Tommy A.
bildebildebilde
Noen som har kjennskap til dette objektivet?
Jeg kjøpte dette for noen dager siden, og er vel klar over at det ikke er den skarpeste optikken en får tak i etc.
Problemet er fokusområdet, jeg kan ikke stå lengre unna enn 1,5-2m, noe som jeg ikke visste når jeg kjøpte det. Hadde jo vært ok å kunne få ta bilder med større avstand til objektet.
Det sitter på et M42 adapter og dette har mindre diameter enn de andre objektivene jeg har. (se bilde sammen med Nikon 85mm) Ikke at jeg tror det har noen innvirkning på fokus, men må spørre.

Er det mulig å øke fokus avstanden?

Edit: Brukt med NIkon D810
Nøkkelord:
#1
#1
Tomas W.
Det er vel vanskelig å øke opptaksavstanden. Langt lettere motsatt vei ved bruk av mellomringer. Nikon er særlig vanskelig da det er et av de kameraene med lengst registeravstand. Løsningen vil evt. være et adapter som "bygger mindre"
( i tykkelse ), hvis det finnes.


mvh twTommy A.
1
Har funnet ut av det, snakket med han som solgte meg objektivet, viste seg at det visstnok satt et glass i adapteret som han hadde fjernet. Jeg googlet litt og fant ut at det er dette glasset som gir "infinity" focus.
Lars Teppan J.
Nattkikkert optikk. Jeg har også hatt en slik, skikkelig kommunist tanks det der :) Tipper det kan være en utfordring å treffe fokus med D810. Den har jo ikke blender heller. Jeg kjøpte mitt eksemplar fra Tyskland før den godt bevarte Helios hemmeligheten ble kjent. Da steg også prisen raskt. I og med at jeg også hadde Helios-40 i stallen så solgte jeg objektivet. Nattkikkertdelen har jeg fremdeles :)
Tommy A.
Hehe, har testet det litt uten det berømte glasset i adapteret. Får til fokusen tror jeg, men usikker på hvor skarpe bilder en kan få med dette?
Interessert i å selge nattkikkerten?
Lars Teppan J.
Ja kanskje det!
Jeg skal sjekke om kikkerten fortsatt virker, den virket hvertfall for et par år siden :)
Skarpheten skal være på høyde med det du får av Helios-40 som er optisk lik, men det kan være litt vanskligere å fokusere H3T-1 fordi tønna er mer direkte og har mindre motstand. Fokus er mer smooth på Helios-40.

På H3T-1 kan man også ta bilder med frontdekslet på, har du prøvd det? :)
#2
#2
Tommy A.
Skriver dette i tilfelle det er til hjelp for andre Nikon eiere.
Driver og forsker litt for å modifisere adapter og linse slik at jeg kan unngå det ekstra glasset i adapteret og likevel oppnå infinity fokus.

Googlet litt hvor det var en med Helios 50mm som hadde gjort dette, så jeg skal prøve det samme med mitt, men usiker på om jeg greier å flytte det nærme nok, men skal iallefal få økt lengste fokusavstand mer enn 1,5meter slik det er nå, så får vi se hvor mye det hjelper.

Jeg ser at jeg kan ta av ca 1,5-2mm på selve adapteret, samt at det er en klaring inni objektivet mellom bakerste glass og bakstykke som jeg kan utnytte, og vil da kunne få objektivet 5-6mm nærmere enn det er i dag.

Hvis det er av interesse for noen kan jeg sikkert legge ut noen bilder av modifikasjonen.
Åpne uskalert versjon i eget vindu