Lars-Anders M.
Er det ikke nulig å kalibrere en Tft skjerm med adobe gamma? Jeg får det ikke till!

L-A M
#1
#1
Knut Ådne F.
jeg får d til...
Torbjørn L.
går helt fint her og. koser meg faktisk stort med min nye syncmaster 191t :) 19'' lcd er digg.

torbjørn
Birna R.
jeg kjørte hardwarekalibrering nettopp på en slik skjerm for en kompis. han hadde hadde kalibrert med adobe gamma og alt så forsåvidt greit ut, men han fikk ikke bildene sine til verken i Bibble eller i PS og ba derfor om hjelp.

det var et tankevekkende sjokk å se hvor langt vekk fra sanne farger adobe gamma-basert kalibrering kan gi. må si at jeg ikke har sett så store avvik på CRT-skjermer som på LCD-skjermer. Prøv *ikke* å bruke en LCD-skjerm til seriøs bildebehandling uten en foregående hardware-basert kalibrering (Color Spider eller liknende), du kan havne langt utpå jordet og vel så det.
Jan M.
Sier du at CRT-skjerm er å foretrekke fremfor LCD??
Birna R.
Det er å forenkle alt for mye. Bra LCD-skjermer er mer enn gode nok for bildebehandlingen, men problemet er som nevnt kalibreringen. Og til seriøs bruk må du ha tilsvarende god kalibrering av en CRT-skjerm også, så man ender samme sted uansett. Forskjellen er vel helst at Adobe Gamma kan holde ganske langt med en CRT-skjerm, men til LCD er den ikke no' særlig.
Jan M.
Jeg spør fordi jeg har en 17 viewsonic som jeg vil bytte ut. Dette fordi jeg må ha en større skjerm (begynner å se litt dårlig). 19 LCD er adskilllig mer kostbart enn hhv 19 eller 21 CRT skjerm. Dersom det er slik at CRT skjermen er like bra som LCD til bildebehandling, så kjøper jeg heller en 19 eller 21 CRT-skjerm
Birna R.
En god CRT er minst like god for bildebehandling som en LCD-skjerm av tilsvarende dimensjon, kanskje enda bedre faktisk, men vil gi et mer lyssvakt bilde og mindre plass til detaljer i skjermflaten. En 19 LCD tilsvarer en 21 CRT omtrent i praksis.

Du kommer ikke unna spørsmålet om kalibrering uansett hva du velger. ICC-prfoler fra leverandører eller lastet ned fra nettet er bare et startpunkt og seriøs bildebehandling krever mer enn dette.
Lars-Anders M.
Takk til dere alle. Da skjønner jeg litt mer av problemet. Jeg har nå bare brukt Autoinnstillingen på min Compac 1720-skjerm. Da jeg skriver ut på min Canon s600 skriver er det ikke så stort avik fra det jeg ser på skjermen. Men helt likt er det ikke.

Jeg kan sikkert leve med detten.
Åpne uskalert versjon i eget vindu