Roar E.
Hei

Skal ta lagbilder og individuelle bilder av mini-håndballlagene våre om noen uker. Lagbildene består av 6-7 unger i oppsett 4 bak, tre foran. Innendørs

Har tilgjengelig en blitz m softbox 30x30, trigger så den kan fyres utenfor kamera.
Har lite erfaring med bruk av blitz så tar gjerne tips mtp oppsett?
#1
#1
Andre K.
Hadde villet vurdert å tatt lagbildene uten blitz. Med en enkelt lyskilde kan det nok bli mer flaternede med naturlig lys.

Til individuelle bilder så kan du sette blitzen på et stativ i ca 45 graders vinkel fra "modellen". Men også her kanskje du kommer lenger med naturlig lys.
Roar E.
Er vurdert, men det er ikke innslipp av naturlig lys i hallen og mye logistikk for å ta med lag ut for å ta bilder. Litt av tanken var å ta de i rette miljø - altså håndballbanen
#2
#2
Tor Einar K.
1
Dersom du bare har en blitz ville jeg brukt den indirekte uten softboks, enten mot hvit tak eller mot hvit veg bak deg når du tar bildet.
Roar E.
Ja - tak utgår da det er 8-10 meter opp. Har vurdert vegg bak, men er så mye folk i de områdene med lyse vegger så frykter bare rør
#3
#3
Oddvar E.
1
Har du anledning til å sjekke og teste på "location" på forhånd?
Men via vegg/tak, eller direkte uten softboks på lagbildet.
Hvs du kan gjøre det ute, eller i et annet rom enn selve idrettshallen kan det være en fordel. Lyset i idrettshaller er vanskelig, og om du skal kombinere det lyset med blitzlyset blir det fort krøll.
lykke til!
Roar E.
Kjenner lokalet godt, derav spørsmålet da tak utgår , dels også bakvegg. Men svaret ditt satte meg på en tanke!!! Det løser seg :)
#4
#4
Bjørn E.
2
Har ca 30.000 actionbilder i håndballhall, uten blits.

Når det gjelder lagbilder og individuelle spillerbilder har jeg imidlertid alltid enkelt og greit brukt blits festet på kameraet og rett frem! Veldig enkelt, veldig rett på og lar deg fokusere 100% på motivet.

Har erfart at jentene ville ha skarpe bilder, rett på, men gjerne forskjellige grimaser sammensetninger etc. En enkel løsning lar deg være mer kreativ med hensyn på oppstilling.
Erlend S.
Jeg tenkte litt på samme løsning, og iallfall når det er så små grupper så lyser denne blitzen langt nok. Ledetall 30 gir f.eks blender 3 på 10 meter ved 100 iso og blender 6 på 400 iso.
#5
#5
Terje E.
1
bildeDet er generelt veldig dårlig lys i håndbalhaller, men du tenger ikke blitz for lagbilde.Skru opp ISO litt, stativ og litt lengre lukkertid så fikser du det.
Dette bildet er 1/60s, ISO1600, f/5
Terje
Åpne uskalert versjon i eget vindu