Trond Ø.
Hei jeg helt ny med å bruke M knappen på Canon 500 D kamera mitt utendørs bilder. Og jeg er usikker på hvor ISO skal være på? Om det skal være 400 til 600. Og jeg har en skal på skjermen på kamera mitt. Og der kan se en skala fra - 10 til + 10 på lukker hastigheten?
#1
#1
Runar G.
ISO settes slik at bildet ikke blir over eller undereksponert ut fra blenderåpningen og lukkertiden du har valgt.

Og gjerne ikke så høyt at du får for mye støy.
#2
#2
Tom Eirik F.
Som hovedregel skal man bruke så lav ISO som mulig gitt at man får en lukkertid som passer til det man skal ta bilde av.
#3
#3
karin s.
Utendørs bilder med canon 500 D

Hei, som du nevner,du ser en skala fra -10-+10, pilen skal jo i utgangspunktet ligge på 0,men om du går fra 100 iso i fint vær med sol og sjekker på skermen om du er fornøyd,eller om du vil under eller overeksponere,setter du høyere eller lavere blender,finn en lukker hvor du klarer å håndholde kamera roligt,og ut fra det setter du blender.du vil fort forstå hvor mye mer du får ut av fotogleden din,lykke til. Og husk om du fotograferer snø vil lysmåleren bli lurt av den hvite snøen og vise feil,du får grå snø om du følger lysmåleren,da må du kompensere med lukker og blender,skriv ned exif data,og husk,;)
Mvh karin.
kes
#4
#4
Arve H.
Som det blir sagt over så bør utgangspunktet være rundt 0 på skalaen din. Mitt tips er å bruke A (Ikke M). Da styrer du blenderen. Kamera finner lukkeren slik at lysmåleren viser 0. Så over og undereksponerer du når du trenger lysere eller mørkere bildet.
Jeg bruker A 85% av tiden. Bruker M på panoramabilder slik at alle bildene har samme innstilling og når jeg bruker Blitz. Med vanskelige lysforhold med stativ eller flere like portrettbilder er det også greit med M.

Det viktigste er å ta bildene i RAW format.


http://arvesfoto.wordpress.com/
Åpne uskalert versjon i eget vindu