Hans Martin Ø.
Hei!
Noen der ute som har hatt problemer med Canon EOS 70D og AF? Har et tre måneder gammelt hus, som gir uskarpe bilder uansett optikk, blender eller AF-metode. Det eneste som ser ut til å virke er live view og fokus via tutchskjermen, noe som er særdeles upraktisk ved håndholdt fotografering. Bildene blir ikke bedre av stativ, blender 8 eller 11, og fjernutløser. Et søk på nettet viser at det er ganske mange som har problemer med nettopp AF på denne modellen. Mitt gamle 50D gir for øvrig knivskarpe bilder, både i JPEG og RAW.
Hans M. Øvre
#1
#1
Per N.
Hei Hans Martin

Har kamerahuset noen gang levert "bra " bilder , eller er det noe som har oppstått nå ?
Er det tre mnd. gammelt , finnes det vel en garanti , slik at det skulle vel bare være å kontakte butikken med tanke på service .

mvh
Per N.
Hans Martin Ø.
Hei Per!
Jeg tok en prøvefilm like etter kameraet var kjøpt inn, og fikk en liten mistanke om at ikke alt var som det skulle. Men siden kameraet var helt nytt og ukjent, la jeg ikke så mye vekt på akkurat de bildene. Av ulike grunner ble kameraet liggende ubrukt i kamerasekken, før jeg plukket det fram for ei ukes tid siden. Kameraet blir nå sendt inn til Serviceproffen for utprøving og eventuelt bytte eller reparasjon, noe jeg regner med garantien dekker. Ellers vanskelig å si hvor problemet ligger, for jevnt over virker bildene softe eller diffuse og blir ikke noe særlig bedre i billedbehandlingen. Har sett på nettet at andre har hatt problemer med uskarpe bilder på nettopp dette huset, så..... De eneste "bra" bildene jeg har fått er noen prøvebilder jeg tok for å teste ut Live view og fokus via tutchskjermen (det såkalte dual pixel opplegget).
#2
#2
Frode S.
Hva skjedde videre her? Har du fått igjen kamerahuset? Har de fikset noe eller har du fått nytt? Fortell! Jeg sliter litt med det samme problemet og tenker å returnere kamerahuset for reparasjon...
Hans Martin Ø.
Hei Frode!
Kameraet er på vei tilbake fra Serviceproffen nå, men jeg vet ærlig talt ikke hva de har gjort. Fikk en SMS om at kameraet var ferdig, og ingenting å betale. Inne på nettsidene deres stod det bare at de hadde testet ut AF, og at den lå innenfor Canon`s toleranser. Hva nå enn det måtte bety. Men siden de ikke skulle ha noe for servicen, regner jeg med at ett eller annet må de ha funnet. Regner med å ha kameraet i hende 2.mai, og da kan jeg komme tilbake til deg etter å ha testkjørt det. Men denne gangen skal jeg kjøre paralell test opp mot et 50D hus jeg har, så får vi se.

Hans
Frode S.
OK. Håper du holder tråden oppdatert på saken. Jeg tenker at jeg stikker inn til JapanPhoto med mitt nå med det samme så får de se på det.
Hans Martin Ø.
Problemer med 70D.
Hei Frode!

Da har jeg fått kameraet tilbake, og det eneste Serviceproffen har gjort er å teste AF og konkludere med at den ligger innenfor Canons toleranser. Jeg tok en rekke testbilder i dag, paralellkjørt opp mot EOS 50D. Brukte stativ, ekstern utløser, og der fokuspunkt var likt for begge kameraene, og 17-40/4L og 70-200/4L. Mest landskapsbilder tatt i RAW, og "landskap" med skarphet 6. ISO 100 & 200. Blender fra 4 til 13.

Da bildene kom opp på DPP ble jeg meget skuffet, fordi resultatet var som tidligere og vesentlig dårligere enn 50D. Tok nye bilder, denne gangen både jpg og raw, på frihånd rundt huset og med ulike fokusmåter. Samme resultat, men så kom det interessante. Bildene som virket totalt håpløse i DPP ble mye bedre når jeg viste dem i Windows Fotovisning og Windows Media Center. Og to utskrifter i A4 på semiglossy papir viste nesten inge forskjell mellom kameraene, vel og merke etter billedbehandling. Jeg har forøvrig oppdatert DPP til siste utgave.

Dette er til å bli gal av, men jeg begynner å tvile på at AF er problemet. Har sendt en ny mail til Serviceproffen, samt kontaktet Canon via mail, så får vi se hva de svarer. Det er iallfall nummeret før jeg gir opp Canon og går over til en av konkurrentene.

Mvh
Hans
Frode S.
Det lover ikke bra...

Jeg leverte inn mitt 70D til Japan Photo i Bergen hvor jeg kjøpte kameraet. Spent på hvilken tilbakemelding jeg får, men jeg har foreløpig god magefølelse. Jeg handler alt mitt fotoutstyr hos dem og er svært tilfreds med folka som jobber der og servicen de har ytt så langt :)

Jeg tenker at hvis det ikke blir bedre så vil jeg returnere det. Jeg har 5D Mk III og kjøpte 70D som backup kamera hvor dette er påkrevet (bryllup/andre sammenkomster, portretter og denslags oppdrag). Hvis ikke fokus blir bedre med stor blenderåpning så er det helt ubrukelig for meg. Canon kan gjerne få det tilbake om de synes det er innenfor deres toleranser. Jeg vil gjerne ha 70D, men da må det virke!

Frode
Hans Martin Ø.
Enig i det siste!
Kan ikke si meg annet enn enig. Det jeg har oppdaget er at bildene fra EOS 70D aldri blir helt skarpe i DPP, selv med full oppskarping av RAW-bildene. Viser jeg bildene i Windows Fotovisning eller Windows Media Center er de skarpe nok. Har siste utgave av all software fra Canon.

Jeg skrev ut to bilder, samme motiv, tatt med begge kameraene. Skriver Canon MG8250. Det første bildet tatt med 50D, bl.11, selektiv AF, og oppskjerpet fra 6 til 8 i DPP. Det andre bildet tatt med 70D, bl.13, selektiv AF, og oppskjerpet fra 6 til 10. Samme fokuspunkt på begge kameraene. Bildene ble så like at det var vanskelig å skille dem fra hverandre, og de var begge skarpe og fine. Men i DPP ser bildene fra 70D helt håpløse ut. Frustrerende!!

Hans
-
Avsluttet konto 18310
Canon 70D og AF
Hei!

Jeg er storfornøyd med AF på min Canon 70D - spot on. Har fått utmerkede resultater med Canon EF 100mm 2.8 L IS USM Macro og med Canon EF 70-200 4 L IS USM. Begge er svært skarpe på full åpning. Live view har jeg ikke testet enda, men de andre AF-moduser synes å treffe meget bra.

Jeg har Canon DPP, versjon 3.13.45.0 og Lightroom 5.4, og ser ingen forskjell på skarpheten når bildene er ferdigbehandlet. Hvorfor du opplever dette problemet er interessant. Sjekk dette bildet som er tatt med macroobjektivet på full åpning http://static.foto.no/linkeddata/portfolio/images/105225_orig.jpg
Åpne uskalert versjon i eget vindu