Per Ove H.
Får feilmelding om manglende forbindelse mellom objektiv og kamera og får beskjed om å rense kontaktene. Hvordan renser man best kontaktene på objektivet? Kamera er Canon 5D mk2 og objektivet er EF 24 - 105 som er ca 10 år gammelt. Andre objektiver som EF 200 og EF 16-35 fungerere helt uten feilmelding fra kameraet.

#1
#1
Per Ove H.
1
Leste en eldre tråd om temaet og fant ut av det. Apotekets plasterfjerner som består hovedsaklig av heptan og isopropanol ser ut til å ha løst problemet.
#2
#2
Ove H.
1
Vet ikke om du har fått ordnet dette men det er også problemer med en kabel/flexcable som ryker innvendig.
Per Ove H.
Takk for interessant innspill. Testet i dag og fant ut at objektivet fungerer når det brukes nær full vidvinkel (24 - 28), men allerede fra ca 35 mm får jeg feilmelding. Jeg regner med at det må inn til reparasjon, og at det ikke er noen enkel løsning på dette.

Mvh
POH
Kent H.
1
Dette har høyst sannsynlig ingenting med kontaktene å gjøre. Mest sannsynlig en ødelagt flekskabel som nevnt tidligere. I så fall må blenderenheten byttes (om man gjør dette på offisielt verksted). Dette er dessverre en kostbar reparasjon, regn med at det vil koste minst 4-5000kr hos norsk ASF.
Per Ove H.
Har desverre oversett denne meget gode tilbakemeldingen. Din diagnose og ditt prisoverslag stemmer svært bra. Har nettopp fått det tilbake fra verkstedet som skiftet blenderenheten.

Mvh
POH
Åpne uskalert versjon i eget vindu