kom i avisen (Helsinki Sanomat). Hvor stor suksessen var vet jeg ikke. Jeg har hørt rykter om tilsvarende kampanjer i andre byer. Bl.a. Praha.

Det er synd for papirkopier på fotopapir er langt å foretrekke kvalitetsmessig fremfor ink-jet prints.

Men labbene bør nå kjenne sin besøkelsestid. Tiden med masseproduksjon av småkopier er forbi. De bør være med på å løfte opp den fotografiske opplevelse og tilby større kopier av bedre kvalitet tilsvarende billig som de gamle 9 x 13 cm. Ellers dør de ut og vil forsvinne. I Helsingfors fikk jeg 18 x 24 cm kopier for 1 Euro stykket hos Stockmans. Topp kvalitet. Tilsvarende tilbud leter du forgjeves etter i Norge.
Lars-Anders M.
Det ble som jeg trodde. Takk.
#2
#2
-
Avsluttet konto 26199
Se Toralf Sandåker sitt svar langt oppe i tråden.

Generelt forholder vi oss til bilder som før. Tidligere var det få, utenom de ivrigste entusiastene, som rigget opp diasframviseren og viste fram sine mesterverk på skjerm i den mørkelagte stua. Hvorfor benytte et teknologisk mellomledd når vi kan betrakte små papirkopier som kan gå rundt fra hånd til hånd i sofaen, og som vi likevel kan lagre i skoesker og føle at vi har en viss orden? Eller til og med putte i øyeblikkelig tilgjengelige album uten av/på-knapp?

Uansett hvor mye teknologi digita fotografi har bragt oss, synes det som om vårt forhold til bilder og bildebruk ikke er særlig foandret -- det er bare blitt sterkt utvidet. Dessuten er ikke markedet foreløpig oversvømt med enkle digitale trykk-på-knappen-kameraer for husbruk generelt. Men det kommer.

10 x 15 cm papirkopier er nok ikke et utdøende fenomen, snarere tvert imot. Dette styrkes også bl.a. av det faktum at salget av bilderammer (fotorammer) ikke har gått ned.

Et annet interessant spørsmål er: hvem skal framstille bildene fra digitale medier? Fotohandelen (med sin tillit til faglig kvalitet), eller fotokiosker hos matvarebutikken i supermarkedet (finnes der folk ferdes)?
Åpne uskalert versjon i eget vindu