Pål M. S.
1
Etter og ha blitt fotografisk "sengeliggende" en stund, har jeg gått til det skritt og tydd til Dr. Færø, og fått utlevert kamerakuren....i et forsøk på og få fotogleden igjen, samt kanskje se bilder/motiver på en ny måte. Kanskje også bli mer brevvist på prosessene rundt det å fotografere, og hvorfor en fotograferer det en gjør, på den måten en gjør.

Svinger vel også innom det som denne tråden handler om, forøvrig en fin tråd som fortjener bedre respons:-)

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=816922

Kunne tenke meg å høre om der er noen andre som har, eller skal ta, samme kuren, og om der er noe interesse for å diskutere/dele erfaringer med boka.
Kanskje litt om hvordan en løser oppgavene, hva som er bra/dårlig med denne måten og få input på.
.

"Pande"
"Still learning after all these years"
#1
#1
Audun S.
5
Det å ta bilder har betydd mye for meg helt siden jeg kjøpte mitt første kamera for en del av komfirmasjonspengene. Kanskje den interessen som har betydd mest for meg, og har vært spesielt god å ha i stunder livet ikke har vært helt enkelt.
-
Avsluttet konto 29563
Som om jeg skulle skrevet det selv. Fikk også interessen gjennom konfirmasjonsgave. Det fotoapparatet har vært en av de gavene (utenom mine barn) som har gitt meg mest her i livet, Det har fulgt meg siden og vært en psykologisk lykkepille. Selvfølgelig har det vært tørkeperioder, men jeg har alltid visst at jeg kunne ta det med ro. Inspirasjonen kom alltid tilbake. Nå så jeg faktisk på nyhetene i går, at en lege sto frem og kunne bekrefte at fotografering var en type «medisin». Så kanskje vi burde slå et slag for å få foto på blå resept :-)
#2
#2
-
Avsluttet konto 76534
2
bildeHar sikkert sammled opp 10 bøker rundt tema i løpe av årene og alle var veldig interessant fra en psykologisk retning men har meg ikke hjelpet i det hele. Har også set på Dr. Færø men har besluttet å la være denne gang. Pakker akkurat nå alle mine digitale kamera sammen for salg utenom min SL og GR.
Har for noen uker siden funnet fram min gamle analog Leica og kjøpt en til i tillegg til Ars imago Lab box og noken annen små ting for hjemmelabor. Inntil nå har gått ca. 10 filmer gjennom kamera og jeg må sier at lysten er tilbake. Enkelt ting uten store forventninger fra meg selv. Ingen trykk, bare film, kamera, objektiv og jeg. Match made in heaven. Jeg forstå ikke hvorfor jeg har gått denne hele digitale helvete hvis det kan være så enkelt. Hvis jeg tåler bildene på digitalt og analog må jeg sier at 8 digitale bilder i 5 månader (for meg privat) stå mot omtrent 2 filmer per uke på analog. Og det beste er - ingen støv eller dritt på sensor ;-) men på utside.
Min løsning er derfor (nei -ikke kjøpe en analog Leica) ta det enklest mulig oppsett, ta dette alltid med deg og det viktigste - gå ut uten forventninger. Livet kan være så enkelt hvis en lå denne pågå som det kommer.


“See what you mean and show what you think.”
Hilsen
Thomas
#3
#3
Arild T.
1
Foto som hobby er min beste venn. Får det sosiale på jobben, men på fritida trenger jeg bare min kjære hobby. Ja, foto betyr nesten alt for meg. Kommer meg ut i friluft, dumper bort i tilfeldige motiver, gjør meg mer bevisst om naturen omkring meg, og det gir sjelefred.

Arild Thingvoll
#4
#4
Lasse B.
1
Er mer eller mindre "sengeliggende" så jeg tenker å ta kuren men kommer til å vente litt tror jeg. Det jeg pleier å gjøre når jeg blir sengeliggende er å rote rundt i bildearkivet mtt på jakt etter glemte bilder som jeg kan tukle med i capture one eller lightroom og fiinner jeg noe så er veien til flickr ganske kort.
Deretter bli det noen runder med å få bildet publisert i riktige grupper på flickr og med riktig timing og riktige tags. Har man litt flaks strømmer det på med "likes"
Flick kan ogå være en insirasjonskilde når man er "sengeliggende

Er ellers veldig interressert i å høre andres erfaringer med kuren:) fungerer den eller er den bortkastet?
#5
#5
Dag T.
3
Jeg har ikke lest boka, men regner med at Peder Kjøs har trukket ut essensen av den her:
http://www.nrk.no/mr/lege-meiner-fotografering-kan-kurere...1.14749949

Det handler rett og slett om å ha noe å drive med som holder deg i gang når det blir for ille. Fotografering er fint, fordi du får resultater du kan ta vare på og huske, men for andre kan det like gjerne handle om en fast joggetur eller avtale med en venn.

http://thrane.name
#6
#6
Bård Ivar F.
3
bildeKamerakuren kan fungere, men det kan se ut som de fleste her inne møter litt veggen når de "store" produsentene ikke fortsetter å levere teknologisk banebrytende produkter som kan dissekeres i enhver opphetet diskusjon.

Det klages generelt for mye i dagens samfunn og når klagebehovet ikke blir tilfredsstilt i samme tempo som tidligere er ikke veggen så lett å møte...

Kamerakuren - skal man forsterke følelser i et negativt omfang med kamera eller ta vekk skylappene og se litt nøyere på det grønne gresset på andre siden - bare sånn av ren nysgjerrighet?

Det teknologisk riktige har aldri vært fotografisk "fengende" så hvorfor ikke "leke" litt mer med "lyset" enn å stirre dypere i det sorte hullet?

Folk med dyr reduserer infarkt-risikoen med 30% - anbefales ;)http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
Audun S.
1
bilde
Bård Ivar F skrev:
Kamerakuren kan fungere, men det kan se ut som de fleste her inne møter litt veggen når de "store" produsentene ikke fortsetter å levere teknologisk banebrytende produkter som kan dissekeres i enhver opphetet diskusjon.

Det klages generelt for mye i dagens samfunn og når klagebehovet ikke blir tilfredsstilt i samme tempo som tidligere er ikke veggen så lett å møte...

Kamerakuren - skal man forsterke følelser i et negativt omfang med kamera eller ta vekk skylappene og se litt nøyere på det grønne gresset på andre siden - bare sånn av ren nysgjerrighet?

Det teknologisk riktige har aldri vært fotografisk "fengende" så hvorfor ikke "leke litt mer med "lyset" enn å stirre dypere i det sorte hullet?

Folk med dyr reduserer infarkt-risikoen med 30% - anbefales ;)http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp


Ja, hvordan skulle det gått uten både hund og kamera?
#7
#7
Pål M. S.
1
Kan nikke gjenkjennende til mye av det som er nevnt her.
Tydelig at kamera/foto er en god venn i mange sammenhenger, og har en terapeutisk effekt.
Så da kan en vel regne med der ligger en del følelser/tanker bak og i bildene...

"Pande"
"Still learning after all these years"
#8
#8
-
Avsluttet konto 132357
1
Den boka fikk meg til å begynne å ta bilder igjen etter et lengre opphold – og den er blant annet grunnen til at jeg har meldt meg inn her.

Jeg liker godt de første kapitlene som forklarer hvorfor foto er bra for helsa, men jeg synes også at oppgavene er fine. Jeg vet ikke om dere har hørt om FuelBox, men det er litt som FuelBox for fotografi. Det er lettere å komme seg ut og ta bilder hvis en har en slags oppgave å ta utgangspunkt i.
Åpne uskalert versjon i eget vindu