Marius Foss H.
Hei!

I morgen skal jeg hjelpe en kar å fotografere sushiretter som blir plassert i en lysboks. Har liten erfaring med både lysboks og fotografering av mat (Sushi skinner sikkert godt).

Noen tips ang. innstillinger på kameraet?

Noen som har litt erfaring med dette?

Skal da bruke stativ.
#1
#1
Tor Einar K.
Er bare Erlend jeg vet om av deltakere her på forumet som har profesjonell erfaring med matfoto.

Innstillinger på kameraet er det minst kompliserte her. Det er presentasjon av maten og lyssetting som er bøygen. De som driver med slikt har mange triks for å få maten til å fremstå delikat og saftig.
Lystelt er heller ikke ikke tingen for spennende lyssetting. Ved produktfoto skal man helst være pinlig nøyaktig med både refleksjoner og speiling av svart.

Men om den du skal hjelpe ikke har budsjett til å bruke fagfolk er det vel greit nok å gjøre et forsøk. Lykke til.
Marius Foss H.
Ja. Takk for svar. Greia her, er at sushibitene skal ha hvit bakgrunn, da bildene skal brukes i en App, som krever at de ikke har en farget bakgrunn. Jeg får teste meg frem :) Takk for svar.
#2
#2
Geir B.
1
bilde
Hei Marius,

Hvis du googler litt rundt vil du se at det er ganske vanlig med sort bakgrunn, gjerne sort glass som gir en svak speiling.

Se vedlagt bilde.

Det finnes masse sushi-bilder på nettet som kan gi deg noen idéer.

MVH


Geir

Marius Foss H.
Tusen takk, Geir.
Jeg ser det er mye bra på nettet. Spesielt på Pinters-nettsiden, så da henter jeg litt ideér derifra, og kaster meg ut på dypt vann :) Takk takk.
Åpne uskalert versjon i eget vindu