Erik F.
5
Hei alle sammen.

Vi har en utfordring med konkurransereglene for "Månedens bilde".
Etter diskusjoner her på forumet for noen måneder siden, la jeg inn en regel om at bildene i konkurransen ikke kan være publisert på foto.no tidligere.

Den regelen viser deg seg umulig å håndheve, rett og slett fordi det ligger hundretusenvis av bilder her, og vi har ingen automatisk mulighet for å forsøke å matche dem.

Derfor tar jeg bort den regelen igjen, gjeldene fra neste måned.
Jeg beholder regelen om forbud mot vannmerking, signatur osv.

Det hadde vært best om vi kunne sikre full anonymitet fram til avstemningen var over, men det lar seg dessverre ikke gjennomføre, og da er det bedre å ta den bort. Så blir det likt for alle.

Grunnen til at dette kommer opp nå, er at denne måneden hadde vinnerbildet blitt publisert i bildekritikken, og måtte derfor dikvalifiseres. Det er svært beklagelig, og jeg ønsker ikke at noe slikt skal skje igjen.

Det har også kommet en kommentar på regelen om at vi forbeholder oss rett til å bruke bilder som har fått poeng i avstemningen, i annonserting av framtidige konkurranser. Der er det to ting det pekes på:
1) vi offentliggjør ikke hvilke bilder som har fått poeng, så innsender kan ikke vite det
2) Dersom fotografen ønsker å selge eneretten til bruk av bildet, går ikke det når vi har visse rettigheter i 5 år.

Jeg skal prøve å få ordnet så det offentliggjøres hvilke bilder som har fått poeng. Når det gjelder salg, så er vi ikke vanskeligere enn at dersom en bruker selger eneretten til bruk av bildet, så kontakt oss, så tar vi bort dette enkeltbildet fra vår bruksrett. Jeg er klar over at dette er en svært uformell måte å gjøre det på. Det blir en gentlemans agreement. Men nå er det i hvert fall publisert her, så det kan dokumenteres i ettertid hvis det skulle bli nødvendig.

Andre forslag til løsninger på disse to utfordingene mottas med stor interesse og iver :-)

Kjør detbatt!

Vennlig hilsen
Erik redaktør
#1
#1
Walter S.
2
Erik F skrev:

...Etter diskusjoner her på forumet for noen måneder siden, la jeg inn en regel om at bildene i konkurransen ikke kan være publisert på foto.no tidligere.

Den regelen viser deg seg umulig å håndheve, rett og slett fordi det ligger hundretusenvis av bilder her, og vi har ingen automatisk mulighet for å forsøke å matche dem.

Derfor tar jeg bort den regelen igjen, gjeldene fra neste måned.
Jeg beholder regelen om forbud mot vannmerking, signatur osv.
...


En meget klok avgjørelse.

- Denne bestemmelsen kom som en overraskelse på meg (og jeg har vært her siden 2008) i Januar-konkurransen - og jeg er sikkert på at denne bestemmelsen IKKE var der før den tid (eller så har jeg bare lest vilkårene en gang for lenge siden og handlet deretter).

- Jeg måtte trekke ut mine 3 bidrag nettopp p.g.a. det. Etter dette har jeg ikke deltatt, mest fordi jeg har over 1000 bilder i Portfolioen (satt inn via BK) og at jeg selv - etter 9 år - ikke har oversikt over publiserte og ikke-publiserte bilder lenger. Dessuten er det hos meg slik at det siste bildet alltid er det "beste" - og det blir selvfølgelig lagt ut i BK.

- Ta med EXIF i regelen som du tar med om forbud mot vannmerking og signatur. Selv har jeg ingen EXIF-leser, men jeg vet at det finnes,
.

Mvh,
Walter"A picture a day, keeps the shrink away"
#2
#2
Bård Ivar F.
Erik F skrev:

.....Det har også kommet en kommentar på regelen om at vi forbeholder oss rett til å bruke bilder........
.....vi har visse rettigheter i 5 år.


Hvis det er slik at foto.no arrangerer uhøytidelige fotokonkurranser......sliter jeg med å forstå at dere ønsker å "lure" til dere noen form for rettigheter.....???

Alt er så mye enklere hvis dere holder "pølsene" i butikken og kun legger til rette for den kreaktive fotograferingen på dotten....

http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
Erik F.
3
Hei Bård.

Vi prøver ikke å lure til oss noen rettigheter. Men det er veldig vanskelig å for eksempel offentliggjøre vinnerbildene hvis vi ikke har rett til å publisere dem. Så kan man stille spørsål ved de 5 årene. Det er rett og slett bare fordi vi av og til har lyst til å reklamere internt for konkurransen, og da er det fint med noen illustransjonsbilder. Det er litt vanskelig å måtte innhentet rett til å bruke det hver gang, så derfor har vi en slik klausul.

Hvis det skaper problemer for noen, er det som sagt bare å si fra, så sier vi fra oss retten til å bruke det enkeltbildet.

Men rett til å publisere det på foto.no i forbindelse med konkurranser, det må vi ha for å kunne avholde konkurransen.
#3
#3
Camilla S.
savner poengoversikt
Vil det komme en form for poengoversikt for 2017 i konkurransen?
Erik F.
Vi forsøker.
Det er en funksjon for det, men jeg er litt usikker på om den virker. Vi har planer om en hovedpremie for 2017, så bli med hver måned for å sanke poeng :-)
Åpne uskalert versjon i eget vindu